Sağlıklı Boşanma Süreci Nasıl Olmalıdır?

Yazar Sümeyye AkpınarPsikolog • 30 Nisan 2021 • Yorumlar:

Boşanma, kişilikleri, sosyo-kültürel değerleri, alışkanlıkları ve tepkileri ile birbirine uyum sağlayamayan, bir arada iken herhangi biri ya da her ikisinin de sosyal, mesleki sorunlar yaşadığı; fiziksel ve ruhsal şikayetler geliştirebildiği kişilerin ayrı ayrı daha sağlıklı olabilmesi temeline dayanmaktadır.

Boşanmanın başınıza gelen en iyi şey olmadığı kesin ama yaşadığınız en kötü şey olmadığı da açıktır. İçinde bulunduğumuz durumu iyi ya da kötü algılayan bizim zihnimizdir. Bizim için kötü olan bir durum başka biri için iyi hatta çok iyi bile olabilir. Olaylar kendi başlarına kötü ya da iyi olmazlar. Onları kötü ya da iyi yapan bizim olaylara nasıl baktığımız ve onlara çözüm olarak neler ürettiğimizdir.

Sağlıklı Bir Boşanma Süreci İçin;

• Bu süreçte öfke, korku, endişe gibi duygular ortaya çıkabilir ama bunlar zamanla azalacaktır. Kendinize karşı şefkatli olmanız oldukça önemlidir. Araştırmalar kendine karşı şefkatli ve nazik olan kişilerin boşanma sürecinde karşılaştıkları daha kolay yönetebildiklerini göstermiştir.

• Karşılıklı saygı ve iletişimi kaybetmemeye özen gösterin.

• Boşanma sürecinde karşılaştığınız değişimler zorlayıcı olabilir, ancak bu süreç kendinize en çok dikkat etmeniz zamanlardan biri. Bu süreçte size destek olabilecek kişilerin çevrenizde olmasına özen gösterin.

• Bu yeni sayfada olabildiğince pozitif kalmaya çalışarak, sevdiğiniz ama bir süredir yapmadığınız alışkanlıklarınıza dönün.

• Spor, egzersiz, sağlıklı beslenme alışkanlıklarınıza sadık kalarak fiziksel olarak sağlıklı olmaya özen gösterin.

• Boşanma tüm aile bireyleri için zor bir evredir. Bu süreçte psikolojik destek almak hem ebeveynlerin hem de çocukların karşılaşabilecekleri duygular, zorluklar, değişimler ile başa çıkmasına yardımcı olabilir. Ayrıca evlilikte yaşanan zorluklar ve yolunda gitmeyen durumlar hakkında dikkatlice düşünerek bir sonraki ilişkinizde olumsuz kalıpları tekrar etmekten kaçınabilirsiniz. Sağlıklı ve mutlu günler dilerim.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)