OFİS ORTAMINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN BESLENME HATALARI

Yazar Özge AykırDiyetisyen • 21 Aralık 2017 • Yorumlar:

Tehlikeli kalabalıklardan bir tanesi altın günleriyse bir diğeri de ofis ortamlarıdır. Ne yiyeceğiz diye fısıldaşmalar, artık evden getirelim diye kısır günleri yapmalar veya; gelsin dürümler gitsin kebaplar…Oysa ki birkaç küçük öneriyle bu sorunları ortadan kaldırabilirsiniz.

  1. İlk kural öğün atlamayın. En çok yapılan hata kahvaltılarda börek, poğaça, boyoz tüketmek olur, bunun yerine 2 dilim ekmek arası peynir, mısır gevreği veya yarım kepekli gevrek çok tercih edebilirsiniz.

  2. Öğle yemekleri en büyük problemlerdendir. Eğer yapabiliyorsanız evde yaptığınız yemeği getirmek en güzeli ama olmuyorsa fast-food ya da dürüm yerine ızgara sebze veya tavuk, köfte, sıcak bir kase çorba gibi tercihler yapabilirsiniz.

  3. Çekmecenizdeki abur cuburları bir kenara bırakmalısınız. Onların yerine kuru meyve, ceviz, badem, diyet bisküvi, kepekli galeta gibi alternatifleri bulundurabilirsiniz.

  4. Gün içerisinde sürekli çay kahve tüketmek yerine bir sürahi edinin ve bolca su için. Sürahinizin içine limon, nane, salatalık gibi C vitamini kaynaklarından atmak metabolizmanızı canlandıracaktır.

  5. Hayatınıza hareket katın. Merdivenleri kullanmaya başlayın, öğle arasında 15-20 dakikalık yürüyüşleri çıkın, küçük esneme hareketlerini gün içerisinde uygulayın.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)