SOĞUK HAVALAR KALBİ VURUYOR

Yazar Ahmet Usluİç Hastalıkları Uzmanı • 16 Temmuz 2017 • Yorumlar:

SOĞUK HAVALAR KALBİ VURUYOR

Havaların soğumasıyla birlikte kalp krizi vakalarında ciddi bir artış gözleniyor. Bu artış eğilimi; solunum yolu enfeksiyonları, hareketsizlik, daha ağır ve kaloriden zengin gıdaların tüketilmesi, güneş görmemekten kaynaklanan bazı hormonal değişiklikler ve kapalı havaların oluşturduğu strese bağlı gelişen, multifaktöriyel bir durumdur.

Soğuk Hava Damarların Büzülmesine Neden Olur

Bu aylarda kalp krizlerinin belkide en önemli sebebi damarlardaki bu büzülmedir. Vücut ısımızı koruyabilmek için vücut yüzeyimizde ki damarlar büzülerek kanın büyük oranlarda iç organlara akışı sağlanır. Bunun yansıması olarak kalbe düşen iş yükü artmakta ve aynı zamanda bu büzülmeden etkilenen kalp damarlarının da olaya iştirak etmesi ile sınırlı rezervi olan yani damar yapısı bozuk hastalarda kalp krizi gelişebilmektedir. Daha önceden kalp hastası olduğu bilinen yada bilinmeyen tüm damar yapısı bozuk hastalar bu durumdan etkilenebilir.

Nasıl Önlem Almalıyız?

  • Soğuklardan korunmak için giyim kuşama azami dikkat etmeli dışarıya çıkıldığında atkı,şapka,eldiven gibi aksesuarlar kullanılmalı.
  • Hafif öğünler yapılmalı,az ve sık beslenmeli
  • Aşırı efor gereken işlerden açık havada kaçınılmalı,spor yapılacak ise kapalı alanlar ve spor salonları tercih edilmeli
  • Enfeksiyonlara karşı vücut direncini arttırmak için uyku düzenine beslenmeye dikkat edilmeli ve mümkünse bulaşıcı hastalıklardan korunmak için kalabalık ortamlara girmekten kaçınılmalıdır.
Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Yorumlar: (0)