Şeffaf Plaklarla Telsiz Ortodonti (Invisalign) Nedir?

Yazar Burhan BarınOrtodontist • 23 Ocak 2020 • Yorumlar:

Şeffaf plaklarla telsiz ortodonti (Invisalign) dişlerinizi telsiz düzeltmek için modern bir çözümdür. Şeffaf, pürüzsüz ve dayanıklı bir madde olan şeffaf plaklar dişlerinizin kalıbına göre size özel olarak üretilmektedir.

Şeffaf plaklarla telsiz ortodonti ile neredeyse görünmez olan şeffaf plaklar ve bu şeffaf plakların istenildiği zaman çıkarmaya olanak vermesi kişiye ortodontik tedavi ile dişlerinin düzeltilmesinde büyük rahatlık sağlanmaktadır.Her iki haftada bir, şeffaf plakların yenisi ile değiştirilmesi ile dişlerde zamanla düzelmeler gözlenmektedir.

Şeffaf Plaklarla Telsiz Ortodonti (Invisalign) Tedavisine Nasıl Başlarım?

       Şeffaf plaklarla telsiz ortodonti (Invisalign) tedavilerine ilk muayenenin ardından ağız içinin dijital ortama aktarılması ile başlanmaktadır. Burda iki yöntem mevcuttur: ilk yöntem klasik ağız içinden ölçü alınarak elde edilen kalıpların dijital tarayıcı ile taranması, ikinci yöntem ise herhangi bir ölçü olmadan ağız içi tarayıcılar ile verilerin elde edilmesidir. Aynı gün kişinin ağız içi ve ağız dışı fotoğraflarıda çekilerek dijital ortama yüklenmektedir.

      Tüm veriler girildikten sonra şeffaf plaklarla telsiz ortodonti (Invisalign) tedavisi için planlama aşamasına geçilmekte. Bilgisayar ortamında dişlerinizin son düzelmiş halini ve tedavinin ne kadar süreceğini görebilmektesiniz.

       Yapılan plana onay vermekle beraber Şeffaf plaklarla telsiz ortodonti (Invisalign) süreciniz başlamaktadır. 

    

Şeffaf Plaklar (Invisalign) nasıl kullanılır?

       Şeffaf Plaklar (Invisalign) ’ın en iyi yanı, kimsenin dişlerinizin düzeldiğini farkında olmamasıdır . Uyurken de dahil olmak üzere günde ortalama 20- 22 saat şeffaf plakların kullanımı için yeterli olamaktadır. 

      Şeffaf Plaklarla telsiz ortodontik tedavide 4-6 haftalık kontrollerle ilerlemenin plana uygun bir şekilde devam edip etmediği ortodontistiniz tarafından kontrol edilmektedir.

Şeffaf Plaklarla Telsiz Ortodonti (Invisalign) Herkes Yaptırabilir mi?

Şeffaf plaklar (Invisalign)  tellerin görünmesini istemeyen erişkin hastalarca tercih edilmekle beraber günümüzde genç ve büyümesi devam eden çocuk hastalarda şeffaf plaklar ile tedavi edilmektedir.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)