Yüz Germe Ameliyatı

Yüz germe ameliyatı zamanla yer çekiminin etkisine dayanamayan veya da çok fazla kilo veren bireylerde ortaya çıkan, cilt sarkmalarının giderilmesi için uygulanan, cerrahi işlemlerdir.

Yüz Germe Ameliyatı Nedir?

Operasyon sırasında, hastanın kulak önünden arkasına kadar bir kesi oluşturulur ve böylece derinin daha gergin hale getirilmesi sağlanır.

Kişilerin özellikle boyun, çene, alın, göz çevresi ve kulak önünde olan fazla derilerin giderilmesi için cerrahi işlem uygulanır.

Yüz Germe Ameliyatı Öncesi Dikkat Edilmesi Gerekenler

Özellikle işlem öncesinde, doktorunuzun talimatlarına mutlaka uymanız gerekir. Yüz germe ameliyatı öncesi genel olarak dikkat edilmesi gereken noktalar şöyledir:

Kişinin öncelikle bu operasyon için hem fiziksel hem de psikolojik olarak hazır olması gerekir. Hastaların süreç hakkında yeterli bilgi sahibi olması, onların bu sürece çok daha fazla hazır olmasını sağlar.

Yüz germe işlemi ve sonrasında iyileşme süreci derken, ortalama 20 günlük bir sürenin bu operasyon için ayrılması gerekir. Hastaların öncesinde işleri ve genel olarak durumlarını buna göre hazırlaması önerilir.

Her cerrahi operasyonda olduğu gibi işlemden en az 1 hafta öncesinde hastaların sigara, alkol kullanımını bırakması gerekir.

İşlem öncesinde ayrıca kan sulandırıcı etkiye sahip başta aspirin olmak üzere muadil ilaçların kullanımlarının da bırakılması gerekir.

 

Yüz Germe Ameliyatı Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yüz germe ameliyatı sonrası da hastaların mutlaka dikkatli ve özenli olması gereken bir süreçtir. Bu süreçte özellikle aşağıdaki konulara dikkat edilmesi gerekir:

 

Kişinin cilt altında biriken sıvılar için dren yerleştirilebilir. Bu drenler 48-72 saat içinde çıkarılacaktır.

İyileşme sürecinde şişliklerin ve morlukların daha hızlı gitmesi için, başın kalp seviyesinden yukarıda tutulması önerilir.

Operasyonun ardından hastaların yüz maskesi kullanması gerekir. Yüzün tam olarak yerine oturması ve cildin altında kan birikmesinin önlenmesi için, mutlaka ilk hafta hem gece hem gündüz maske takılmalıdır. Sonraki 2 hafta boyunca da yalnızca gece maske takılması yeterli olur.

Operasyondan sonra yine iyileşme sürecinin hızlanması için beslenmeye de dikkat edilmesi gerekir. Özellikle aşırı tuz tüketiminden kaçınılmalıdır. Genel olarak da ödem yapma etkisi olan gıdalardan ve davranışlardan uzak durulması önerilir.

Günlük yeterli miktarda su tüketimi de ayrıca son derece önemlidir.

İşlemden hemen sonra bölgede iz olacaktır. Bu durum sizleri endişelendirmesin veya da korkutmasın çünkü zamanla iz görünümü neredeyse yok denecek kadar az olacaktır.

Operasyondan önce olduğu gibi sonrasında da sigara ve alkol kullanımına mutlaka ara verilmesi gerekir. Bu gibi alışkanlıklar kişinin iyileşme sürecini yavaşlatacak ve aynı zamanda yapılan operasyonun etkisini de azaltacaktır.

İşlemden sonraki ilk 3 gün cildinize herhangi bir cilt bakım uygulaması yapılmamalıdır. Sonrasında da doktorunuzun önerisine göre uygun şekilde cilt bakım işlemlerini yapabilirsiniz. Bu süreçte alınan vitamin destekleri sayesinde cildin kendini toparlaması mümkün olacaktır.

Operasyondan önce olduğu gibi sonrasında da belirli bir süre kan sulandırıcı etkiye sahip ilaçları ve yiyecekleri tüketmemeniz gerekir.

Genel olarak yüz gerdirme işlemlerinin ardından, hastaların dikkat etmesi gereken unsurlar bunlardır. Doktorunuz sizleri bu konuda çok daha iyi bilgilendirecek ve uyaracaktır. Mutlaka bu süreçte onun önerisini dinlemeli ve dikkat etmelisiniz.

 

Yüz Germe Ameliyatı Çeşitleri

Yüz germe işlemlerinde uygulanan teknik kadar hangi bölgelere işlem yapıldığı da önemlidir. Kişinin sorunlu olan cilt bölgesine göre işlem yapılabilir. İnsanların yüz bölgesinde her zaman eşit ve orantılı biçimde yaşlanma olmayabilir. Bazı kişilerin yüzünde herhangi bir sarkma olmamasına rağmen boyun bölgesinde sarkma olabilir. Bu durumda da o bölge için işlem yapılması daha doğrudur. Yapılan muayenelerde hastanın yüzünde hangi bölge için işlem yapılması gerekiyorsa, buna göre sürece devam edilir. Yapılan bölgelere göre operasyonun çeşitleri artar. Buna göre yapılan germe ameliyatı çeşitleri:

 

Orta Yüz Germe Ameliyatı

Orta yüz germe ameliyatı kişinin yüz bölgesinde orta bölümdeki sarkmaların ve bozulmuş yüz hacminin düzeltilmesi için tercih edilebilir.

 

Mini Yüz Gerdirme Ameliyatı

Mini yüz germe ameliyatı cildinde orta ve az sarkma yaşanan kişiler için uygulanan bir tür estetik işlemidir. 

 

Alt Yüz Germe Ameliyatı

Alt yüz germe ameliyatı da kişilerin çene ve boyun bölgesinde oluşan sarkmaların giderilmesi için tercih edilebilir.

 

Yüz Germe Ameliyatı Kaç Yaşında Yapılır?

Yüz germe ameliyatı kaç yaşında yapılır sorusuna, tercih edilen tekniğe göre cevap verilebilir. Klasik cerrahi yöntemler için en ideal yaş aralığı 45 ila 55 arasındadır. Endoskopik yüz gerdirme operasyonlarında ise daha genç kişilere de uygulama yapılabilir. Belirtilen yaş aralığından daha gençseniz, farklı teknikleri tercih edebilirsiniz.  

 

Yüz Germe Ameliyatı Kaç Saat Sürer?

Yüz germe ameliyatı kaç saat sürer konusu tercih edilen tekniğe ve kişinin yüzündeki deformasyona göre değişir. Kişinin yüzünde çok fazla sarkıklık ve derin kırışıklıklar yoksa daha kısa sürede operasyon tamamlanır. Çok ileri seviyede kırışıklık ve sarkmalarda ise ortalama 4 ila 6 saat arasında bir operasyon geçirilecektir. Operasyon süresince anestezi altında olacağınız için herhangi bir acı hissi yaşamayacaksınız.  

 

Yüz Germe Ameliyatı Kalıcı Mıdır?

Yüz germe ameliyatı kalıcı mıdır sorusuna ne yazık ki hayır demek durumundayız. Bu işlem her ne kadar yaşlılık izlerini silse de kalıcı bir gençlik sağlamaz. Çünkü genel olarak cildimizin yaşlanma sürecini durduramayız. Yaşlanma devam ettiği sürece işlemin sağladığı gerginlik gidecektir. Bu gerginliğin daha uzun süre devam etmesi için beslenmenize dikkat etmeli ve mutlaka düzenli egzersiz yapmalısınız. Özellikle günlük yeterli miktarda su içmek, çeşitli egzersizleri düzenli olarak yapmak yaşlanma sürecini yavaşlatacaktır. 

 

Yüz Germe Estetiği Riskli Mi?

Yüz germe ameliyatı riskli mi sorusu da yine çok sorulur. Genel olarak iyi bir uzman doktordan destek aldığınızda ve doktorunuzun önerilerini dikkate aldığınızda riskli bir operasyon değildir. Her cerrahi müdahalede görülen basit komplikasyonlar ve yan etkiler görülebilir. Morluk, şişlik ve ödem en sık rastlanan yan etkiler arasında yer alır. Tüm bunların kısa sürede düzeleceğini söyleyebiliriz. Bu süreçte doktorunuzun önerilerini harfiyen dinlemeniz faydalı olacaktır.

 

Yüz Germe Ameliyatı Sonrası Ağrı Olur Mu?

Yüz germe ameliyatı ağrılı mı veya işlemin ardından herhangi bir acı hissi olur mu sorusu, operasyondan korkan kişiler için önemlidir. Öncelikle işlem sırasında lokal veya genel anestezi uygulandığı için kişilerde herhangi bir acı hissi oluşmaz. İşlemin hemen ardından da birkaç gün hafif ağrı olabilir.  

 

Yüz Germe Ameliyatı Sonrası Ödem

Yüz germe ameliyatı sonrası ödem sıklıkla karşılaşılan yan etkilerden biridir. Her cerrahi müdahaleye bağlı olarak bu tip basit ve sorunsuz komplikasyonlar görülebilir. Ödem oluşumu, işlemden sonra ortalama 2 haftaya kadar geçecektir. Yüzünüzün ifadesi de 1 ila 1,5 ay sonra tamamen yerine oturacaktır. Operasyondan sonra sigara kullanımı, sağlıksız beslenme gibi faktörler ödemin daha uzun sürede gitmesine neden olacağı için dikkat edilmelidir.


 

Sıkça Sorulan Sorular

Yüz germe ameliyatını kim yapar?

Yüz germe ameliyatlarını, bu alanda uzmanlaşmış Estetik ve plastik cerrahi uzmanları gerçekleştirmektedir.

 

Yüz germe ameliyatı yüz ifadesini yok eder mi?

Yüz germe ameliyatları, başarısız şekilde yapıldığında yüz ifadesinde sıkıntı olabilir. Aşırı germe işlemi yapıldığında, yüzün hem simetrisi bozulur hem de kişinin mimikleri yok olur. Bu yüzden de zaten bu tip operasyonların mutlaka alanında uzman cerrahlar tarafından gerçekleştirilmesi gerekir.

 

İzsiz yüz germe ameliyatı olur mu?

Cerrahi olarak gerçekleştirilen estetik operasyonlarında neşter kullanıldığı için iz olmaması aslında mümkün değildir. Ancak işlemi yapan cerrahın tecrübesine ve uzmanlığına göre iz minimum seviyede olabilir.  

 

Yüz germe ameliyatında anestezi uygulanır mı?

Yüz germe operasyonlarında lokal veya genel anestezi uygulanabilir. Hangi anestezi türünün uygulanacağına, hastanın genel sağlık durumuna göre karar verilebilir.  

 

Yüz germe ameliyatı tekrarlanabilir mi?

Yüz germeye operasyonları, zamanı tamamen durdurmaz. Bu yüzden operasyon sonrasında hasta yaş almaya devam edecektir. Özellikle erken yaşlarda yapılan yüz germe operasyonu sonrasında ortalama 10-15 yıl sonra tekrar cerrahi işlem yapılabilir. Bu süreçte cerrahi işlemlerin yanı sıra alternatif yüz gençleştirme yöntemlerinden de yardım alınabilir.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Tayfun Türkaslan Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Doç. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)