Uzm. Kl. Psk. Meltem Şengül Kılıç

Psikoloji · Daha fazla

Bursa 1 adres

Klinik Psk. Meltem Şengül Kılıç 2013 yılında İngilizce Psikoloji bölümünden mezun olmuş, yüksek lisans eğitimini Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Klinik Psikoloji programında “Evli Kadınların Psikolojik İyi Oluş Düzeylerinde Toplumsal Cinsiyet Rolleri, Algılanan Sosyal Destek ve Eş Desteğinin Bazı Demografik Değişkenler Açısından İncelenmesi” konulu tez çalışması ile tamamlayarak Uzman Klinik Psikolog ünvanını almıştır. Lisans eğitimi süresince Humanite Psikiyatri Hastanesi’nde; Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumunda; Küçükçekmece Belediye Anaokulunda; Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde; Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde; Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesinde stajlar yapmıştır. Lisans eğitimini tamamladıktan sonra özel bir rehabilitasyon merkezinde psikolog olarak özel gereksinimli çocuklar ve aileleriyle çalışmalar yürütmüştür. Yüksek lisans eğitimi süresince Kognitif Terapi, Şema Terapi, Travma Sonrası Stres Bozukluğu ve İlk Yardım Eğitimlerini almıştır. Bursa Büyükşehir Belediyesi Evde Hasta Bakım Hizmetlerinde 2015-2017 yılları arasında Psikolog olarak; yatağa bağımlı hastaların ve hasta yakınlarının gereksinimlerini dikkate alarak hastalıklar veya ameliyat sonrası yaşanabilecek depresyon ve tükenmişliğe yönelik haftada 48 saat çocuk, ergen, yetişkin ve ailelerle birlikte psikoterapi seansları gerçekleştirmiştir. Dr. Emel Stroup’tan Kognitif Terapi/Bilişsel Davranışçı Terapi (BDT) eğitimlerini tamamlamıştır. Psikiyatrist Dr. Alp Karaosmanoğlu tarafından verilen, ISST onaylı (International Society for Schema Therapy) Şema Terapi Temel Düzey ve Yaşantısal Çalışmalar için İleri Teknikler Eğitimlerini tamamlamış olup, Dr. Alp Karaosmanoğlu ile Şema Terapi Süpervizyon eğitimleri devam etmektedir. EMDR Derneği ve Davranış Bilimleri Enstitüsü tarafından verilen EMDR 1.Düzey Eğitimi'ni tamamlamıştır. Gottman Enstitüsü tarafından verilen Gottman Çift Terapisi 1. Düzey ve 2. Düzey Eğitimleri'ni tamamlamış olup, çift çalışmalarında Gottman Yönelimli çift terapisini kullanmaktadır. Uyum bozucu yaşam sorunları, kişilik bozuklukları, yeme bozuklukları, kişilerarası ilişkiler, kaygı ve depresyon konularına ağırlık vererek çalışmalarını sürdürmektedir. Kurucusu olduğu danışmanlık merkezinde bireysel ve çift terapisi alanlarında psikoterapi hizmeti vermektedir. Uluslararası Şema Terapi Derneği (ISST) ve Türk Psikologlar Derneği (TPD) üyesidir.

Yetişkin (İlgili adreslerde)
Çocuk (İlgili adreslerde)

Online danışmanlık

Klinik Psikolog Meltem Şengül Kılıç

Fatih Sultan Mehmet Blv. İhsaniye Mah. İlknur Sok. No:1/C Blok. Bulvar 224 Sitesi. No:8., Nilüfer, Bursa 16140

• Sigortası olan hastalar

Fatih Sultan Mehmet Blv. İhsaniye Mah. İlknur Sok. No:1/C Blok. Bulvar 224 Sitesi. No:8., Bursa

Röportaj

• F

Meltem hanımla 2 yıldır belli aralıklarla görüşüyoruz. Onunla ilk seansımızdan bu güne yaklaşımı, özeni, işine olan sevgisi, anlattıklarıma olan hakimiyeti hiç değişmedi. Kendimi hem çok anlaşılmış, hem yaşadıklarımla olsun, duygularımla olsun tamamen kabul görmüş hissediyorum. Seans boyunca bana diğer iyi gelen en önemli şey de sorduğu sorular. Çoğu zaman bunu hiç düşünmemiştimlerle ya da anlamlı bir aydınlanmayla ayrılıyorum yanından. Zamanla hayat kalitemin arttığını, bakış açımın çok çok değiştiğini, olayları daha rasyonel değerlendirdiğimi görüyorum. Bu süreci çok anlamlı bir yolculuğa benzetiyor, iyi ki bu yolu onunla yürümüşüm diyorum her seferinde. Bu yüzden Meltem hanımı herkese tavsiye ederim

• Y

Tecrübeli ve alanında uzman bir psikolog makul bir sürede olumlu geri dönüşler aldık.

• Klinik Psikolog Meltem Şengül Kılıç Psikoloji Randevusu  •

Uzun zamandır Bursa’da bir psikolog arayışındaydım, kime başvuracağımı, kime içimi rahatlıkla dökebileceğimi bilmiyordum. Meltem hanımla uzun araştırmalar sonunda ve kendisi de psikolog olan bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine tanıştık. Çalışma hayatımda, ailemle olan ilişkilerimde sürekli duygusal zorluklar, anlaşılmamalar, ihmaller benim içinden çıkamadığım bir kısır döngü gibiydi. Koyamadığım tüm sınırların bedeli ruh sağlığımdan çıkmış gibiydi. Neredeyse 8 aydır seanslarımız devam ediyor. Zamanla öfkemin azaldığını, iç huzurumun arttığını farkediyorum. Meltem hanım uyguladığı şema terapi teknikleri ile sürecimizde hafiflemiş hissediyorum. İşini özenle, ilgiyle yaptığını gönül rahatlığı ile söyleyebilirim.

• Online Danışmanlık Randevu  •

• D

Danışmanlığımızın ilk gününden beri aklımdan geçen her şeyi her zaman can kulağıyla dinlediğini ve her durumda yanımda olduğunu hissettirdi. Nazik ve düşünceli yaklaşımı sayesinde; endişelerim, aşırı kontrolcü yaklaşımım azaldı. Farkındalığım, öz şefkatim, kendime duyduğum sevgim ve saygım arttı. Tek başıma fark edemeyeceğim şeyleri görmemi sağladığı için kendisine çok minnettarım. Aynı zamanda sıkıntılarımla ilişkili olan kitap ve günlük yaşam tavsiyeleri de çok işe yarar ve isabetli. Yollarımız kesiştiği için son derece memnun ve mutluyum, gönül rahatlığıyla tavsiye ederim :)

• Klinik Psikolog Meltem Şengül Kılıç Psikoloji Randevusu  •

Terapi almaya karar verdigim süreçte Meltem hanıma denk gelmemin benim için çok büyük şans oldugunu düşünüyorum. Sürecin en başında nasıl yol alırım, ne yapmalıyım diye düşündüğüm, kendimi çıkmazda hissettiğim bir dönemdeydim. Meltem hanım bu yolculuğumda bana rehberlik etti ve sayesinde yolumu kaybetmekten kurtulduğumu düşünüyorum. Kurduğu terapötik bağ, anlayışlı yaklaşımı bu yolda bana en iyi gelen seyler oldu. Bu yolculugumda bana sefkatli bir sekilde rehberlik ettiği icin kendisine minnet duyuyorum, muhtemelen sürecin başında bu terapiye başlamasaydım cok daha farklı ve istemediğim bir noktadaydım.

• F

Meltem Hanıma çift terapisi için gidiyoruz. Yaptığımız uzun araştırmalar sonucu kendisi ile ilerleme kararı aldık.Son derece profesyonel,samimi ve güven veren biri.

• Klinik Psikolog Meltem Şengül Kılıç Çift Terapisi  •

• B

kendimi çok sıkışık ve karamsar hissettiğim, bu sebeple ilk defa panik atak geçirdiğim bir dönemde Meltem Hanım ile görüşmeye başladım. Yaşadığım yoğun kaygılar ve ataklar nedeniyle günlük hayatıma devam etmekte zorlanır olmuştum. Nereden başlayacağımı bilmiyorken internet üzerinden Meltem hanıma denk geldim ve terapiye başladık. Bu süreçte terapinin gerçek anlamda faydasını gördüm. Kendi içime doğru çıktığım yolculukta Meltem hanım rehberim ve eşlikçi oldu. İçimin tek başıma girmeye korktuğum bütün kuytularına beraber giriyoruz. Ve bu beni her defasında daha iyi hissettiriyor. Meltem Hanım, duygularımı her zaman doğru çerçeveleyip beni doğru anladığını hissettiriyor. Bazen kendimi açmaya, içimi dökmeye üşendiğim zamanlarda bile usul usul çözüldüğümü hissediyorum. Ne kadar zorlansam, ağlasam yorulsam da bir şekilde daha iyi hissederek çıkıyorum.

• Online Danışmanlık  •

Hayatımın oldukça zor bir döneminden geçerken, geçmiş travmalarımın ve yaşadığım sıkıntıların etkisiyle baş etmekte zorlanıyordum. Uykusuzluk sorunları da yaşam kalitemi iyice düşürmüştü. Bu süreçte profesyonel bir destek almam gerektiğini fark ettim ve Meltem Hoca ile tanıştım. Kendisiyle şematerapi ve EMDR çalışıyoruz. İlk günden itibaren yaklaşımı çok ilgili, samimi ve güven vericiydi. Seanslarımızda kendimi çok rahat hissettim ve zamanla büyük bir fark hissetmeye başladım. Meltem Hoca sayesinde kendime daha şefkatli yaklaşmayı, duygularımı anlamayı ve geçmişin yükünü hafifletmeyi öğreniyorum. Ayrıca, kendisinin bütün etik kurallara özenle dikkat etmesi ve işini büyük bir profesyonellikle yapması da bana güven verdi. Bugün geldiğim noktada kendimi çok daha güçlü ve iyi hissediyorum. Bu süreçte yanımda olduğu ve bana içtenlikle destek verdiği için Meltem Hoca’ya minnettarım ve kesinlikle Meltem Hocayla çalışmanızı öneriyorum.

• Online Danışmanlık  •

• H

İlişkilerimde sürekli yaşadığım problemler, tekrarlayan zorluklar sebebiyle Meltem Hanımdan yardım almaya başladım. Kısa bir zaman olmasına rağmen kendimi anlaşılmış ve güvende hissediyorum. Seans boyunca benimle kurduğu bağ, suçluluk duygularımı azaltmaya ve kendimi hafiflemiş hissetmeme yardımcı oldu. Kendisinin güçlü soruları, şefkatli ve de beni çok iyi anlayan duruşu bana çok iyi geldi. İlişkilerime daha farklı ve sağlıklı bir açıdan bakmaya başladım.

• Klinik Psikolog Meltem Şengül Kılıç Bireysel Terapi  •

• H

çözümlenmemiş duygularımı tanımlamama referans oldu.

• Online Danışmanlık Randevu  •