Tuvalet Eğitimi İçin En Uygun Zaman Nedir?

Bu konuda çocuğunuzun sizi yönlendirmesine izin verin. Çocuğunuz vücudunda olup bitenlere ilgi göstermeye başladığında ona tuvalet ortamını ve lazımlığı tanıtın. Bunun için ideal zaman 2 yaşın bitimidir. Ancak her çocuğun birbirinden farklı olduğunu unutmayın, çocuğunuzu başka çocuklar ile kıyaslamayın ve aceleci davranmayın.

3 yaş bittiğinde çocukların çoğu artık bağırsak ve idrar kesesi kontrolü kazanmışlardır. Geri kalan küçük bir kısımda bu durum 4 yaşa dek uzayabilir. Bunda endişelenecek bir şey yoktur. Çoğu çocukta gelişim şu sırayı takip eder: gece bağırsak kontrolü, gündüz bağırsak kontrolü, gündüz idrar kesesi kontrolü ve son olarak gece idrar kesesi kontrolü.

FAYDALI İPUÇLARI:

  • Daima yakınınızda hatta yanınızda bir lazımlık taşıyın, özellikle gündüz dış ortamda bu onun için bir rahatlık olur ve alışmasına da yardım eder.
  • Yaz mevsimi eğitim için ideal zamandır, çünkü alıştırma kilotu ile rahatlıkla yolculuk dahi yapabilirsiniz.
  • Gün içinde belirli zamanlarda lazımlığa oturtun, bunu bir alışkanlık halinde getirmeye çalışın, örneğin yemek sonralarında.
  • Çocuğa baskı yapmayın, istiyorsa/hissediyorsanız gerekirse uyku zamanlarında bezleyin, bu onu rahatlatacağı gibi cesaretlendirecektir de.
  • 7 yaşına dek geceleri yatağı ıslatma çok yaygındır. Ailesel olabilir, o nedenle aile büyüklerini de sorgulayın.
Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Seda Yıldırım Çocuk Sağlığı Ve Hastalıkları Uzm. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)