Merve Pehlivan, Medipol Üniversitesi Çocuk Gelişimi bölümünde lisans eğitimini tamamladıktan sonra, aynı üniversitenin Sağlık Bilimleri Enstitüsü Çocuk Gelişimi Anabilim Dalında yüksek lisans yapmıştır. Ayrıca, Biruni Üniversitesi'nde Aile Danışmanlığı eğitimini tamamlamış olup, Karabük Üniversitesi Çocuk Gelişimi doktora programına devam etmektedir. Kent Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü'nde öğretim görevlisi olarak çalışmakta ve klinik çalışmalarını yürütmektedir.

Lisans eğitimi süresince anaokulları, rehabilitasyon merkezleri, hastaneler ve aile sağlığı merkezlerinde staj yaparak farklı gelişim ortamlarında deneyim kazanmıştır. Çalışmalarında Bağlanma Odaklı Oyun Terapisi (Theraplay), Floortime, Deneyimsel Oyun Terapisi ve Attentioner Dikkat Programı gibi kanıta dayalı müdahale yöntemlerini kullanmaktadır.

Yetişkin
Çocuk

Röportaj

Başakşehir, İstanbul 34000

• Sigortası olan hastalar

• Sigortası olan hastalar

Merve Hanım ile otizmli çocuğum için görüştük. Çocuğuma tanı koyulduktan sonra iyi bir uzman arayışına girdim, bunun sonucunda Merve Hanım ile tanıştık. Çocuğum oyun kurmuyor, iletişime geçmiyordu. Kendisi bize süreci tüm şeffaflığı ile anlattı, çocuğumuzda da çok güzel ilerlemeler gördük. Enerjisi, güleryüzü ve bilgisiyle iyi ki yollarımız kesişmiş.

• Merve PEHLİVAN Randevu  •

• Z

Kızımın sebepsiz ağlamaları vardı Merve hanımın desteğiyle bu süreci kolay ve sıkıntısız anlattık daha sağlıklı iletişime geçiş yaptık

• Merve PEHLİVAN  •

• K

Kızım anaokuluna çok severek gidiyordu taa ki pandemi olana kadar. Salgın var diye yollamadık ama kızımız da evde çok sıkıldı. Akranlarından geri kalmasın diye herseyi yapıyoruz allaha şükürler olsun kızımın her şeyi iyi ama yinede danışmanlıkta almak istedik. Bu noktada Merve Hanımla tanıştık. Işine olan ilgisi heyecanı herseyine yansıyor. Biz çok memnun kaldık. 6 ay sonra görüşmek için tekrar bekliyoruz allah razı olsun.

• Merve PEHLİVAN Agte- Ankara Gelişim Tarama Envanteri  •

Merve Pehlivan

Değerli yorumunuz için teşekkür ederim, görüşmek üzere, sevgiler.