Online terapi: psikolojik danışmanlık ve terapi sürecinin, gizlilik ve etik ilkeler çerçevesinde güvenli çevrim içi platformlar aracılığıyla yürütülmesidir. Yüz yüze terapiden farklı olmayan bu süreçte, terapötik ilişki aynı özen ve profesyonellik ile sürdürülür.
Danışanlarım için online terapi: bulundukları ortamdan ayrılmadan, kendilerini daha güvende ve rahat hissettikleri bir alanda terapiye erişim imkânı sunar. Ulaşım, zaman kısıtları ya da fiziksel koşullar terapi sürecinin önünde bir engel olmaktan çıkar.
Online görüşmeler, sessiz ve size ait bir ortamda gerçekleştirildiğinde duygu paylaşımı, farkındalık kazanımı ve içsel çalışmalarda oldukça etkili bir süreç sunar. Seanslar sırasında gizlilik, kayıt alınmaması ve kişisel verilerin korunması en temel önceliklerim arasındadır.
“Online terapi benim için yeterince etkili olur mu?” ya da “Kendimi ifade etmekte zorlanır mıyım?” gibi soruların çok anlaşılır olduğunu biliyorum. Bu noktada şunu belirtmek isterim ki; terapi süreci hızdan ya da mekândan değil, kurulan güvenli ilişkiden beslenir. Danışanın kendini hazır hissettiği noktada, süreç doğal bir şekilde ilerler.
Online terapi:
Terapiye başlamak için “çok kötü hissetmeyi” beklemek gerekmez. Kendinizi anlamaya, yüklerinizi hafifletmeye ve destek almaya ihtiyaç duyduğunuzu hissetmeniz yeterlidir.
Randevu süreci oldukça basittir. Uygun gün ve saat belirlendikten sonra, seans bağlantısı tarafınıza iletilir ve görüşme planlanan saatte başlar. Sürece dair tüm sorularınızı ilk görüşme öncesinde sormanız mümkündür.
Kendiniz için bir adım atmayı düşünüyorsanız, online terapi bu adımı güvenli ve ulaşılabilir kılabilir.