Odaklanmış Ultrason Teknolojisi

Yazar Eda Kibar AtasoyDermatolog • 9 Aralık 2020 • Yorumlar:

Yıllar geçtikçe ne yazık ki yaşlanıyoruz. Çoğumuz uzun yaşamak istiyor ancak yaşlanmak istemiyoruz. 30' lu yaşlarla birlikte yüzümüzde bazı değişiklikler oluşmaya başlar. İlk fark edilenler göz çevresinde, alında kırışıklıklar, kahverengi lekeler, göz altında torbalanma ve yorgun ifade veren koyu bir gölgedir. Bunu takiben cild alt katmanlarında bulununan kollajen ve elastik liflerdeki dejenerasyonlar, eskime ve yıpranma sonucu cildimiz yerçekimine yenik düşer. Cilt altı dokusundaki yağ yastıkları desteksiz kalır ve yanaklar ve çene hattında , boyun bölgesinde sarkmalar meydana gelir. Sonuçta yüz ovali, çene hattı keskinliğini kaybeder ve pek de istemediğimiz çene altı sarkmaları (gıdı) görülür.

Odaklanmış ultrason teknolojisi ses dalgalarını kullanmaktadır. Ses dalgalarının deri altında hedeflenen tabakaya yoğun biçimde verilmesi sonucu açığa çıkan ısıyı kullanır. Deri yüzeyi işlemden etkilenmez. Farklı cihaz başlıkları kullanılarak derinin 1,5- 3mm- 4,5 ve 13 mm. derinliklerine ulaşılabilmektedir. Hedeflenen tabaka derinin kollajen ve elastin lifler içeren derin katmanıdır. Burada odaklanan yoğun ses dalgaları minimal ısı hasarı oluşturarak vücudun dokuda yeni kollajen lifler sentezlemesini sağlar. Bu yeni ve tazelenmiş lifler sayesinde, cilt altı dokuda sıkılaşma ve cilt yüzeyinde parlaklık, ince kırışıklıklarda düzelme meydana gelir.

Uygulama, cilt yüzeyine jel sürülerek, ciltte sıkılaşma istenen bölgede, ultrason başlığı sıra sıra gezdirilerek yapılır. İğne , neşter , ilaç kullanılmaz. Ağrısız bir işlemdir ve öncesinde anestezi gerektirmez. Ortalama 45-60 dakika sürer. Sonrasında herhangi bir kanama, morluk, yara kabuk oluşmaz. Ciltte hafif bir pembelik olur ve yaklaşık 1 saatte geçer. Kişi işlem sonrasında normal günlük yaşantısına, işine dönebilir. Cilt yüzeyinde herhangi bir hasar yara bere oluşturmadığından her mevsim yazın dahi yapılabilmektedir. 

    Odaklanmış ultrason teknolojisi, yüzde; kaş köşelerinin kaldırılmasında, dudak çevresindeki ince kırışıklıkların düzeltilmesinde, yüz ovalinin belirginleştirilmesinde, çene hattının ortaya çıkarılması ve boyun bölgesindeki sarkmanın düzeltilmesinde ayrıca kol altlarındaki, bacak iç kısımlarındaki sarkmalarda ve karın bölgesindeki cildin sıkılaştırılması için bölgeye özel başlıklar seçilerek uygulanmaktadır.

        Odaklanmış ultrason ile cilt germe, genellikle 30 yaş üstü kadın ve erkeklere, özellikle ameliyat olmayı tercih etmeyen, ancak   yerçekimi ve elastikiyet kaybına bağlı görülen deri sarmasından kurtulmak isteyen herkese, deride açık yara  ve enfeksiyon bulunmadığı sürece  uygulanabilmektedir. 

    

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)