Romatizma Tedavisi İçin Akupunktur

Yazar Başak BingölAkupunktur Uzmanı • 29 Mayıs 2018 • Yorumlar:

Romatizma, özetle vücudumuzda bulunan eklemler ve kaslarda meydana gelen ağrı hastalıkların genel adına denilmektedir. Kaslarımız, eklemlerimiz ve bunların çevresinde yer alan bağlarda meydana gelen ağrılar, şişlikler, hareketlerimizin kısıtlanması, şekil bozukluğu gibi sağlık sorunu olarak da açıklayabiliriz.

Çok fazla romatizma bazlı hastalık çeşidi bulunmaktadır. Ankilozan spondilit, romatoid artrit, sistemik lupus eritematosus artriti romatizmal hastalıklar arasında yer alan hastalıklardan bazılarıdır. Romatizma hastalığında en fazla görülen hastalıklar arasında kireçlenme ve osteoartrit yer almaktadır. Bu hastalıklar ağırlıklı olarak yaşı ilerlemiş kişilerde görülmektedir. Eklemde bulunan kıkırdak ve kemikteki zedelenmeler ile alakalı olarak, zedelenmiş bölgede biriken kalsiyum ile meydana gelmektedir.

Buna bağlı olarak ciltte meydana gelen soğukluk, hareketlerde zorlanma ya da ağrı, şişlik ve uyuşmalar yaşanmaktadır. Bunlar arasında en fazla şikayet edilen ise yaşanılan ağrıdır. Ağrı şikayetlerini arttıran en önemli unsurların başında ise uzun süre ayakta kalmak ve yürümek gelmektedir.

Aşırı kilolu kişilerde romatizmaya bağlı olarak artroz görülme riski daha yüksek olmaktadır. Aşırı kilo, diz ve kalça bölgesine aşırı yüklenmeye neden olmaktadır. Bu da kıkırdaklarda meydana gelen zedelenmeyi, zedelenme de kalsiyum birikimini arttırır.

Romatizma tedavisi için ilaç tedavisi uygulanabileceği gibi akupunktur tedavisi de uygulanabilmektedir. Romatizma tedavisinde akupunktur uygulanması durumunda yapılacak işlemlerin başında akupunkturun meydana gelen ağrıları azaltma yöntemine başvurulur. Vücudun kendisi tarafından salgılanabilen ve ağrı kesici görevi gören endorfinin salgılanması sağlanır. Bu sayede romatizma kaynaklı ağrılar herhangi bir ilaca ve kimyasala gerek duyulmaksızın alt seviyelere düşürülür.

Romatizma ağrılarının yaşandığı bölgelerde kan dolaşımı arttırılır. Bu sayede bölge beslenerek, meydana gelmiş bir ödem var ise, o bölgedeki ödem azaltılır. Ciltteki sinir hücreleri uyarılır. Bu sayede hücrelerin ve dokuların daha işlevsel ve canlı çalışmaları sağlanır.

Tüm bunların yanı sıra, romatizma hastalığında önemli etkene sahip aşırı kilodan, akupunktur ile zayıflama yöntemine başvurularak, kişinin yaşına ve boyuna uygun kilosuna dönmesi sağlanabilir ve romatizma ağrılarının etkileri azaltılabilir.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Başak Bingöl Akupunktur, Kupa Terapi (Hacamat), Mezoterapi Uzm. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)