Popüler Diyetlerin Yalanları ve Yanlışları

Yazar Merve Karabacak TütüncüDiyetisyen • 22 Mayıs 2018 • Yorumlar:

  1. Hızlı kilo kaybına sebep olmak. Kısa yoldan hızlıca kilo kaybetmek herkes tarafından istenilen bir süreç. Fakat kilo kaybı ne kadar hızlı olursa geri gelişi de o kadar hızlı olacaktır. Vücudu ani sarsan bu tür diyetler kilo kaybının yanı sıra farklı besin yetersizlikleri ve ya dengesizlikleri ile vücuda zarar da vermektedir.

  2. Limitsizce tüketmek. Her hangi bir gıdanın limitsizce tüketilmesi ile yapılan diyetler sağlığımızı sandığımızdan çok daha fazla tehdit etmektedir. Gün boyunca tek tip gıdayı sınırca tüketmek ( lahana çorbası, salatalık, greyfurt.. gibi) kan şekeri, tansiyon gibi parametrelerde ciddi oynamalara neden olmaktadır.

  3. Özel besin kombinasyonları ile kilo vermek. Yapılan bilimsel çalışmalarda her hangi bir gıdanın başka bir gıda ile tüketildiğin vücuda detox etkisi yaparak kilo kaybı sağlayacağına ve ya tam tersi olarak toksik etki yapacağına dair bir sonuç ne yazık ki yoktur. Bu nedenle karbonhidrat-protein birlikteliğinden sakınmak, proteinleri birbirine karıştırmamak söylemler sadece rivayetten ibarettir.

  4. Belirlenen net menülerin tüketilmesi ile yapılan diyetler uygularken belki güzel sonuçlar doğurur fakat uzun vadede uygulanabilirliği ne yazık ki yok. Yoğun yorucu hayata yetişmeye çalışırken birde başka seçeneğinin olmadığı bir beslenme programını takip etmek oldukça zordur.

  5. Spora ihtiyaç duyulmayan programlarla kilo vermek elbette mümkün. Fakat daha sağlıklı olmak için uyguladığımız diyetlere eklenen egzersizler hem kilo kaybını kolaylaştırır, hem kilo kaybından kaynaklanan deformasyonları önler.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)