Ortopedik Ayakkabı ve Terlikler

Ortopedik ayakkabılar ve terlikler: Ayağın anatomik yapısına uygun olarak üretilmiş ürünlerdir. Ayaktaki longitudinal (boylama) ve transvers (enine) kavisi doğru destekleme noktalarına sahiptir. Etkili destek noktaları sayesinde ayağında problemi olanlar için düzeltici, şikâyeti gidericidir. Topuk nötr pozisyonda duracak şekilde yuvalanır. Ayakkabı içinde parmakların sıkışmaması için geniş parmak evi vardır. Doğal deriden imal edilen ayakkabılar ayağın havalanması için yardımcıdır. İyi teneffüs eden ayakkabı kapalı ortam yüzünden ciltte gelişebilecek mantar problemlerinin engellenmesine yardımcıdır. Ayakkabıda yeterli derinlik ve genişlik olduğu için hekimin uygun gördüğü modifikasyonlar rahatlıkla uygulanabilir. Çıkarılabilir iç taban dolayısıyla gerektiğinde hekimin uygun gördüğü başka bir tabanlık rahatlıkla yerleştirilebilir. Böylece doğru ayakkabıda kullanılan tabanlıktan alınan fayda daha yüksek olur.

Konfor ayakkabıları ve terlikleri: Ortopedik ayakkabıya göre daha dar kalıplıdır. Ayağı destekleyen noktalar ortopedik ayakkabılar kadar kuvvetli değildir. Daha çok ayağında ciddi problemi olmayanlar için rahat basmayı sağlayıcı olarak tercih edilir. Genelde iç tabanı sabittir ve ayakkabı içine farklı bir tabanlık yerleştirmek çoğu zaman mümkün olmaz.

Moda ayakkabılar: Moda renk ve modeller kullanılarak imal edilen ayakkabılardır. Ayaklarında problem olan ama şık ayakkabı giymek isteyenler için ithal edilen ayakkabılardır. Ayakkabı içi destekleri zayıftır ama ayak yapısına uygun kalıpla imal edildiğinden giyimi rahat ve hoştur.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Selim Muğrabi Ortopedi Ve Travmatoloji Op. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)