Uyum Problemleri

Yazar Erhan ÖzdenPsikolog • 1 Aralık 2020 • Yorumlar:

Evlilik iki ayrı dünyanın bir düdük sesiyle birbirine karışması hengamesidir. Üstelik bu karışma plansız olur. Sizin dışınızdaki aklınızın bile ucundan geçmeyeceği pek çok etken artık hayatınızın bir parçası olmuştur. Bu bazen kayınvalide, bazen erkek kardeş, bazen yemek tercihleri, bazen sosyallik düzeyi, bazense temizlik alışkanlıklarıdır. Size bir kutuyla evlendiğinizden ve matruşkalar gibi her gün içinden size uymayan yeni bir şey çıkacağını söylesek aşık olduğunuz o kutudan korkar hale gelirsiniz değil mi?

Ancak korkmak değil, hayatınızda ne düzeyde olduğunu o zamana kadar çok fazla test etme imkanınızın olmadığı “uyum yeteneğinizi” devreye sokmak önünüzdeki en şık çözümdür çoğunlukla. Buna karşın uyum yeteneği sihirli bir değnekle kazanacağınız bir şey değildir, çiftler olarak çeperinizi büyütmeyi ve diğerini de bütünüyle içine alacak bir yapıyı psikoterapi süreciyle adım adım kazanabilirsiniz.

Psikoterapi süreci içinde yadırgadıklarınız, hazmedemedikleriniz, eleştirileriniz hepsi bir çift terapisi stratejisiyle karşı taraf ve sizin için anlamlandırılacak ve en zıt renklerin bile enfes portreler haline gelebildiği bir evlilik sanatkarlığı başlayacaktır. Aslında sizin kişilik ve hayata karşı adaptasyon yeteneğinizin bir üst seviyeye çıkması için de bulunmaz bir fırsattır bu. Evlilik sizin uyum yeteneğinizi geliştirir, uyum yeteneğiniz de hayatla başaçıkma tarzınızı profesyonelleştirir. Yeter ki uyum problemleri, kronik hastalıklara dönüp evlilik toprağınızın altında gizlice büyüyüp seneler sonra bahçenizin ortasında nereden geldiğini anlamadan altında ezildiğiniz bir yabani ağaç haline gelmesin.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)