Çocuk Gelişimi
Daha fazla
uzmanliklar hakkinda
İstanbul 1 adres
Merve Pehlivan, Medipol Üniversitesi Çocuk Gelişimi lisans eğitimini tamamladıktan sonra aynı üniversitenin Sağlık Bilimleri Enstitüsü Çocuk Gelişimi Anabilim Dalı’nda yüksek lisansını tamamlamıştır. Halen Karabük Üniversitesi Çocuk Gelişimi doktora programına devam etmektedir. Ayrıca Biruni Üniversitesi’nde Aile Danışmanlığı eğitimini tamamlamıştır.
Akademik çalışmalarını Kent Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü’nde öğretim görevlisi olarak sürdürmekte, aynı zamanda klinik alanda aktif olarak danışan görmektedir. Lisans eğitimi süresince rehabilitasyon merkezleri, anaokulları, hastaneler ve aile sağlığı merkezlerinde edindiği staj deneyimleriyle farklı gelişim alanlarında kapsamlı bir bakış açısı kazanmıştır. Mezuniyetinden itibaren akademik ve klinik çalışmalarını eş zamanlı olarak sürdürmektedir.
Çalışmalarında; Bağlanma Odaklı Oyun Terapisi (Theraplay), Floortime, Deneyimsel Oyun Terapisi ve Attentioner Dikkat Programı gibi kanıta dayalı müdahale yöntemlerini kullanmakta; çocukların duygusal, sosyal ve bilişsel gelişimlerini bütüncül bir bakış açısıyla ele almaktadır. Özellikle dikkat becerileri, duygusal düzenleme, ebeveyn-çocuk ilişkisi ve gelişimsel destek alanlarında çalışmaktadır.
Kurslar ve Sertifikalardan Bazıları
· Küçük Adımlar Erken Müdahale Programı
· Duyu Bütünleme Eğitimi
· Aile Danışmanlığı
· Moxo Dikkat Testi
· Öğrenme Güçlüğü Erken Belirtiler Tarama Ölçeği (ÖGEBTÖ) Uygulayıcı Sertifikası
· Erken Okuryazarlık Testi (EROT)
· Denver II Gelişim Değerlendirme Testi
· Gazi Erken Çocukluk Değerlendirme Aracı (GEÇDA)
· Hacettepe 0–36 Gelişim Değerlendirme Ölçeği
Akademik Çalışmalar
Bildiriler
· Pehlivan, M., Kurnaz, F. BB(2025). PISA 2022 Verileriyle Türk Öğrencilerin Psikososyal Özellikleri Arasındaki İlişkilerin İncelenmesi. 6. Uluslararası Çocuk Gelişimi Kongresi, Konya, Türkiye. (Tam metin bildiri)
· Yılmaz, Y., Pehlivan, M. (2025). Duyu Bütünleme Yaklaşımlarının Erken Müdahale Sürecindeki Yeri: Derleme Çalışması. 6. Uluslararası Çocuk Gelişimi Kongresi. (Özet bildiri)
· Pehlivan, M. (2025). Çocuğun Oyun Terapisi ile Desteklenme Süreci: Bir Olgu Sunumu. Uluslararası Oyun Kongresi. (Özet bildiri)
· Özgül Çakmak, N., Pehlivan, M. (2025). Serebral Palside Erken Müdahale Üzerine Bibliyometrik Bir Analiz. (Özet bildiri)
· Gözün Kahraman, Ö., Pehlivan, M. (2024). Çocukların Sosyal Medya Kullanımına Yönelik Ebeveyn-Çocuk Görüşlerinin İncelenmesi. (Özet bildiri)
· Gözün Kahraman, Ö., Pehlivan, M. (2024). Küçük Çocukların Oyun ve Oyuncak Alışkanlıkları ile Duygusal Gelişimleri Arasındaki İlişkinin İncelenmesi. (Özet bildiri)
Kitap Bölümleri
· Pehlivan, M., Kurnaz, F. B. (2025). Araştırma Yöntemleri. Çocuk Gelişimi ve Eğitimine Giriş.
· Yıldırım, N., Akköse Kaya, M., Pehlivan, M. (2025). Sosyal Medya ve Çocuk. Dijital Çağda Çocuk ve Ebeveyn Olmak.
- Hiperaktivite
Metropolitan Okul Olgunluğu Testi
Moxo Dikkat Ölçme Testi
Online Hizmet
Merve Pehlivan
Peabody Resim (Kelime Eşleştirme Testi)
Yas Terapisi
- Kredi kartı
Görüşler
Y
y...
4,5 yaşındaki oğlumuzun konuşma gecikmesi nedeniyle uzun süre ne yapacağımızı bilemedik. Tavsiye üzerine Merve Hocam ile tanıştık ve iyi ki yollarımız kesişmiş. İlk görüşmeden itibaren hem bize yaklaşımı hem de oğlumuzla kurduğu güven bağı çok içten ve profesyoneldi. Özellikle oyunlar üzerinden çocuğumuzla iletişim kurma şekli ve onu zorlamadan sürece dahil etmesi bizi çok etkiledi.
Seanslar ilerledikçe oğlumuzun göz teması, iletişim kurma isteği ve kelime kullanımı belirgin şekilde arttı. Eskiden kendini ifade etmekte çok zorlanırken şimdi daha fazla kelime kullanıyor, oyunlara katılıyor ve bizimle iletişim kurmaya çalışıyor. Biz ebeveyn olarak da süreç boyunca nasıl yaklaşmamız gerektiği konusunda çok destek gördük.
Sabırlı, ilgili ve gerçekten işini severek yapan bir uzman. Çocuğumuzun gelişimindeki olumlu değişimleri görmek bizi çok mutlu etti. Gönül rahatlığıyla tavsiye ederiz.• • •
Ö
ö...
Merve Hanım'a çocuğumun okulundaki velilerden birinin tavsiyesi üzerine ulaştım. Oğlumun kaygıları ve arkadaş ilişkilerinde yaşadığı bazı zorluklar nedeniyle destek almak istedik. Süreç boyunca hem çocuğuma hem bana karşı çok anlayışlı ve ilgili bir yaklaşım gördük. Seanslardan sonra çocuğumun kendini daha rahat ifade etmeye başladığını fark ettim. Ben de bir ebeveyn olarak ona nasıl yaklaşmam gerektiği konusunda çok fayda gördüm. Kendimizi güvende hissettiğimiz güzel bir süreç oldu. Destek arayan ailelere gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.
n...
2 yaşında bir çocuğum var ve aynı zamanda çalışan bir anneyim. Bu süreçte çocuğumun bakımını üstlenen babaannesiyle birlikte, çocuğumun bazı davranışları karşısında zaman zaman nasıl yaklaşmamız gerektiği konusunda zorlandık. Hem çocuğumun gelişimini daha sağlıklı destekleyebilmek hem de bu durumlara daha doğru ve bilinçli yaklaşabilmek adına bir tanıdığımın tavsiyesi üzerine Merve Hanım’a başvurdum.
Seans sürecinde oldukça anlayışlı, yol gösterici ve çözüm odaklı bir yaklaşım ile karşılaştım. Yaşadığımız durumlara farklı açılardan bakabilmemi sağladı ve hem bana hem de babaannesine uygulayabileceğimiz somut öneriler sundu. Bu süreç bizim için oldukça faydalı oldu.
Gönül rahatlığıyla çevreme de tavsiye edeceğim bir ilgi ile karşılaştım.• • •
b...
Merve Hoca'ya kızımın okul reddi nedeniyle başvurmuştum. Süreç boyunca çok verimli bir çalışma yürüttük. Şu anda kızım okula sorunsuz bir şekilde devam ediyor.
I
i...
Merve Hocamıza 3 yaşındaki oğlumuzun özellikle öfke kontrolü ve duygularını ifade etme konusunda zorlandığı bir dönemde sosyal medya aracılığıyla ulaştık. Seanslarda sadece oğlumuzu değil, bir anne baba olarak bizi de dahil ederek çok samimi ve yol gösterici bir yaklaşım sergiledi. Bize verdiği günlük uygulanabilir tavsiyeler ve oyun önerileri sayesinde evdeki iletişimimiz çok daha huzurlu bir hâle geldi ve oğlumuzun duygularını sakinlikle ifade edebildiğini görmek bizi çok rahatlattı. Hem samimi yaklaşımı hem de verdiği güven nedeniyle çocuklarıyla ilgili benzer süreçlerden geçen tüm anne ve babalara tavsiye ediyorum.
Merve Hanım ile otizmli çocuğum için görüştük. Çocuğuma tanı koyulduktan sonra iyi bir uzman arayışına girdim, bunun sonucunda Merve Hanım ile tanıştık. Çocuğum oyun kurmuyor, iletişime geçmiyordu. Kendisi bize süreci tüm şeffaflığı ile anlattı, çocuğumuzda da çok güzel ilerlemeler gördük. Enerjisi, güleryüzü ve bilgisiyle iyi ki yollarımız kesişmiş.
• Merve PEHLİVAN • Randevu •
Z
z.....
Kızımın sebepsiz ağlamaları vardı Merve hanımın desteğiyle bu süreci kolay ve sıkıntısız anlattık daha sağlıklı iletişime geçiş yaptık
• Merve PEHLİVAN • •
K
k....d
Kızım anaokuluna çok severek gidiyordu taa ki pandemi olana kadar. Salgın var diye yollamadık ama kızımız da evde çok sıkıldı. Akranlarından geri kalmasın diye herseyi yapıyoruz allaha şükürler olsun kızımın her şeyi iyi ama yinede danışmanlıkta almak istedik. Bu noktada Merve Hanımla tanıştık. Işine olan ilgisi heyecanı herseyine yansıyor. Biz çok memnun kaldık. 6 ay sonra görüşmek için tekrar bekliyoruz allah razı olsun.
• Merve PEHLİVAN • Agte- Ankara Gelişim Tarama Envanteri •
Merve Pehlivan
Değerli yorumunuz için teşekkür ederim, görüşmek üzere, sevgiler.
Merve Pehlivan isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Merve Pehlivan, Çocuk Gelişimi, Aile Danışmanlığı. Size Merve Pehlivan tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Agte- Ankara Gelişim Tarama Envanteri, Bender Gestalt Motor Algı Testi, Cattell 2a Zeka Testi, Çocuk Gelişim Testi, Gessell Gelişim Testi, Peabody Resim (Kelime Eşleştirme Testi), Aile Terapisi, Oyun Terapisi, Denver Gelişim Tarama Testi, Aile Danışmanlığı.
Merve Pehlivan adresi nerede?Merve Pehlivan şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Başak Mahallesi, Nergis Sokak İstanbul
Adresine gitmek zorunda kalmadan Merve Pehlivan isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Evet, Merve Pehlivan uzaktan danışmanlık sunuyor. Takvimden randevunuzu alırken "online danışmanlık" seçeneğini seçmeniz yeterli, uygun tarih ve saatleri görebileceksiniz.
Randevunun sonunda Merve Pehlivan isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Merve Pehlivan, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Nakit, Kredi kartı, Banka Havalesi.
Merve Pehlivan isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Merve Pehlivan tarafından DoktorTakvimi'ne eklenen saatler gerçek zamanlı olarak güncellenir, bu nedenle tek yapmanız gereken mevcut olanlardan size en uygun gün ve saati seçmektir. Randevu almak için ek ücret ödemezsiniz ve ayrıca randevudan önce bir hatırlatma alırsınız.
Hastalar / danışanlar Merve Pehlivan hakkında ne düşünüyor?Toplam 8 hasta / danışan, Merve Pehlivan hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.
Merve Pehlivan hangi sigortaları kabul ediyor?Merve Pehlivan tarafından kabul edilen sigorta şirketlerinden bazıları şunlardır; Diğer (İade) Sizinkini de içerip içermediğini görmek için kabul ettiği sigorta şirketlerinin tam listesini kontrol edin.
- İstanbul bölgesinde Diğer (İade) kabul eden Çocuk Gelişimcileri
- İstanbul bölgesinde Allianz Sigorta kabul eden Çocuk Gelişimcileri