Sleeve Gastrektomi (Tüp Mide) Ameliyatı

Yazar Özgün AkgülGenel Cerrah • 23 Ekim 2016 • Yorumlar:

Sleeve Gastrektomi (Tüp mide) ameliyatı, midenin uzunlamasına kesilerek mide hacminin küçültülmesini sağlayan bir ameliyattır. Laparoskopik (kapalı) olarak gerçekleştirilir. Ortalama 60-90 dakika sürer. Karın bölgesinden açılan 4-6 adet delikten özel aletler kullanılarak ameliyat gerçekleştirilir. Ameliyat sırasında 3 sıra dikiş atan özel cihazla midenin %75-80’i kesilerek çıkartılır. 
Ameliyat sırasında kaçak ve kanama açısından test yapılır. Gerekli müdehaleler ameliyat sırasında tamamlanır. Ameliyat bittikten sonra giriş delikleri gizli dikişlerle (subkutan) kapatılır. Hasta yatağına alındıktan yaklaşık 3 saat sonra ayağa kalkabilir. Bu ameliyattan sonra hastalar 3 gün hastanede yatırılır. İkinci gün kaçak testi yapıldıktan sonra berrak sıvı diyet başlanır. Hasta ertesi gün taburcu olarak evine dönebilir.

Hastalar düzenli aralıklarla kontrole çağırılarak kilo takibi, vitamin ve mineral düzeylerinin ölçümü sağlanır. Diyet ve egzersiz programları düzenlenerek hastanın zayıflama sürecini konforlu şekilde tamamlaması sağlanır.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)