Uzm. Kl. Psk. Elif Ayşenur Taşoğlan

Psikoloji daha fazla

İstanbul 2 adres

Psikoloji lisans eğitimimi Hacettepe Üniversitesi’nde tamamladıktan sonra, İstanbul Rumeli Üniversitesi Klinik Psikoloji Tezli Yüksek Lisans programına %100 başarı bursu ile kabul edildim ve 3.67/4.00 not ortalamasıyla mezun oldum. Danışanlarla çalışma deneyimim, Ankara Büyükşehir Belediyesi Psikolojik Danışmanlık Merkezi’nde başladı ve dört yılı aşkın süredir bireysel danışmanlık hizmeti vermekteyim. Çeşitli terapi ekollerine yönelik eğitimler alsam da çalışmalarımı Varoluşçu ekol çerçevesinde yürütüyorum. Kadıköy’de yüz yüze ve online platformlar üzerinden danışanlarla görüşmeler gerçekleştiriyorum. İnsana ve anlam arayışına duyduğum derin ilgiyle, psikoloji alanında kendimi geliştirmeye ve danışanlarıma en iyi desteği sunmaya devam ediyorum.

• Sigortası olan hastalar

Süveybe Tekin Muayenehanesi

Feneryolu Mahallesi Bağdat Caddesi No:73/1, Kadıköy 34724

Feneryolu, Bağdat Cad. No:73 Kat:1 Daire:1,, Kadıköy, İstanbul 34724

Röportaj

• C

Yas süreciyle başladığım seanslar, aslında kendimi yeniden keşfetmeme giden yolun başlangıcı oldu. Görüşmelerimiz boyunca hem duygularımı anlamlandırmayı hem de ihtiyaçlarımı fark etmeyi öğrendim. Kendimi daha net görmemi sağlayan, güvenli ve yargısız bir alan sunmuştur. Yaklaşımı, sakinliği ve doğru yönlendirmeleri ile bu süreci benim için çok daha kıymetli hale getirdi.

• başka bir yer Diğer  •

• H

Elif Hanım'a kendi araştırmalarım sonucu doktor takvimi sitesinden ulaştım.Daha önce bir psikolog deneyimim yoktu ve kendisinin yaptığı çalışma alanlarının bana uygun olduğunu düşünerek kendisinden terapi almak istedim.Ailede ciddi sağlık sorunları ve yetişkinlik/iş hayatında yaşadığım bazı bunalımların hayatımı çok etkilediği bir dönemdeydim.İlk psikolog deneyimim olduğu halde Elif Hanım ile çalışmak benim için çok rahattı.Sadece yaşadıklarım değil seansların bendeki yansımalarını da kendisiyle çok rahat konuşup her an feedback verebiliyorduk İçinde olduğum dönem yaşadıklarım ve duygularım çok karışıkken bunları ifade etmekte ve anlamakta güçlük çekiyordum.Seanslarda Elif Hanım'ın beni dikkatle dinleyişi ve önceki seanslarda anlattıklarıma gönderme yapabilecek kadar sürece hakim olması,yönlendirmeleri sayesinde ben de bu karmaşıklığı ve bu karmaşıklığın içinde kendimi/duygularımı anlayabiliyor en azından daha sakin değerlendirelebiliyorum.Kendisiyle çalışmaktan çok mutluyum.

• Online Danışmanlık Online Terapi  •

Elif Hanıma doktor takvimi üzerinden ulaştım. Deprem travması için başvurmuştum. Kendisi emdr terapisi uyguladı. Çok hızlı bir şekilde kaygılarım azaldı, artık geceleri daha rahat uyuyabiliyorum. Kesinlikle tavsiye ediyorum.

• Online Danışmanlık Online Terapi  •

• H

Ben ailesiyle büyük sorunları olmuş ve en sonunda bağını koparmış biriyim. Yaşadığım şeyi tarif bile edemezken Elif Hanım'la bir sürece başlamış oldum ve ben en zor dönemlerimden birindeyken, içinden çıkamam dediğim noktalarda onun danışmanlığındaydım. İlerleme kaydettiğimi düşündüğüm, iyi hissedebildiğim, rahatlayabildiğim, nefes alabildiğim, farklı bir içses geliştirebildiğim, önümü daha net görebildiğim bir hale geldim ve en büyük etkenlerden biri kendisi. Bu yorumları okuyan insanlara mutlulukla öneririm.

• Online Danışmanlık  •

• N

Elif Hanım'ı ben sosyal medya hesabı üzerinden bir yakınımın paylaşımı ile tanıdım. Ardından kendisine özel mesajla ulaştım. Benim uzun yıllardır zaman zaman mücadele ettiğim kaygı sorunlarım var, yüksek lisans yapıyorum şu anda, özellikle stresli dönemlerimde çok ciddi düzeyde artıyor. Elif Hanım'a bu konu için başvurdum. Şu ana kadar ki süreçten çok memnunum. Kendisinin yaklaşımı, iletişimi ve uzmanlığı bana iyi geldi, konuya hakim olduğunu hissettiriyor, görüşmelere devam edeceğiz.

• Y

Nisan ayında Elif Hanım’dan aldığım terapi sürecimde 1.yılımı dolduracağım mental ve fiziksel olarak çok zorlu bir süreçten geçtiğim dönemde referans ile Elif Hanım’dan terapi almaya başlamıştım. Babamla yaşamış olduğumuz sorunlar ve boşanma süreçlerinde aldığım sorumluluklar sebebiyle hayatım berbat bir dönemden geçiyordu ancak Elif Hanım’ın hayatımıza kattıklarıyla annem de ben de kendimize yepyeni temiz bir hayat kurduk, ayrıca hayatımız yoluna girmiş olsa bile terapiyi bırakmak istemedik çünkü insanlık hali bazen duygu durumumuzda karışıklıklar olabiliyor ve Elif Hanım'ın annemin de benim de hayatımıza oldukça hakim olması, gerçekten uzman bakış açısıyla yaklaşması açıkçası bize çok safe zone hissiyatı yaratıyor sığınacak liman gibi geliyor. Elif Hanım'la konuşmaya başlayınca dünyanın farklı bir perspektifinden bakmaya başladım ve çevremdeki herkese de sıkça tavsiye ediyorum. Ben sadece 1 yılda bile bambaşka biri oldum resmen ışık saçmaya başladım, bunların hepsi Elif Hanım sayesinde oldu.

• I

Elif Hanım ile arkadaşımın önerisi üzerine tanıştım. Duygusal açlık nedeni ile başvurdum. 5-6 ay kendisi ile görüştük. Bu süreçte diyetisyen desteği ile birlikte 18 kg verdim. Kendisi son derece naif ancak bir o kadar kararlı. Onu kolay kandıramazsınız. İhtiyacı olduğunu düşündüğüm herkese tavsiye ederim.

•  •

Elif hanımı bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine buldum. Bir ayrılık süreci geçiriyordum ve desteğe ihtiyacım vardı ve gerçekten sağolsun atlatma sürecimde bana en çok destek sağlayan kişi oldu kendisi. En beğendiğim özelliği doğru soruları sorması ve bana doğru açılardan baktırmasıydı, hayal dünyasında değil de gerçekler ile yüzleşip kabullenip devam etmemde çok yardımcı oldu. Çevreme de kesinlikle tavsiye ediyorum.

•  •

Elif Hocama tanıdığım aracılığıyla ulaştım. Kendisinden danışmanlık hizmeti alıp memnun kalan danışanın referansı ile ulamıştık. Yaklaşık 3 ay görüşme sağladık. Daha önceki yaşadığım travmalarım için emdr tekniğiyle çalıştığı için tercih ettim ve gerçekten de hızlı bir şekilde süreçte başarı sağladık. Benim için yeni bir deneyim oldu. Her alanda değişim oldu hem kendim hem eşim hem çocuğum hem ailem hem de çevremdekiler değişimler oldu. Hayata başka bir yerden bakmaya başladım. Öncesinde daha mutsuz, daha karamsar duruşum vardı etrafımdakiler yüzümün güldüğünü görüyorlar. Bu alanda destek almak isteyen herkese Elif Hocamı kesinlikle tavsiye ediyorum. Kendisinin sürecimizde çok içten bir yaklaşımı vardı.

• N

Bir süredir devam eden kaygı problemlerim için Elif hanımdan destek alıyorum. Ilımlı ve profesyonel yaklasimi için kendisine çok teşekkür ederim. Seanslarin başlarında süreç konusundaki endişelerimi anlayıp beni rahatlattı. Doğru tespitleri ile de yaşadığım sorunu anlamama yardımcı oldu. Kendimdeki degisiklikleri şimdiden görebiliyorum. Kendisine teşekkür ederim

• Online Danışmanlık  •