Ortodonti Nedir, Niçin Tedavi Gereklidir?

Yazar Bayram AsarkayaOrtodontist • 21 Mart 2018 • Yorumlar:

Ortodonti diş ve çenelerdeki bozuklarının teşhisi, önlenmesi ve tedavi edilmesiyle ilgilenen diş hekimliğinin özel bir dalıdır. Diş ve çenelerdeki düzensizlikler sadece estetik problem oluşturmaz aynı zamanda çiğneme sistemini de bozarak, kişinin yaşam kalitesini de bozmaktadır. Bu nedenle düzensizliklerin erken dönemde belirlenmesi ve probleme yönelik tedavilere de erken dönemde başlanması çok önemlidir. Bu konuda en büyük görev şüphesiz ebeveynlere düşmektedir. Ortodonti uzmanları olarak daimi dişlerin çıkmaya başladığı 6 yaşından itibaren düzenli kontrollerin yapılmasını tavsiye ediyoruz.

D:\foto\BAYRAM ASARKAYA\vakalar\1\ö.JPGD:\foto\BAYRAM ASARKAYA\vakalar\1\s.JPG

Halk arasında sıklıkla tel tedavisi olarak bilinen ortodontik tedavi problemin şiddetine göre değişmekle beraber ortalama 1.5-2 yıl gibi uzun zamanlar almaktadır. Tedavi süresi her hastanın kendi durumuna göre farklılık göstermektedir. Uzun tedavi sürecinde ağız bakımının en iyi şekilde yapılması dişlerin çürümesini önleme açısından önem arz etmektedir.

Tedavilerin uzun sürmesine rağmen sonuçların da bir o kadar başarılı olması, tedavi sırasında çekilen zahmetleri unutturmaktadır. Çene ve dişlerdeki bozuklukların düzelmesiyle bireylerin özgüveni artmakta, çok daha güzel gülümsemelerle hayata daha pozitif bakabilmektedir. Ortodontik tedavi sadece estetik ve lüks bir tedavi olarak görülmemelidir. Çene, yüzde oluşan ve oluşabilecek problemler bireylerin yaşam standardını ciddi anlamda aşağı çekmektedir. Tedavi sonrası alınan sonuçlar ise bir o kadar yüz güldürücüdür.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Yorumlar: (0)

Yazar

Bayram Asarkaya

Ortodonti, Diş Hekimi Dr. Dt.

Randevu al