Zayıflamada 14 Tüyo

Yazar Eylül Fatma ŞenolDiyetisyen • 18 Kasım 2020 • Yorumlar:

Günümüzde en büyük sağlık sorunlarından biri de obezitedir.Obezitenin artışı ile diyet ,tıbbi müdahale,tıbbi ilaçlar,akupunktur vb.birçok zayıflama metodu da beraberinde geldi.Fakat bir kişi zayıflamak için hangi yönteme başvurursa vursun hepsinin ortak sonucu davranış değişikliğidir; ancak bu sayede kalıcı kilo verebilirsiniz.

*Zayıflama sürecinde dikkat edilmesi gerekenler ;

1.Yapılan zayıflama uygulamaları ömür boyu devam edebileceğiniz uygulamalar olmalıdır.

2.Sağlıklı besin tüketimi olmadan ,sağlıklı bir yaşam süremezsiniz yada sağlıklı zayıflayamazsınız.Bu yüzden zayıflama diyetlerinde seçilen besinler kaliteli besinler olmalıdır.

 

3.Dinlenmiş, rahat bir vücut yağ yakımını destekleyecektir.Bu yüzden yaşınıza göre uyumanız gereken saat miktarı kadar düzenli uyumalısınız.

 

4.Akşam çok geç saatlerde besin tüketimi kilo veriminizi yavaşlatır ; fakat bunu hızlı zayıflamak için değil bir ömür boyu bağırsak sağlığınızı korumak için yapmalısınız.

 

5.Günlük 2-3 litre su tüketimi ömür boyu olmalıdır.Unutmayın ki vücudumuzun yarısından fazlası su.Bu suyu vücudumuza vermediğiniz sürece doğru çalışmasını bekleyemeyiz.

 

6.Besinleri yavaş yavaş bolca çiğneyerek tüketiniz.Bu hem tokluk merkezini uyaracak hem de sindirim kanallarının daha sağlıklı ve hızlı çalışmasına yardımcı olacaktır.

 

7.Sürekli aynı besinleri tüketmeyiniz.Her gıdanın içerdiği vitamin,mineral,posa vb.miktarı farklıdır.Beslenmenizde bu yüzden besin çeşitliliği yapmalısınız.(Örneğin marul salatası ,lahana salatası ,roka salatası vb.çeşitlendirmek gibi.)

 

8.Çok az miktarda besin tüketmek en çok yapılan hatalardan biridir.Bu durum bazal metabolizma hızınızın yavaşlamasına neden olacaktır.

 

9.Çok geç saatlerde güne başlamakta metabolizma hızınızı yavaşlatır.Bu yüzden zayıflama diyetlerinde hem 3 ana öğünü sağlayabilmek için hem de hızlı bir metabolizma için kahvaltınızı erken yapmaya çalışınız.

 

10.Ne olsa düşük kalorili istediğim gibi yiyebilirim düşüncesi ömür boyu beslenme davranışına aykırıdır J Hiçbir zaman tek seferde abartarak besin tüketimi yapmamalıyız.

 

11.Bir hafta çok iyi bir diyet yapıp yavaş kilo verimini gördüğümüzde çok çabuk motivasyonumuz bozulur.Kilo verim hızımızı etkileyen birçok faktör vardır stres ,hareketsizlik vb.Bu durumlarda motivasyonu bozmadan beslenmenize düzenli bir şekilde devam etmelisiniz.

 

12.Zayıflama diyetlerinde bir kaçamak olduğunda diyet bozuldu artık demek yerine ;şu anda yemek istedim sağlıklı beslenmeye devam ediyorum demelisiniz.

 

13.Sürekli tartıya çıkmak zayıflama diyetlerinde yapılan en büyük hatalardan biridir.Kilonuz yenilen  ve içilen gıdalara göre hergün faklılık gösterebilir.Bu durum belirli bir süre sonra motivasyonunuzu olumsuz etkileyecektir.Bu yüzden haftada 1 gün sabah aç karına tartılmak diyet yaparken ya da koruma evresinde yeterlidir.

 

14.Her yapılan hareketin mutlaka bir yararı vardır.10 dk egzersiz ne işe yarayacak vb.düşünceler yanlıştır.Sporun çok olmasından, daha çok düzenli olması önemlidir.Bu yüzden yaşamımızda nasıl beslenmede bir düzen sağlıyorsak ,sporda da o düzeni sağlamalıyız.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)