Pembe Estetik

Yazar Uğur BilkayDiş Hekimi • 22 Mart 2021 • Yorumlar:

Gülüş estetiği dişler, dudaklar ve diş etlerinin uyumu ile meydana gelir. Güzel bir gülüş için dişlerin formları, ağız içindeki dizilimler ve renklerinin güzel olmasının yanında diş etleri ile uyumlarının da iyi olması gerekmektedir. Diş etlerinde meydana gelen şişlik, kızarıklık ne kadar görünümü etkiliyorsa, gülme esnasında fazlalık görünün diş etleri veya asimetrik diş eti görünümü de bir o kadar estetik görüntüyü bozmaktadır. Diş eti düzenlemeleri işte tam bu sorunların giderilmesi için uygulanan bir tedavi türüdür.

GUMMY SMILE

Normal şartlarda estetik bir gülümseme için diş eti 1-2 mm kadar gözükmelidir. Ancak bazı kişilerde konuşma ve gülme esnasında diş etleri normalden çok daha fazla görünür. Bu durum diş eti gülüşü veya Gummy smile olarak bilir. Dudak ve dişler arasında olması gerektiğinden daha uzun olan diş eti, gülerken istenmeyen bir görünüme ve aynı zamanda diş boylarınında kısa gözükmesine neden olur. Bu sorun gingivoplasti, gingivektomi ve botoks tedavisi ile giderilerek kişiye çok daha özgür ve estetik bir gülüş sunmak amaçlanır.

GİNVOPLASTİ (Diş Eti Manikürü)

Gingivoplasti diş etinin fazla göründüğü durumlarda gülüş estetiğini sağlamak için uygulanır. Tedavi sonunda diş dudak uyumu sağlanmış olur. İşlem tek seansta ve lokal anestezi altında gerçekleştirilir. Genellikle üst çenede görünen tüm diş etlerine uygulanmaktadır ancak gerekli bazı durumlarda asimetriyi gidermek ve diş eti seviyelerini uyumlu hale getirmek amacı ile tek veya birkaç diş bölgesine de uygulanabilir.  

GİNGİVEKTOMİ

Gingivektomi diş eti hastalıklarının tedavisi için geliştirilmiş bir yöntemdir.   Yine lokal anestezi altında klinik ortamında gerçekleştirilen bir işlemdir. Fazlalık görünen diş eti cerrahi olarak uzaklaştırılır ve istenilen seviyeye çekilir. İyileşme süreci 1 hafta 10 gün arasında değişir.

 

GUMMY SMILE BOTOKS

Gingoplasti ve gingivektomi işlemleri için destekleyici bir tedavidir. Her iki yöntemde de gerekli duyulduğu durumlarda işlem sonrasında dudak üzerine belirli bir dozda uygulanan botoks işlemi ile dudağı yukarı çeken kas rahatlatılır ve dudağın fazlalık görünen diş etini örtmesi amaçlanır. Botoks uygulandıktan 15 gün sonra kontrol seansı yapılması önerilir.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)