Yaz Mevsimine Hazırlanmak

Yazar Eda Kibar AtasoyDermatolog • 9 Aralık 2020 • Yorumlar:

İlkbaharın gelmesiyle birlikte doğadaki uyanış bizleri de mutlu ediyor. Soğuk kış günlerinin ardından güneşi görmek hepimizin içini ısıttı. Tatil planları gezme hazırlıkları başladı. Ancak yaza vücudumuzu ve cildimizi de hazırlamayı unutmayalım. Güzel ve sağlıklı olmak için doğru beslenmek ve stresten uzak durmak düzenli spor yapmak ve bol su tüketmenin önemini hepimiz biliyoruz. Ancak her zaman bu koşulları sağlamak kolay olmuyor. Bu nedenle vücudumuza biraz yardımcı olmak gerekiyor.

Mezoterapi;

Bütün kış nem kaybeden kuruyan cildimiz ve saçlarımız için besleyici , nem veren özel karışımlardan oluşan mezoterapi uygulamaları tercih edebilirsiniz. Genellikle 10 gün ara ile 5-8 seans yapılacak bir kür sonrası canlı ve güçlü saçlara kavuşabilirsiniz. Yüz ve vücut mezoterapileri ise hekiminizin sizin cilt yapınız ve ihtiyacınıza özel olarak belirleyeceği ürünlerle yapılmalıdır. Örneğin cildin problemi leke ise ona uygun  sarkma  ise ona uygun  ya da sadece canlılık  parlama isteniyorsa o duruma göre ürünler seçilecek ve seans sıklık ve aralığı belirlenecektir. Yine karın, basen ve bel bölgesinin zayıflama ile erimediği durumlarda enjeksiyon lipoliz uygulaması 6 hafta ara ile 2-3 seans  uygulanabilir.. Özel karışımların yağ dokuya enjeksiyonu ile o bölgedeki yağ dokunun parçalanması kolaylaştırılır. İstenen incelme  ve sıkılaşma elde edilebilir.

    Karbon peeling;

    Bu yöntem özellikle cildin renk düzensizlikleri, leke, sivilce, gözenek belirginleşmesi problemleri varsa tercih edilmektedir. Sorunsuz ciltlerde de canlılık ve parlaklık elde etmek için uygulanır.10 gün ara ile 4-8 seans şeklinde tercih edilir. 

    PRP;

    Kişinin kendi kanından özel bir teknikle elde edilen plazma  kişiye tekrar çok ince iğnelerle tekrar enjekte edilir. Saç dökülmesi tedavisinde,  göz altı morluklarının ve ciltteki ince kırışıklık ve lekelerin düzeltilmesinde , cilde yaşla kaybettiği canlılığı geri kazandırmak amacıyla tercih edilmektedir.  

    İğneli radyo frekans ;

    Cildin tüm tabaklarında  yenilenmeyi uyaran bu yöntemde derinin istenen seviyesinde micro tüneller açılır ve ısı oluşturularak kollajen üretimi tetiklenir. Bu sayede uygulama yapılan deride sıkılaşma, izlerde azalma, renk düzensizliklerinin giderilmesi sağlanır. Genellikle sivilce ve yara izlerinin tedavisinde , cilt gençleştirme amaçlı , karın ve bacaklardaki çatlakların giderilmesinde , karın kalça ve bacak derisindeki sarkmaların düzeltilmesinde başvurulan  bir tekniktir. Genellikle ayda bir 3 seans uygulanmaktadır.

    Odaklanmış ultrason ;

    Ses dalgalarının derinin istenen seviyesinde odaklanması sağlanarak doku planları ısıtılır. Yüzeyde yara yanık iz oluşmaz . İç tabaklarda kollajen üretimi sağlanarak sıkılaşma ve böylece bölgesel incelme ve toparlanma sağlanır.Tek seans şeklinde yapılan bu uygulama ağrısızdır ve uygulama sonrası günlük yaşama hemen dönülebilir.  

    AWT;

    Bölgesel incelme  ve sıkılaşma için kullanılan bu teknik ses dalgalarının etkisi ile o bölgede kan ve lenf dolaşımını artırır,bağ dokusunu sıkılaştırır,yağ hücrelerinin küçülmesini ve kas tonusunun artmasını sağlar. Genellikle karın, basen ve üst bacakta bölgesel incelme  sıkılaşma  ve selülit tedavisi için kollardaki sarkmanın toparlanmasında  tercih edilmektedir. Haftada 2 seans uygulama yapılır ve 10 -20 seans tamamlanması önerilir.

    

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)