Meslek hayatı boyunca hem askeri hem de sivil birçok önemli kurumda görev yapmıştır.
Kariyerine GATA Haydarpaşa Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde başlayan Prof. Dr. Başak, Ardahan Asker Hastanesi, İstanbul Memorial Hastanesi, Türkiye Hastanesi, Ümraniye EAH gibi çeşitli kurumlarda görev almış, aynı zamanda akademik kariyerine de devam etmiştir. Prof. Dr. Başak’ın 151 adet Bilimsel Yayını ve “Eksternal Gastrik Balon (Tokluk Balonu)” isimli Obezitede yeni bir tedavi yöntemine ait “Patent”i vardır.
2011-2016 yılları arasında Yalova Üniversitesi'nde görev yapan Prof. Dr. Başak, 2021 yılından bu yana Üsküdar Üniversitesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanlığı görevini hala sürdürmektedir. 2025 yılı itibari ile İstanbul Şişli de kendi muayehanesinde hizmet vermeye devam etmektedir.
- Diyabet (Şeker Hastalığı)
- Tiroid Guatr
- Yüksek Tansiyon (Hipertansiyon)
- Karaciğer Hastalıkları
Merkez, Abide-i Hürriyet Cd., Şişli 34381
Galeri
C
ce...
Bir tıp fakültesi öğrencisi olarak birçok doktorun muayenesine şahit oldum bu sefer beni muayene eden Mesut Hocaydı .Gerçekten hatasıyla çok ilgili ve her şeyi düşünen bir doktordu . Öncelikle anamnezimi çok ayrıntılı bir şekilde aldı önceki hastalıklarımı öğrendi ve genel bir muayene yaptı ben kilo verememe şikayetiyle başvurmuştum nedenini bilmiyordum hastalığımın teşhisini koyabildi insülin direncim varmış şuanda çok yararlı bir tedavi görüyorum kilo vermeye başladım .
• Prof. Dr. Mesut Başak Muayenehanesi • İnsülin Direnci Tedavisi •
Y
ye...
Boyun, bel ve sırt bölgemdeki ağrılar için uzun zamandır tedavi görmüştüm ama sonuç alamamıştım. Stres,yorgunluk ve fıtık olarak adlandırılan rahatsızlıklarımla bir hayli mücadele ediyordum.Mesut Hocamızın ims(kuru iğne) tedavisini görünce denemek istedim. Hocamın ilgili ve detaylı muayenesi sonrasında yaptığı ims(Kuru iğne) tedavisi ilk seansta bile etkisini gösterdi; Uykudan uyandıran ağrılarımdan sonra şimdi çok rahat uyuyorum.
Bu güzel yorumlarınız için teşekkür eder sağlıklı günler dileriz.
Her yerimde ağrı vardı fibromiyalji tanısını hocamız koydu ve kuru iğne tedavisi yaptı şimdi çok şükür iyileştim. Kendisi çok ilgiliydi her detayı tek tek anlattı artık ağrılarım bitti. Yaşam standardım daha kaliteli oldu, geceleri rahat uyuyor sabahları sağlıklı ve huzurlu bir şekilde uyanıyorum.
• Prof. Dr. Mesut Başak Muayenehanesi • Diğer •
Ö
ö...
Boyun fıtığım ve bel fıtığım vardı; omurgamda dokuz tane fıtık, kanal darlığı ve boyun düzleşmesi vardı. Kuru iğne tedavisi gördüm. Mesut Hoca'da yaklaşık iki ay kadar oldu; şu anda çok iyiyim. Mesut Hoca, bunların yanı sıra bir sürü tahlil istedi; kan tahlilleri dahil bütün tahlillerimi yaptırdım. Boynumda nodüllerim vardı; onlara bakıldı. Dalak, karaciğer ve böbrek; bütün bu fonksiyonlarımın hepsi incelendi; yani A'dan Z'ye bütün tahlillerimi yaptırdık. İyi ki böyle hocalarımız var.
b...
Reflü-gastrit-özofajit rahatsızlıklarımdan dolayı başvurdum. Uzun süre önce babaannem ve babam için Mesut Hoca ile iletişime geçmiştik. Bu sayede ulaştım. Başvuru esnasında bu rahatsızlıklarımın olduğunu bilmiyordum. Tedavimin başından sonuna kadar kapsamlı ve çok profesyonel bir şekilde ilerledik; tedavi sürecimde sürekli yanımda oldu. Çevremdeki bir rahatsızlığı olan herkese kesinlikle tavsiye etmekten geri durmam.
a...
Doktorumu internetten araştırdım, iyi bir dahiliyeci ve profesör olsun istiyordum; Mesut hocayı tercih ettim. Genel bir kontrol ve güvenilir olsun istiyordum. 15 yıldır hipertansiyon vardı. 2 yıldan beri de, ağzımdaki dilimde yanma, batma ve kızarıklık oluyordu. Tansiyonum dengesizdi; hocam tansiyon ilacımı değiştirdi, ağzımdaki problemde folik asitin düşükmüş, 3 ay folik asit kullandım. Şu anda tansiyonum da düzene girdi, ağzımdaki problemler de geçti. Hocamdan çok memnunum, diğer hastalara da tavsiye ederim, Mesut hocamın teşhisleri çok iyi.
h...
Doktoruma sosyal medya üzerinden ulaştım. Boyun fıtığı rahatsızlığı üzerine gittim. Yaklaşık dokuz seans kuru iğne tedavisi gördüm ve şifa buldum. Çevremde de dört kişiye tavsiye ettim.
b...
Mesut hocayla önceki yıllarda tanışmıştım. Check-up yapmak için müracaat ettim. Çok memnun kaldım. Her konuda çok özel ilgi gösterdi. Her konu ile ilgili anlaşılır şekilde açıklamalarda bulundu. Kesinlikle tavsiye ederim. Zaten tüm dostlarıma da seve seve söylemekteyim.
mu...n
Gerçekten Allah razı olsun annemin tedavisinin süreci devam ediyor ve gerçekten güzel ilerleme kaydettik .doktorların ameliyat olması gerekir dediği yerde kendisinin kuru iğne tedavisi ile annem şu an gayet iyi ve sayesinde daha da iyi olacak
• Mesut Başak Muayenehanesi • Diğer •
i̇...o
1 hafta önce muayne olduğumda son derece ilgili, yardımcı bir doktor vardı. Gerekli tahlil ve holter uygulaması sonucunda; bana tansiyonumun sınırda olduğunu yğkseldiğinde başımın ağrısıyla ilgili detaylı bilgilendirme yaptı ve ilaç yazalımmı yazmayalımmı diye sormuştu. Ben de biraz kendime dikkat edip yürüyüş yapmak istediğimi düzelmezse başlayacağımı söyledim. Bir hafta düzenli takip ettim baktım daha da yükseliyor kontrol muaynesi için gittim. Kendisine durumu anlattım, 14,5- 9 tansiyonun baş ağrısı yapmayacağını ve nörolojiye gitmemi söyledi. 1 hafta önce saç diplerime kadar olan baş ağrımki anlık hep değil tansiyondanken, şimdi nörolojik olduğunu söyledi. Ben hangi teşhise inanacağımı bilemeden teşekkür edip çıktım. Bir daha da gideceğimi sanmıyorum.
• başka bir yer • Diğer •
Prof. Dr. Mesut Başak
Değerli hastamız, öncelikle geçmiş olsun dileklerimizi iletmek isteriz. Geri bildiriminiz bizim için çok değerli. İlk muayenenizde, hipertansiyon (yüksek tansiyon) yönünden detaylı tetkikler yapılmış ve en önemli teşhis araçlarından biri olan 24 saatlik tansiyon holteri uygulanmıştır. Bu test, tansiyonunuzun 24 saat boyunca düzenli olarak ölçülmesini sağlamış ve sonuçlar bir sonraki gün değerlendirilmiştir.
Elde edilen holter sonuçlarına göre yapılan değerlendirme sonucunda sizde hipertansiyon olmadığı anlaşılmıştır. Sizin de yukarıda belirttiğiniz gibi, günlük ölçülen tansiyon değerleriniz de 145/90 mmHg gibi sınırda değerler olduğu görülmüştür. Bu nedenle tansiyon düşürücü ilaca başlamanın gerekli olmadığına karar verilmiştir.
Sınırda tansiyona sahip hastalarda, tıbbi olarak öncelikli yaklaşım yaşam tarzı değişiklikleridir. Bu doğrultuda, size tuz tüketiminin azaltılması, düzenli egzersiz yapılması ve stresten uzak durulması gibi önerilerde bulunulmuş ve baş ağrılarınızın nedeninin tansiyondan çok nörolojik bir durumla ilişkili olabileceği belirtilmiştir. Bu kapsamda, bir nöroloji uzmanına başvurmanız tavsiye edilmiştir.
Tansiyonu normal aralıkta olan bir hastaya gereksiz ilaç başlandığında, tansiyon düşebilir ve bu durum istenmeyen yan etkilere yol açabilir. Bu riskleri göz önünde bulundurarak, sizin sağlığınız için en doğru tedavi planını uygulamaya çalıştığımızı belirtmek isteriz.
Herhangi bir sorunuz olduğunda veya durumunuzla ilgili ek destek almak istediğinizde, bizimle telefonumuzdan iletişime geçebilirsiniz. Sağlığınız için her zaman yanınızdayız.
Mesut Başak isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Mesut Başak, İç Hastalıkları. Size Mesut Başak tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: İç Hastalıkları Randevusu, Abdominal Parasentez, Ama(Anti-Mitokondrial Antikor), Ana(Antinükleer Antikor), Bilgisayarlı Tomografi Taraması(Bt), Dgk(Dışkıda Gizli Kan) Testi, Diabetes Mellitusta Insülin Tedavisi, Esd (Sedimantasyon), Hdl Kolesterol Testi, Hemoglobin A1c(Hba1c).
Mesut Başak adresi nerede?Mesut Başak şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Merkez, Abide-i Hürriyet Cd. Şişli
Adresine gitmek zorunda kalmadan Mesut Başak isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Hayır, şu anda Mesut Başak online danışmanlık hizmeti sunmuyor.
Mesut Başak hangi dilleri konuşuyor?Mesut Başak ile İngilizce, Almanca dilinde konuşabilirsiniz.
Mesut Başak isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Mesut Başak bu adreste hangi saatlerin uygun olduğunu henüz belirtmedi. Takvimde hangi saatlerin müsait olduğunu öğrenmek için doğrudan Mesut Başak ile iletişime geçmenizi öneririz.
Hastalar / danışanlar Mesut Başak hakkında ne düşünüyor?Toplam 13 hasta / danışan, Mesut Başak hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.
- Şişli bölgesinde Allianz Sigorta kabul eden İç Hastalıkları Uzmanları
- Şişli bölgesinde Diğer (İade) kabul eden İç Hastalıkları Uzmanları