Obezite, Bir Numaralı Katil olan Sigarayı Geride Bıraktı

Yazar M. Ferhat FerhatoğluGenel Cerrah • 1 Haziran 2017 • Yorumlar:

Araştırmacılar obezitenin bir numaralı katili olarak sigarayı hızla geçtiğini belirtti. Aslında, obezite öyle bir problem haline geldi ki, pek çok uzman obezitenin tıptaki son gelişmelerin tüm avantajlarını dezavantaja çevirdiğini söylüyor.

2000 yılındaki CDC (Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri) verilerine göre en büyük ölüm nedeni olarak sigaradan 435.000 kişi öldü. Ve 2000 yılında ölen herkesin% 18.1'i sigara ile ilişkili bir hastalıktan öldü.

Obeziteden yaşamını kaybedenlerin sayısı ile 400.000 kişi idi. 129.6 milyon Amerikalı aşırı kilolu veya obez, bu nüfusun % 64'ü. Obezite artmaya devam ederse, 2020 yılına kadar, sağlık harcamalarının% 20'si obezite ile ilgili hastalıklar ve rahatsızlıklar üzerinde olacaktır.

Bütün dünya insanları şişmanlığın ve obezitenin kelimenin tam anlamıyla bizi öldürdüğünü anlamalıdır. Kötü beslenme alışkanlıkları ve hareketsizlik, önlenebilir ölümün önde gelen nedenleri olarak, tütün kullanımını geçmenin eşiğinde.

Tüm insanlar sağlığını korumak için harekete geçmeye motive etmelidir. Obezite ile sigara ve tütün mücadelesi kadar agresif şekilde mücadele etmemiz gerekiyor.

Vücut kitle indeksi 30'dan fazla olduğunda obezsiniz. Ülkemizde her üç kişiden birisi obez.

VKİ’niz 30'un üzerine çıktığında, kalp hastalığı, aritmi ve şeker hastalığı riskiniz çarpıcı bir şekilde artar.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

M. Ferhat Ferhatoğlu Genel Cerrahi, Metabolik Cerrahi, Cerrahi Onkoloji Doç. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)