Telsiz Ortodontik Tedavi: Şeffaf Plak Tedavisi

Yazar Burhan BarınOrtodontist • 18 Ekim 2019 • Yorumlar:

Şeffaf plak, dünya genelinde 100’ü aşkın ülkede 6 milyondan fazla kişinin çapraşık diş problemlerinin tedavisi ile hak ettiği gülüşü yakalamasına destek olmuştur. Diş teli kullanılmadan kişiye özel hazırlanan şeffaf plaklar ile neredeyse görünmez şekilde çapraşık dişleriniz düzeltilmektedir.

Herkes Şeffaf plak Yaptırabilir mi?

Şeffaf plaklar tellerin görünmesini istemeyen erişkin hastalarca tercih edilmekle beraber günümüzde genç ve büyümesi devam eden çocuk hastalar da şeffaf plaklar ile tedavi edilmektedir.

Hangi durumlarda Şeffaf plak uygulanabilir ?

 

Şeffaf plaklar ile gençlerde ve yetişkinlerde her türlü alt-üst diş çapraşıklıklarının ve açık kapanış ile derin kapanış bozukluklarının tedavileri gerçekleştirilebilmektedir. 

Erişkin hastalarda protez öncesi diş konumlandırmalarda da şeffaf plak sistemlerine başvurulmaktadır. 

 

  • Şeffaf plaklar diş fırçalarken ve yemek yerken çıkartılabildiği için ağız hijyeni kolay sağlanmakta ve yemek yerken tellerin verebileceği rahatsızlıkların önüne geçilmektedir.

 

  • Şeffaf plaklar istenildiği zaman çıkartılabildiği için önemli toplantılarınızda ya da nişan, düğün veya mezuniyet gibi özel günlerinizde plaklarınızı çıkartarak tedaviye kısa süreyle ara da verebilirsiniz

  • Şeffaf plak, tedavi sonucunun hastaya önceden gösterilebilmesine imkan sağlamaktadır.

 

Şeffaf plakların günde kaç saat takılması gerekli?

 

İdeal tedavi sonuçlarına erişilebilmesi için plakların yemekler haricinde günde 22 saate yakın düzenli kullanımı istenmektedir. Önemli durumların söz konusu olduğu günlerde 1-2 saatlik süre zarfında çıkartabilirsiniz. 

 

Şeffaf plak tedavileri ne sıklıkla kontrol gerektirir?

 

Bu sistemde kontroller aylık ya da iki aylık süreçlerde yapılmaktadır. Plakların üzerinde yer alan belirteçler ile de günlük kullanımın kontrolü ortodonti uzmanınca yapılmaktadır.

 

Şeffaf plak tedavi sürecinde ağrım olacak mı?

 

Başlangıç tedavi kayıtlarının alınmasında ve şeffaf plakların uygulanma safhalarında herhangi bir ağrı söz konusu değildir. İlk plaklar uygulanması sonrası dişlerinizde hafif bir gerilme hissi oluşacaktır. Dişleriniz bu kuvvete uyum sağlayacaktır. 


 

Şeffaf plak (telsiz ortodontik tedavi) tedavisiyle diş teli  ile yapılan tedavi süresi aynı mı?

 

Çapraşıklık miktarına göre değişkenlik göstermekle beraber Şeffaf plak ve diş teli ile yapılan tedavilerin süreleri yaklaşık olarak aynıdır.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)