YENİ BİR YIL, YENİ BİR SEN…

Yazar Gülrüya KurnazDiyetisyen • 22 Ocak 2018 • Yorumlar:

Evet yepyeni bir yıla merhaba dedik. Yeni hedefler, yeni hayaller, yeni umutlar… Hepimiz, yeni yıl için planlar yaparız ama bunların birçoğunu gerçekleştiremeden geçip gider koskoca bir yıl. Hadi bu kez fark yaratalım ve hep hayalini kurduğunuz o fit vücuda sahip olabilmek için gerçek bir adım atalım. Ne dersiniz? Bence de harika fikir!

ERTELEMEYİN

‘’Bu hafta da istediğim her şeyi yiyip içeyim nasılsa haftaya diyete başlayacağım. Aaaa pazartesiyi kaçırdım neyse önümüzdeki pazartesi başlarım. Kahvaltıyı abarttım, bugün toparlanmaz artık yarın başlarım. Başlayacağım ama şu bi dilimi yedikten sonra…’’ Diye diye kaç pazartesi, kaç yarın yitip gitti belli değil. Sağlığınız bu kadar kıymetsiz mi gerçekten? Kaliteli yaşamın vazgeçilmez ilkesi olan sağlığı en sona koymak şüphesiz ki kendinize yapacağınız en büyük kötülük. Hadi bırakın bahaneler ardınızda kalsın, kendinize saygı duyun ve verdiğiniz sözü tutmayı en çok hak edenin özünüz olduğunu hatırlayın.

KENDİNİZE İNANIN

Yapamam başaramam çabuk pes ederim dediğiniz ne varsa silkeleyip atın üzerinizden. İçinizdeki güce ve iradenize fırsat verin. Birkaç kez deneyip başarısız mı oldunuz? Bu kez daha sıkı sarılın kendinize, diyetisyeninizin hazırladığı programa daha sadık kalın ve sağlıklı beslenmenin hem ruhunuzda hem bedeninizde oluşturacağı değişikliğin keyfine varın.

DEMOTİVE EDEN SÖZLERE KULAKLARINIZI TIKAYIN

‘’Sen böyle yerken nasıl kilo vereceksin ki? Sen kendini tutamazsın boşuna uğraşma? Bugün de diyet mi olur hadi bi dilimden bişey olmaz!...’’ Bu cümleler hiç bitmez ve insanlar hep konuşur! Kendinizi, olumsuz enerji yayan cümlelere kapatın ve sadece hedefinize odaklanın. Kimsenin sizi demotive etmesine izin vermeyin. Başardığınız zaman, size köstek olan seslerle değil ‘’Ben güçlüyüm!’’ diye çarpan kalbinizin sesi ile uğuldayacak kulaklarınız.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)