Neden Yavaş Kilo Veriyorum?

Yazar Elif Nur BaşaranDiyetisyen • 7 Eylül 2020 • Yorumlar:

Özellikle kadınların korkulu rüyası olan fazla yağlar…

‘Herkes yıllarca veya aylarca yavaş yavaş aldığı kiloyu bir ayda vermek istiyor.’

Kilo verme hızının çok yavaş olduğundan şikayetçi birçok danışanım var. Herkes hızlıca kilo vermek ve aldığı fazla yağlardan istiyor. Kimse hayat tarzını değiştirmekten, sürekli olan mide yanması şikayetinden kurtulmaktan, uyku problemini çözmekten yana değil…

 

Dikkat !

Hızlı Kilo Verememenizin Altında Başka Problemler Olabilir

 

Son yıllarda görsel algının artmasıyla, özellikle kadınlar çok zayıf olmak istiyor. Ve bunu en kısa zamanda yapmak için neredeyse açlık orucuna bile girmeye razılar. Halbuki ben kilo verme sürecini, bir tedavi süreci olarak değerlendiriyorum. Çünkü danışan bizlere kilo probleminden dolayı başvurduğunda aslında vücudunda çoğu şey yolunda gitmiyor. Baş ağrıları, halsizlik, mide yanmaları, uykusuzluk, solgun ve yorgun cilt gibi birçok bulguyla karşı karşıya oluyorlar. Fakat tüm bunlara rağmen hızlı kilo verememekten şikayetçiler… İşte tam olarak bu noktada kişinin neden hızlı kilo veremediğini bulmak gerekiyor. 

 

Kilo Verimini Yavaşlatan Sebeplerden Bazıları 

 

Hormonal Bozukluklar

Bağırsak Yapısında Bozukluklar

İnflamasyon 

Çok Düşük Kalorili Diyet 

Stres ile Kortizol Yüksekliği …

 

Bu durumlar düzeltildiğinde kişi artık kendini daha iyi hissedecektir. Stres seviyesi düştüğü için de sindirim bir o kadar kolay olacak ve kilo verimi hızlanacaktır. O nedenle diyet listelerinden önce bazı kan tahlilleri istiyoruz. Bu tahliller sonucunda, danışanlarımın bazılarını bir tıp hekimine yönlendiriyorum… Bazılarını ise ilaç kullanımına gerek kalmadan beslenme ile tedavi edebiliyorum. 

O nedenle sağlıklı olmak için zayıf olmanıza değil kan parametrelerinizin düzelmesine ihtiyacımız var. 

 

İyi olma halinin, hem ruhsal hem de bedensel olarak iyi olması gerekiyor. Dünya Sağlık Örgütünün bu tanımında, zayıf olmaktan değil, ruhsal ve bedensel olarak her şeyin yolunda gitmesinden bahsediliyor. 

 

İŞTE BU BELİRTİLERE DİKKAT

Fazla terliyor ve ani sinirlenmeler yaşıyorsanız tiroid fonskiyonlarınızda bozukluk olabilir. T3, T4, TSH değerlerinize baktırmalısınız.

Yemekten kalktığınız gibi canınız hemen tatlı istiyorsa ve sık sık acıkıyorsanız şekerinizle ilgili bir problemle karşı karşıya olabilirsiniz. Açlık kan şekerinize, insülin hormonunuza baktırmalısınız. 

Yemek yediğiniz gibi karnınız şişiyorsa stres seviyeniz yüksek olduğu için mide asitiniz etkilenmiş olabilir. Veya mide asidinizle alakalı başka bir problemle karşı karşıya olabilirsiniz. 

 

BU BELİRTİLERDEN EĞER BİRKAÇINA SAHİPSENİZ MUHAKKAK BİR UZMANDAN DESTEK ALMALISINIZ Kİ KİLO VERMENİZİN ALTINDA YATAN SEBEPLERİ ÇÖZÜME KAVUŞTURALIM…

 

SAĞLIKLI VE FİT GÜNLER DİLİYORUM…

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)