Birine “Seni seviyorum” demek kolaydır. Ama neden sevdiğinizi, o kişinin hayatınızdaki yerini ve küçük detayların sizde yarattığı büyük etkileri anlatmak… İşte işin büyüsü burada. Aşk notları, günlük hayatın koşturmacasında durup birbirimize “Seni görüyorum ve değer veriyorum” demenin en zarif yoludur.
Peki, okurken partnerinizin gözlerini yaşartacak (ama midesini bulandırmayacak!) mükemmel bir not nasıl yazılır?
Yazmaya başlamadan önce kendinize değil, ona odaklanın. Partneriniz uzun, şiirsel cümlelerden mi hoşlanır yoksa kısa ve öz olanlardan mı? Espri anlayışı nasıldır? Bu not bir Hallmark kartı değil, ona özel bir mesaj. Onun sevgi dilini konuşun, kendi egonuzu değil.
“Seni harikasın” demek güzeldir ama “Sabah çocuklar ağlarken sergilediğin o sakin tavır harikaydı” demek unutulmazdır. Genel geçer övgüler yerine, sadece sizin bildiğiniz küçük detaylara inin:
• Birlikte güldüğünüz o tuhaf an,
• Onun gizlice hayran olduğunuz bir huyu,
• Zihninizde dönüp duran o özel anı…
Kağıt ve kalem, size gerçek hayatta söylemeye çekindiğiniz o biraz riskli ama derinden gelen cümleleri kurma cesareti verir. Kırılganlığınızı paylaşmaktan korkmayın. “Sana ne kadar bağlı olduğumu biliyorsun sanıyordum ama aslında şunu bilmeni istiyorum…” gibi bir giriş, kalpleri yumuşatmak için harika bir anahtardır.
Notu illa mum ışığında, dramatik bir şekilde teslim etmenize gerek yok. En güzel notlar bazen bir çantanın köşesinde, bazen yastığın altında ya da beklenmedik bir WhatsApp mesajında gizlidir. Amacınız bir tepki almak değil, sadece ona kendini değerli hissettirmek olsun.
İlham Alabileceğiniz Küçük Başlangıçlar
Eğer “beyaz sayfa korkusu” yaşıyorsanız, şu cümleleri tamamlayarak başlayabilirsiniz:
• “Bunu yeterince sık söylemiyorum ama şunu yaptığında fark ediyorum ki…”
• “Sana daha çok aşık olmamı sağlayan o an…”
• “İşler yolunda gitmediğinde bile şanslı hissediyorum, çünkü…”
Eğer notunuza beklediğiniz o büyük “teşekkür” gelmezse ya da partneriniz biraz dalga geçerse, sakın kendinizi kapatmayın. Siz kırılganlığınızı göstererek harika bir adım attınız. Bazı insanların duygularını sindirmesi zaman alır. Önemli olan sizin nasıl bir eş olduğunuz ve sevginizi gösterme biçiminizdir.