Yorgunluktan Yoruldunuz Mu?

Yazar Süheyla ÖzlüDiyetisyen • 17 Eylül 2021 • Yorumlar:

4 Adımlı Basit Bir Sistem Kullanarak Yorgunluğunuzu Nasıl Giderebilirsiniz?

Yorgunluğunuzu Nasıl Gideremezsiniz # 1: Nedenler Yerine Tedaviye Odaklanın

YORGUNLUK NEDİR?

Eğer yorgunsanız, belirtileri bilirsiniz: yorgunluk, halsizlik, enerjisizlik, yıkılma ve kalkamama, kafanızı hep bir yere yaslama isteği vs. Yorgunluk, genel popülasyonda, fiziksel hastalıkları olanlarda ve duygu durum bozukluğu olan kişilerde yaygın bir şikayettir. Yorgunluk öznel ve çok duyusaldır, bu nedenle ölçmek ve sınıflandırmak zor olabilir. Yorgunluk aynı zamanda bireylerde süre ve yoğunluk açısından da değişiklik gösterir. Günlük aktiviteleri gerçekleştirme yeteneklerine etkisi vardır. Gerçek yorgunluk, kısa süreli fiziksel veya zihinsel çabadan kaynaklanan yorgunluğun aksine, sadece dinlenerek üstesinden gelinemeyecek olağandışı ve ezici bir yorgunluk olarak tanımlanır. Kısa süreli yorgunlukla, biraz dinlenerek normal halinize dönersiniz. Kalıcı yorgunluk da ise; hayatı kaçırdığınızı hissetmenize neden olabilir.

İş yapamayacak kadar yorgun olduğunuz için işinizi kaybedeceğiniz konusunda endişeleriniz oldu mu?

Ya da belki kendi işiniz var ve enerji eksikliğiniz yeni müşteriler edinme ve faturalarınızı zamanında ödeme yeteneğinizi etkilediği için stres yaşıyorsunuz? Hiç çocuklarınıza gözlerinizde yaşlarla baktınız mı? çünkü onlara (tekrar) onlarla oynamak için çok yorgun olduğunuzu söylemeniz gerekiyor mu? Yorgunluğunuzu asla çözemeyeceğinizden endişelendiğiniz için geceleri uyuyamıyor musunuz? Araştırdınız, doktorlarla görüştünüz, takviye aldınız, podcast'leri veya youtube’dan bazı videoları dinlediniz bunlara rağmen hala berbat mı hissediyorsunuz. Kanıtlanmış bir yöntem izlemeden yorgunluk yaşayan insanların % 99,9'u enerjilerini asla geri alamayacaklar. Yorgunluğunuzu gidermek istiyorsanız, bir sonraki yazımda "yorgunluğu" tedavi etmenin yollarını konuşuyor olacağız. Tabii tedavinin tek yolu bazı besinlerin tüketiminden  geçmiyor size bu yolda eşlik edebilecek bir diyetisyene de ihtiyacınız olacak. Birlikte çalışmaya var mısınız?

Not: Tedaviler, doğru nedenleri tedavi etmedikleri sürece insanları iyileştirmez.

Bunun nedeni basit: 33 farklı yorgunluk nedeni vardır ve yorgunluğu olan herkesin 20'den fazla nedeni vardır. Yorgunluğun tedavisini daha da zorlaştıran şey, yorgunluğu olan herkesin FARKLI, birden fazla yorgunluk nedeni olmasıdır. Temel olarak 2, 4, 6, 8 ve 10 nedenleriniz vardır; ama arkadaşınızda 1, 3, 5, 7 ve 9 nedenleri olabilir o zaman çok farklı tedavilere ihtiyacınız olacaktır. Mantıklı, değil mi? Siz bir bireysiniz ve tedavinizin size göre kişiselleştirilmesi gerekiyor. Yorgunluğunuzun TÜM nedenlerini bulduğunuzda iyileşeceğinizi fark edeceksiniz.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)