Varis Ameliyatları

Yazar Alp AslanKalp Ve Damar Cerrahı • 21 Ağustos 2017 • Yorumlar:

Varis ameliyatlarında temel prensip, içinde kaçak olan ve bu nedenle görünen varislerin ortaya çıkmasına neden olan sağlıksız damarın devre dışında bırakılmasıdır. Bunun için iki tipte cerrahi müdahale yöntemi vardır.

Birinci grupta damarın tamamen çıkarıldığı veya damar içinden yapılan girişimlerle iptal edildiği yöntemler vardır.

Stripping, damarın tamamen çıkarıldığı yöntemdir.

Endovenöz tedaviler, damar içine bir kateter ile girilerek damarın içeriden kapatıldığı tedavi yöntemleridir. Damar içi buhar uygulaması, endovenöz lazer ablasyon ve radyofrekans ablasyon yöntemlerinde damar içeriden yakılarak boylu boyunca kapatılır. Son dönemde yaygın olarak kullanılan siyanoakrilat yapıştırıcı yönteminde ise, damar içine verilen bir yapıştırıcı yardımı ile boylu boyunca içeriden yapıştırılarak kapatılır.

İkinci grupta damara çıkarılmadan müdahale edilip damarın korunduğu yöntem vardır.

Ligasyon yöntemi damarın korunduğu bir tedavi yöntemidir. Burada damar kaçağın başladığı noktada bulunarak bağlanır ve kanın geriye doğru kaçışı engellenmiş olur.

Yukarıda sayılan yöntemlere ek olarak, ameliyat esnasında cilt altında kabarık görünen damarların çok küçük bir kesi içinden çekilip çıkarıldığı miniflebektomi yöntemi de uygulanmaktadır.

Varis ameliyatları iyileşme süreci çok kısa olan ameliyatlardır. Çoğu zaman, hasta ameliyattan bir gün sonra bile normal hayatına devam edebilecek duruma gelir.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Alp Aslan Kalp Ve Damar Cerrahisi Op. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)