Ramazan'da Tok Tutacak 5 Süper Gıda

Yazar Merve Karabacak TütüncüDiyetisyen • 22 Mayıs 2018 • Yorumlar:

  1. YUMURTA: insan vücudu için gerekli olan en önemli amino asit dizilimlerine sahip olan yumurta muhteşem bir protein kaynağıdır. Uzun süreli tokluk hissi için en önemli silah olan yumurtayı her sahur sofrasında mutlaka bulundurmalıyız. Pişirme yöntemine gelirsek yağ kullanımı kontrol edildiği sürece omlet, menemen ve ya haşlanmış nasıl isterseniz tüketebilirsiniz.

  1. TAM BUĞDAY EKMEĞİ: özellikle ramazan ile özdeşleşen pidenin gelişiyle unuttuğumuz ekmek, tokluk hissi sağlamak için son derece önemlidir. Ne yazık ki beyaz undan yapılan pideler uzun süreli tokluk sağlamamaktadır. Bu nedenle özellikle sahur sofralarında pide, makarna, hamur işi gibi ürünler yerine tam buğday ve ya çok tahıllı gibi zengin ekmekler tercih etmeliyiz.,

  1. SÜT/ YOĞURT: hem iftarda hem de sahurda soframızdan eksik etmememiz gereken en önemli gıdalardan biri de süt ve yoğurttur. Tokluk hissini arttırmalarının yanı sıra bağırsak sistemini de düzenleyecek olan süt ve yoğurt iftar, sahur veya ara öğün olarak günde en az 2 porsiyon mutlaka tüketilmelidir.

  1. SALATA: hepimizin bildiği gibi diyetlerin en vazgeçilmezi salata.. Çünkü doygunluk sağlar, uzun süreli tokluk sağlar, besin çeşitliliği ile ihtiyacımız olan vitamin ve minerallerin kazanımını sağlar. İşte bu nedenledir ki ramazanda da hem iftar hem de sahur soframızda salata ve çiğ sebzeler eksik olmamalıdır.

  1. SU: ne yersek yiyelim vücudun sistemli çalışmasını sağlayacak tek gerçek sudur. Uzun süreli açlığı ve susuzluğa neden olan yaz ramazanlarında yeterli su tüketimi gerçekleşmediği takdirde tokluk dengesini kurmak çok zordur. Özellikle susuzluğa bağlı açlık yani susuzlukla karıştırılan açlıkların yaşanmaması için günde en az 2 litre su mutlaka tüketilmelidir.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)