Yeni Yıla Nasıl Girersen Öyle Gider!

Yazar Özge AykırDiyetisyen • 21 Aralık 2017 • Yorumlar:

Herkes tarafından bilinen yaygın bir inanç vardı ki; yeni yıla nasıl girersen bütün sene öyle gider. Peki bu yıla daha sağlıklı daha fit bir başlangıç yapmaya ne dersiniz?

Öncelikle kalabalık yılbaşı soframızı ele alalım. Bu sene geleneksel yaprak sarmalar dolmalar yerine bulgurlu/kinoalı salata ile göz dolduralım. Ana yemeğimizi ızgara veya fırın tercih edelim bol yağlı kızartmalara bu sene göz açtırtmayalım. Yemekle beraber asitli içecek tüketmek yerine sıcak/soğuk çay, maden suyu, şekersiz limonata gibi alternatiflerden faydalanalım. Eğer alkol almayı planlıyorsak tercihimizi beyaz veya kırmızı şaraptan yana kullanalım. Cips, patates kızartması, çikolata, bisküvi yerine kuruyemişlere, leblebi ve nohuta, ev yapımı şekersiz kurabiyelere, keklere ve meyvelere yer verelim.

2017’nin ilk güne egzersiz yaparak başlayalım. Mutlaka kalkınca bir bardak su içelim. Peynir, yumurta, zeytin, tam buğday ekmek ve mevsim yeşilliklerinden oluşan güzel doyurucu bir kahvaltıyla uyanalım yeni yıla. Gün içerisinde en az 2,5-3 lt su içelim ki; metabolizmamız da yeni yıla hızlı bir başlangıç yapsın.

Unutmayın; nasıl başlarsanız öyle gider..

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)