Yüz Germe

Yüz germe veya gençleştirme ameliyatları ( facelift surgery) , yüz, boyun ve göz çevresinde oluşan yaşlılık belirtileri sarkmaları ve kırışıklıkları gidermek için yapılan cerrahi işlemleri kapsar.
Yüz germe veya gençleştirme ameliyatları ( facelift surgery) , yüz, boyun ve göz çevresinde oluşan yaşlılık belirtileri sarkmaları ve kırışıklıkları gidermek için yapılan cerrahi işlemleri kapsar.
Yüz germe ameliyatıyla neler amaçlanır? 
Özelllikle orta yüz bölgesindeki sarkmaları düzeltmek
Dudakla yanağın birleşim yerinde oluşmuş derin çizgileri gidermek
Çene altına doğru oluşan deri sarkmalarını gidermek ve çenenin konturlarını ortaya çıkatmak
Boyundaki sarkmaları ve kırışıklıkları gidermek Yüz germe veya gençleştirme ameliyatları kişiyi yeniden yaratma ameliyatları değildir.Yüzünüzde çeşitli nedenlerle (yaş,genetik, yerçekimi, güneş, kuruluk gibi çevresel faktörler) kaybettiğiniz gençlik konturlarının yeniden restorasyonudur. Ameliyata karar vermeden önce cerrahi olmayan (botox, dolgu, iple germe, lazer vs.) gençleştirmerme işlemleri de düşünülmelidir. Bu yöntemler bir iyileşme sağlamakla birlikte cerrahi kadar etkili değildir.
Ameliyat ve anestezi
Genel veya intravenöz (sedasyon) anestezi uygulanır. Ameliyat izi kulak önünde kalır. Şakak ve boyun bölgesine de işlem yapılırsa ameliyat izi şakakta saçla derinin birleşim yerinde başlar, kulak önünden aşağı iner, kulak memesinin arkasını dolaşarak yine saçlı deri içinde enseye doğru uzanır. Deri altındaki yapılarda oluşan sarkmalar onarılır. Deride germe yapılarak fazla dokular çıkarılır. Genellikle dren kullanılır. Göz kapaklarına ve kaşa gerekliyse aynı seansta müdahale yapılabilir. Alın germe de prosedüre eklenebilir.
Ameliyat sonrası
Ameliyat sonrası yüzünüzde kanama ve şişmeyi azaltmak için bandaj ve sargı olacaktır. Drenler kanama durumuna göre genellikle 1. veya 2. günü çıkarılır. Hastanede genellikle 1 veya 2 gün kalınır. Dikişler 1 hafta içinde alınır. Bir kaç hafta yüzünüzde ödem ve morluk olabilir. Yüzünüzün tam şeklinin ortaya çıkması bir kaç ay sürebilir.
Riskleri 
Her ameliyatta olduğu gibi anestezi riski vardır.
Kanama, enfeksiyon, dikiş açılması, özellikle sigara içenlerde deride nekroz(gangren)
Yüz sinirinde geçiçi veya kalıcı felçlik -Dikiş hattında geçiçi veya kalıcı saç kaybı

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Bilge Türk Bilen Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi, Ağız Yüz Ve Çene Cerrahisi, El Cerrahisi Prof. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)

Yazar

Bilge Türk Bilen

Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi, Ağız Yüz Ve Çene Cerrahisi, El Cerrahisi Prof. Dr.

Randevu al