Terapi ve Online Terapi Nedir?

Yazar Sema Şahin Erol • 19 Ocak 2024 • Yorumlar:

Terapi, bugün ve gelecek için geçmişe doğru çıktığımız bir yolculuktur.

Bu yolculuk esnasında fark edilmeyeni fark edip dönüştürmek istediğimiz parçalarımızı dönüştürme fırsatı elde ederiz.

Terapi, psikolojik sorun ve ihtiyaçlarımız için bir tedavi şeklidir.

Terapist, bu yolculukta yolcunun özel ihtiyacına ve hedefine uygun bir tedavi planı oluşturarak yolculuğa eşlik eder. Bu yolculuk esnasında terapist tüm dikkatini ve algısını kişiye verir. Kişinin anlattığı her parçadan onun hayatına giden malzemeleri toplar ve hayatının haritasını çıkarır.

Terapist tedavisine profesyonel olarak eşlik ettiği hastalarından edindiği tecrübeden ve alet çantasındaki eğitimlerden yararlanarak bu yolculuğu benzersiz kılar. Bu sebeple terapistin eğitimleri tecrübesi ilişki kurma becerisi önemlidir.

Bu süreç her zaman keyifli olmayabilir. Hatta çoğu zaman zorlantılı parçalarınızla yüzleşmek ve onların ortaya çıkardığı duygularla kalmak gerekebilir. Hayatınıza dair birçok durakta durup o duraklarda neler yapacağınızı düşünür kimi zaman uygular kimi zaman kabullenme sürecine girersiniz. Tüm bu süreçteki kararlar size aittir. Bu farkındalık zaman isteyen bazen ilmek ilmek örülmesi gereken bir süreçtir. Tüm bu duygu ve düşüncelere rağmen devam etmek sürecin içerisindeki zorluklarla başetmek önemlidir.

Tedavinin süresi, kişiden kişiye değişkenlik gösterebilir. Bu süre konunun ve hedeflenen problemin farklı olması ve kişiye dair özelliklerin, yaşam şeklinin, farklı olması ile değişkenlik gösterir.

Terapi, birçok duygu ve düşünceyle bilinç ve bilinçdışı düzeyde çalışmayı gerektirir. Duyguları aynı anda veya farklı farklı şekilde deneyimleyebildiğimiz zamanlar olur. Yol doğrusal değildir, inişli çıkışlıdır kalp atışınızdaki ritim gibi. Özetle, bu yolculuk olumlu ve zorlayıcı deneyimleri içinde barındır.

Tüm süreç son bulurken sürece dair kazanımlarınız size özeldir. Tedavi , terapi hedefinizi gerçekleştirmeniz, hayatınızın sonraki aşamaları için güçlenmeniz ve ihtiyaçlarınızın karşılanmasıyla sonlanır.

  • ONLİNE TERAPİ NEDİR ?

Online terapi internet üzerinden uygun bir uygulama ile görüntü ve sesin olduğu ruh sağlığı hizmeti ve danışmanlığı demektir.

Online terapi yüz yüze terapi kadar etkili ve güvenilirdir. Terapi için en önemli noktalardan biri güvenliktir. Terapistiniz bu güvenlik noktasına dikkat eden bir uygulama ile çalışır. Değişen dünyanın içinde online terapi kolaylaştırıcılığı ve ulaşılabilirliği artırmaktadır. EMDR dahil tüm terapi ekolleri uygulanmakta ve olumlu sonuçlar alınmaktadır.

Online Terapi Hangi Durumlarda Alınır?

-    Güncel hayatın yoğunluğunda terapi için vakit bulunamadığında

-    Fiziksel kronik rahatsızlıklar sebebiyle dışarı çıkılamadığında

-    Tercih ettiğiniz dili kullanan terapistlere ulaşamadığınız durumlarda

-    Kendiniz için uygun gördüğünüz terapistte yüz yüze ulaşamadığınızda

-    Salgın,afet gibi dışarı çıkılamayan durumlarda

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)