Yüz Germe

Yüz germe ameliyatı yüz ve boyun derisindeki sarkmayı ve varsa çene altındaki yağlanma ve sarkmayı ortadan kaldırmak için uygulanır. Klasik yüz germe ameliyatı ile göz kenarı, kulak önü, yanaklar, burun kenarı, ağız kenarı, dudaklar ve çene kemiği hattı boyunca oluşan sarkmalardan kurtulmak mümkündür. Ağız kenarındaki gülme çizgilerin derinliği azalır. Ancak özellikle ağız çevresindeki ve dudak üstündeki kırışıklarda tamamen düzelme sağlanamayabilir. Bu alanlardaki kırışıklıklara ek tedavi yöntemleri gerekebilir. Beraberinde göz kapağı estetiği yapılabilir. Yüze dolgunluk ve düzgün konturlar sağlamak amacıyla yağ enjeksiyonu da eklenebilir. Yüz görünümünde 7-10 yıl gençleşme sağlanabilir.

Cildin esnekliği iyiyse yüz germe ameliyatı daha iyi sonuç vermektedir. İdeal bir yüz germe hastası 45 yaş üzerinde, orta ve alt yüzünde sarkmaları olan, sistemik hastalıkları olmayan ve sigara kullanmayan kişilerdir. Komplikasyon riskini en aza indirmek amacıyla sigara alışkanlığı olan hastaların ameliyattan en az 1 ay önce ve ameliyattan en az 1 ay sonrasına kadar sigara kullanmaması gerekir.

Yüz germe ameliyatı yaşlanmayı durdurmaz, ameliyat sonrası sağlanan gerginlik ömür boyu kalıcı değildir, yüz deriniz yaşlanmaya devam edecektir. Ancak yine de yüz germe ameliyatının olumlu etkileri azalsa da devam eder ve yıllar sonra yüz germe ameliyatı olmamış halinizden daha iyi görünmeye devam edersiniz.

Yüz germe ameliyatı genel anestezi altında yapılır ve yaklaşık 3 saat sürer. Ek işlemlere bağlı olarak bu süre uzayabilir. Ameliyat sonrası hastanın 2 gün hastanede kalması gereklidir. Ameliyat sonrası ağrı genelde çok azdır, hatta 6-8 hafta süreyle yüz cildinde uyuşukluk meydana gelebilir. Bu durum normaldir. Ameliyat sonrası en önemli sorun ödem ve şişliklerdir, erken dönemde soğuk uygulaması ile azaltılır. Şişlikler genelde 3-4 hafta içerisinde geçer ve hasta yeni görünümüne büyük oranda kavuşur. Ancak yüzün son şeklini alması 6 aya kadar sürebilir. Yüz germe ameliyatlarında kesiler saç içi, kulak ön ve arka kenarından yapılır. Ameliyat sonrası mutlaka iz kalır, ancak belirgin bir iz değildir. İzler kulak  önü katlantısı ve kulak arkasına saklanır. Elde edilen gençleşmiş görüntüyü sürdürebilmek için güneş ışınlarından sürekli korunmakta yarar vardır. Sağlıklı bir yaşam tarzı edinmek elde edilen sonucun daha uzun süreli olmasını sağlayacaktır.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

A. Tolga Eryılmaz Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi, Ağız Yüz Ve Çene Cerrahisi Doç. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)

Yazar

A. Tolga Eryılmaz

Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi, Ağız Yüz Ve Çene Cerrahisi Doç. Dr.

Randevu al