Yaşlanma Karşıtı (Anti-Aging)

Yazar Burcu Tunç • 13 Ocak 2017 • Yorumlar:

Besinler Besinlerin sağlığa olduğu kadar güzelliğe de etkisi vardır. Yaşlanma karşıtı besinler, her yaştan insanı ilgilendiren önemli bir konudur. Yedikleriniz ile saç, cilt ve tırnaklarınıza yansır. Geçen yılların yüzünüze yansımaması için market alışverişinizde sepetinizde bulunması gereken yiyecekleri listeledik. Unutmayın, güzellik içimizden gelir, ne yersek o oluruz :) Yaşlanma karşıtı besinler nelerdir?

1) Ispanak değerlidir çünkü 2 önemli vitaminden zengindir. Yaşlanma karşıtı besinler listesinin olmazsa olmazıdır. A ve E vitamini açısından zengindir. A vitamini cilt kurumasını önler. Sadece yüzünüz değil aynı zamanda kafa derinizdeki kurumayı önlemede etkisi var. E vitaminini çoğu anti-aging ürününde kullanıldığını görürüz. Çünkü cildin esnekliği ve elastikiyetini korumasını sağlar ve cildi güneşin zararlı etkilerinden korur.

2) Birkaç tane çilek, bir portakaldan daha yüksek miktarda C vitamini içerir. C vitamini güzelliğimizi korumak için gereklidir çünkü kolojen üretimini artırır. Yaşlanma karşıtı olması da buradan gelir. Journal of Nutrition'da yayınlanan araştırmaya göre, 20-40 yaş arası yeterli C vitamini tüketen bireylerde, 50'li yaşlarında, tüketmeyenlere göre daha az kırışıklık görülmüş.

3) Hiçbir diyet yeterli protein almadan tamamlanmaz. Güzellik söz konusu olduğunda, protein en temel besindir. Protein eksikliğinde cildin daha soluk olduğunu görürüz. Aynı görüntü saç ve tırnaklarda da ortaya çıkar. Tavuk göğsü saf protein kaynağıdır. 1 porsiyonu sadece 35-40 kalori içerir ve yağ oranı düşüktür.

4) Yeşil çay antioksidan doludur. Antioksidan içeriği çoğu ''süper besin'' den daha yüksektir. Journal Nutriton'da bir araştırmaya göre, günde 2-6 bardak arası yeşil çay tüketenlerin cilt kanserine yakalanma riski azalıyor. Aynı zamanda kırışık oluşumunu azaltmada etkili. Sağlıklı ve genç görünümlü cilt için yeşil çaydan vazgeçmeyin. Yaşlanma karşıtı beslenme zor değil hatta günlük hayatımıza oldukça uyumlu ve kolay. Yaşlanma karşıtı bir beslenme listesine ihtiyaç duyuyorsanız, uzman bir diyetisyenden yardım alabilirsiniz. Yaşlanma karşıtı beslenme her yaşın ihtiyacıdır. 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)