Beslenme ve Diyetetik alanındaki akademik geçmişimin yanı sıra, özellikle Polikistik Over Sendromu (PCOS) üzerine bilimsel ve klinik düzeyde çalışmalar yürütüyorum. Hormon dengesizliklerine yönelik bireyselleştirilmiş beslenme yaklaşımlarına odaklanıyor, fonksiyonel tıp perspektifiyle bütüncül çözümler geliştiriyorum.

Aynı zamanda gebelik sürecinde anne ve bebek sağlığını destekleyen güvenli, dengeli ve bilimsel temelli beslenme planları üzerine çalışıyorum. Tüm bu süreçlerde sağlıklı yaşamın yalnızca anlık değil, sürdürülebilir ve uzun vadeli bir yaklaşım gerektirdiğine inanıyorum.

İlgi Alanlarım:

* Polikistik Over Sendromu (PCOS) ve hormon odaklı beslenme

* Gebelik ve doğurganlık döneminde beslenme

* Fonksiyonel, sağlıklı ve sürdürülebilir beslenme modelleri

* Bağırsak mikrobiyotası ve klinik beslenme ilişkisi

Bilimsel temelli, kişiye özel ve sürdürülebilir çözümlerle bireylerin yaşam kalitesini desteklemek için çalışıyorum.

Dyt. Hilal Yılmaz

Cumhuriyet Mah. Yağmur(150) Sk. Elmas Evler B Blok No:30 İç Kapı No:6, Nilüfer, Bursa

• Sigortası olan hastalar

Diyetisyen Randevusu

Online Diyet

Gebelik Diyeti

Gebelik ve Beslenme

Gebelik Ve Emziklilikte Beslenme

Gebelik Öncesi Diyet

• Y

Hilal’le yollarımız tamamen ‘tesadüf gibi görünen ama tam zamanında gelen’ bir şekilde kesişti.
    6 yıllık evliyim, 4 yıldır korunmuyoruz ve çocuğumuz olmadı. Birkaç doktora gittik, hep aynı cümleyi duyduk: ‘Tüp bebekten başka çare yok.’ Kist ameliyatım sonrası, hem tüp bebek sürecine hazırlanmak hem de hamilelik–emzirme döneminde doğru beslenmek için bir diyetisyen ararken Hilal’i buldum.
    İyi ki de bulmuşum.
    Doğru beslenmeyle vücudumun ne kadar değişebileceğini, ne kadar toparlanabileceğini onunla öğrendim. Ve bugün… hamileyim. Bu süreçte Hilal’in emeği, desteği ve bilgisi çok büyük.
    Enerjisi, yaklaşımı, motivasyonu o kadar iyi ki… Diyet dediğimiz şey onda yasaklar listesi değil; gerçekten hayatın içine uyumlanan bir düzen. Seyahatteyken, tatildeyken, davete giderken bile zorlanmadan sürdürülebileceğini onunla gördüm.
    Hamilelik ve emzirme dönemimde de uzun bir süre beraberiz artık.
    Gözüm kapalı tavsiye ederim.
    İşinde çok iyi, insan olarak da ayrı bir güzel.

• Dyt. Hilal Yılmaz Gebelik ve Beslenme  •

• R

Hilal bir diyetisyenden çok daha fazlası. Başladığın süreçte bir yol arkadaşı yeri geldiğinde psikolog yeri geldiğinde en yakın arkadaş. Şubatta kendisine ulaşıp bu sene eylülde nişanım var nolur beni zayıflat diye koştum. Başlangıç kilom 72 ydi ve çok uzun senelerce 65 in altına indiğimi hatırlamıyorum. Başlarken Hilal’e nişana kadar beni 58 e düşürür müsün dedim ve bana dediklerimi yaparsan söz veriyorum demişti. Nişanımdan önce ki son kontrolümde kilom 58.60 la noktaladık. Bu süreçte beni hiç sıkmadı aksine benim bunaldığım zamanlarda destekleyip yolumu ferahlattı hep destek oldu. Onun gülen yüzü ve hiç bitmeyen muazzam neşesi ve enerjisi bu süreçteki en büyük motivasyon. Zaten verdiği listelerle doymamak imkansız kendisine ekmeklerimi azaltması için yalvardığımı biliyorum. Hiçbir zaman sevdiğim yemeklerden kısmadı hep bana göre yol izledi. Kendisine yaptığı işe hayranım her hafta aynı enerji ve istekle gidiyorum kontrollerime. İyi ki hayatıma girdi ve bu sürecimde benimle.

• Dyt. Hilal Yılmaz Kişiye Özel Diyetler  •

• Ç

Hilal Hanım ile yaşadığım düşük sonrası yollarımız kesişti. O andan bugüne kadar var olduğunu bile bilmediğim tiroid sorunlarım düzeldi, yaşadığım düşük sonrası beni hiç zorlamayan listeleriyle fazla kilolarımı verdikten sonra sağlıklı yeni bir gebeliğe kavuşmama vesile oldu, gebeliğimdeki diyabet riski ise onun yönlendirmeleri sayesinde ortadan yok oldu. Bebeğimin hafta hafta gelişimi olağan seyrederken benim hafta hafta kilo artışım gebelik öncesi halimden bile daha az. Gerek diyet listelerimdeki ihtiyaçlarıma yönelik nokta atışlarıyla, gerek her hafta adeta psikolojik terapi gibi geçen seanslarımızla bu sürece kendisiyle devam edebildiğim için çok şanslı hissediyorum. Sayesinde bu süreçte hiç yalnız hissetmeden bebeğim ve benim sağlığımız için doğru yolda ilerliyorum. Kesinlikle herkese öneriyorum.

• Online Danışmanlık Online Diyet  •

Hamileliğimin bitimine 2 ay kala tanışma fırsatı bulduğum ışıl ışıl hayat dolu bir diyetisyen :) bebeğim kilo olarak geriden gelirken süreç bir ay sonra değişti şimdi ben kilo almadan bebeğimin kilosu önden gidiyor, çok başarılı çok donanımlı biri iyi ki karşımıza çıktı.

• Dyt. Hilal Yılmaz Gebelik Diyeti  •

Hilalciğimle daha önce zayıflamak için on aylık bir süreç geçirdik yirmi kilo verdim, süreçte hiç üzmedi kırmadı beni :) şimdi gebelik diyeti için birlikteyiz her şeyin çok güzel olacağına eminim. İyi ki varsın

• Online Danışmanlık Online Diyet  •

Gebelik beslenmesi ile başlayan görüşmemiz emzirme ile ilerliyor iki sürecimiz de olabileceğinin en iyisi ile devam ediyor. Gebelik öncesi yüksek olan şekerim gebelikte düzenlendi bebeğin kilo alımı herşey çok iyi ilerledi emzirme sürecinde ise süt kalitesi oldukça iyi devam ediyoruz. Bir de bütün bunlar istediğim şeylerden tüketerek çok fazla kısıtlamaya gitmeden oldu. Enerjisi, desteği ve bize kattıkları çık kıymetli iyi ki bu süreci birlikte geçiriyoruz

• Dyt. Hilal Yılmaz Gebelik ve Beslenme  •

• H

Hilal hanım kilo problemi yaşayan, beslenme düzeni oluşturmakta zorlanan herhangi bir insanın başına gelen en güzel şey 2 sene önce kesişti yollarımız çok keyifli bir zayıflama süreci geçirdik bu süreçte kilo vermekle kalmayıp doğru beslenme ve dengeli beslenmeyi hayatımın merkezine çok güzel oturttuk ve üzerine gebelik sürecim girdi ve onuda beraber çok keyifli bir şekilde yönettik hamilelikte hipoglisemi gibi yeme düzenini alt üst eden bir rahatsızlıkla beraber mücadele ettik ve bence yapabileceğimizin en iyisini yaptık. Enerjisi ve bilgisiyle bana son 2 senemde çok iyi bir koçluk yaptı diyebilirim

• R

Canımm hilal hanımla daha önce düğün sürecimde ayda 7 nöbet tuttuğum bi dönemde beslenme düzenimi biraz toparlayabilmek için görüşmüştüm, desteği bana çok iyi gelmişti. Şu anki sürecimde de kilo kontrolü ve hashimoto beslenmesi üzerine destek almaya çalışıyorum. Beni her daim motive ettiği için sürecimiz çok güzel geçiyor , gönül rahatlığıyla kendisiyle çalışabilirsiniz

• Online Danışmanlık Online Diyet  •

Canım diyetisyenim ile yollarımız gebelik düşündüğüm noktada kesişti kilo vermekten önce sağlıklı yaşam tarzına geçmem gerekiyordu baştan uca öyle desteği oldu ki güzel bir planlamadan sonra şimdi tedavisiz hamile kalabildim.Şimdi bebeğim ve benim sağlıklı olmam için desteklerini hep hissediyorum ve devam ediyorum .İletişimi enerjisi doğru yönlendirmeleri ve sizi asla yormayan listeleri ile hep yanınızda iş ahlaklını ve kendisini çok seviyorum iyi ki yollarımız kesişmiş.
    Tereddüt etmeden kendisi ile sürece başlayabilirsiniz.
    Sevgiler

• Online Danışmanlık Online Diyet  •

Hilal hanıma gebelik sürecimin başında yaşadığım açlık şekeri yüksekliği ile başvurdum. Çok kaygılıydım. Öncelikle beni çok güzel sakinleştirdi sürece odakladı. Çok açık ve anlaşılır iletişim kurdu. Asla ve asla tartı odaklı değil önceliği sizin ve bebeğinizin sağlığı. Şu an beş aylık gebeyim ve hiç kilo almadım doktorum bebeğin gelişiminden de memnun. Kendisinin samimiyetle tavsiye ediyorum