Hakkımda
Uzman Psikolog, İşyeri Psikoloğu, Aile Danışmanı ve EMDR Uygulayıcısı olarak çocuklar, ergenler, yetişkinler, aileler ve kurumlara uzun yıllardır psikolojik danışmanlık hizmeti sunmaktayım.
2006 yılında Ankara Üniversitesi Psikoloji Bölümü'nden mezun oldum. Lisans eğitimim kapsamında "Laboratuvardan Günlük Yaşama Bellek" başlıklı tezimi Doç. Dr. Nurhan Er danışmanlığında tamamladım. Ardından Ankara Üniversitesi Sosyal Psikoloji Anabilim Dalı'nda yüksek lisans eğitimimi tamamlayarak "İzlenim Ayarlamacılığı ve İş Doyumu Arasındaki İlişkinin Sosyo-ekonomik Düzeye Göre İncelenmesi" başlıklı tezimi Prof. Dr. Ali Dönmez danışmanlığında hazırladım.
Meslek hayatım boyunca akademik çalışmaların yanı sıra hastane, özel eğitim, kurumsal firmalar ve aile danışmanlığı merkezlerinde farklı yaş gruplarıyla çalışma fırsatı buldum. Kariyerime TÜBİTAK-SOBAG tarafından desteklenen bilimsel araştırma projesinde görev alarak başladım. Daha sonra Uludağ Üniversitesi Hastanesi Çocuk Psikiyatrisi Kliniği'nde çocuk ve ergenlerle, İstanbul'da özel eğitim ve rehabilitasyon merkezinde ise engelli çocuklar, ergenler ve aileleriyle psikolojik danışmanlık çalışmaları yürüttüm.
2011 yılından itibaren iş ve örgüt psikolojisi alanında çalışmalarımı sürdürerek Oyak Renault Otomobil Fabrikaları A.Ş.'de ve Martur Fompak International fabrikalarında işyeri psikoloğu olarak görev yaptım. Çalışanların psikolojik iyi oluşunu desteklemeye yönelik bireysel psikolojik danışmanlık hizmetleri sunmanın yanı sıra, kurumların ihtiyaçlarına uygun eğitimler, çalışan destek programları ve kurumsal gelişim çalışmaları planlayıp uyguladım. Bir çok köklü kurumsal firmada halen kurumsal danışmanlık hizmetleri vermeye devam etmekteyim.
2018 yılında Özel Rozet Aile Danışma Merkezi'nin kurucu ortaklarından biri oldum. Günümüzde çocuk, ergen, yetişkin ve ailelere yönelik psikolojik danışmanlık hizmetlerinin yanı sıra, kurumlara çalışan destek programları, psikososyal risk yönetimi, çalışan iyi oluşu, eğitim ve gelişim programları ile kurumsal psikolojik danışmanlık hizmetleri sunmaya devam etmekteyim.
Mesleki gelişimin yaşam boyu devam eden bir süreç olduğuna inanıyor; bu doğrultuda EMDR, Bilişsel Davranışçı Yaklaşım, Aile ve Evlilik Danışmanlığı, Oyun Terapisi, Moxo Dikkat Testi, PREP, Attentioner, Neurosound, WISC-IV Zekâ Testi uygulayıcılığı ve çeşitli psikolojik değerlendirme testleri alanlarında eğitimlerimi tamamlayarak bilimsel ve etik ilkeler doğrultusunda çalışmalarımı sürdürmekteyim.
Akademik çalışmalarım kapsamında, "Çocuk, Ergen ve Ebeveynlerinin Algıladıkları Günlük Bellek Performansı" başlıklı poster çalışması ile 2007 I. Ulusal Psikoloji Yüksek Lisans Öğrencileri Kongresi'nde ikincilik ödülü almaya hak kazandım.
Çalışmalarımda temel amacım; bireylerin, ailelerin ve kurumların ihtiyaçlarını doğru anlayarak güvene dayalı, etik değerlere bağlı ve bilimsel temellere dayanan psikolojik danışmanlık hizmeti sunmaktır. Her bireyin güçlü yönlerini keşfetmesine, yaşam kalitesini artırmasına ve psikolojik dayanıklılığını geliştirmesine destek olurken; kurumlarda ise çalışanların iyi oluşunu güçlendiren, verimliliği ve kurumsal gelişimi destekleyen sürdürülebilir uygulamalar geliştirmeyi hedeflemekteyim.
Psikoloji alanındaki güncel bilimsel gelişmeleri yakından takip ederek hem bireysel hem de kurumsal danışmanlık hizmetlerimde kanıta dayalı, etik ve profesyonel bir yaklaşımı benimsemekteyim.
- Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite
- Banka Havalesi
Kabul edilen sigortalar
Diğer (İade)
Görüşler
Hasta/danışanlar tarafından en çok bahsedilen
- Tedavinin/danışma sürecinin etkisi
- Detaylı açıklamalar
- Dakiklik
i...
Tanıdık vasıtasıyla ulaştım. Kızımın okul süreciyle alakalı destek almak için başvurdum. Yönlendirmesi sonucu teşhisi hızlı ve zamanında konuldu. Şu an hâlâ takibindeyiz ve olumlu anlamda yol katettik.
s...
Zeliha Hanım’a eşimin arkadaşı tarafından tavsiye edilmesi vasıtasıyla gittik. Kızım okulda akran zorbalığına maruz kaldı ve yardım için gittik. Yaklaşık 1 yıl süreyle Zeliha Hanım’dan belli aralıklarla yardım aldık. Zeliha Hanım sayesinde kızım bu zorbalıkların üstesinden geldi. Ben de kızımı daha iyi tanıma fırsatı buldum. Kendisi çok ilgili ve çok donanımlı bir psikolog. Biz çok memnun kaldık.
Y
y.....
Kurumum sayesinde tanisma fırsatı bulduğum, olayların çözümü konusunda doğru yönlendirme yaparak sürecin kolaylaşmasini sağlayarak bana çok yardımcı oldu
• Rozet Danışmanlık • Aile İçi İletişim Sorunları •
Uzm. Psk. Zeliha Özata
Değerli geri bildiriminiz için çok teşekkür ederim. Sürece katkı sağlayabilmiş olmak ve güzel düşünceleriniz benim için çok kıymetli. Güveniniz için teşekkür ederim.
C
c...
Zeliha Hanım'a psikolog bir tanıdığımın tavsiyesiyle ulaştım. 4,5 yaşındaki oğlumun tuvaletle ilgili sıkıntısı vardı. Bizimle çok güzel ilgilendi ve kısa sürede sonuca ulaştık. 1. sınıfa geçiş sürecinde tekrar kendisinden destek aldık. Yine memnun kaldık.
Uzm. Psk. Zeliha Özata
Geri bildiriminiz ve güveniniz için çok teşekkür ederim. Oğlunuzun süreçlerine destek olabilmiş olmak benim için çok değerli.
b...
Zeliha Hanım'a arkadaş tavsiyesi ile ulaştım.
Kendisiyle yaşadığım bir sağlık problemi dolayısıyla görüştük ve verdiği destek sayesinde yaşadığım sürecin normal olduğuna karar verdim. Kendisini tanıdığım için mutluyum ve çevremdeki herkese de tavsiye ediyorum.• • •
Uzm. Psk. Zeliha Özata
Güveniniz için çok teşekkür ederim. Size destek olabilmiş olmak benim için çok değerli. Tavsiyeniz için ayrıca teşekkür ederim.
e...
Zeliha Hanım’a uygulama üzerinden ulaştım. Oğlumun ihtiyacı için görüştük. Sosyalleşme, ilişki ve duygu yönetimi konularında destek almıştık. Süreçten çok memnunum, uzmanınızdan memnun kaldık. Kesinlikle çevreme tavsiye ederim.
Uzm. Psk. Zeliha Özata
Geri bildiriminiz ve güveniniz için çok teşekkür ederim. Oğlunuza destek olabilmiş olmak benim için çok değerli. Tavsiyeniz için ayrıca teşekkür ederim.
a...
Uygulama aracılığıyla ulaştım. Üç yaşındaki çocuğum için. Kalabalık ortamlara girdiğinde ve yüksek sesli ortamlarda çocuğum çok rahatsız oluyordu. Zeliha Hanım çok ilgiliydi. Yönlendirmeleri çok etkili oldu. Sayesinde bayağı gelişim kat ettik. Memnuniyetimiz sebebiyle çevreme de tavsiye ediyorum.
Uzm. Psk. Zeliha Özata
Geri bildiriminiz ve güveniniz için çok teşekkür ederim. Çocuğunuzun gelişimine katkı sağlayabilmiş olmak benim için çok değerli. Tavsiyeniz için ayrıca teşekkür ederim.
s...
Zeliha Hanım’a bir arkadaşımın tavsiyesi ile ulaştım. Boşanma ve aile içi, aile dinamikleri konusunda zorlu bir hayat değişiminden geçiyordum. Zeliha Hanım’la görüşmek bana çok iyi geldi. Desteğini hissetmek, zorlu süreçlerde devam edebilmemi sağladı. Çevreme kesinlikle tavsiye ediyorum.
Uzm. Psk. Zeliha Özata
Değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim. Zorlu bir süreçte size destek olabilmiş olmak benim için çok kıymetli. Güveniniz ve tavsiyeniz için teşekkür ederim.
g...
2017 yılından beri kendisini tanıyorum. Hayatımda peş peşe kayıplar yaşadığım çok zor bir dönemde tanıştık. O dönemde aynı şirkette çalışıyorduk ve kendisi iş yeri psikoloğuydu.
Sonrasında evlilik sürecimden kariyer yolculuğuma, yaşadığım zorluklardan hayatımın farklı dönemlerine kadar desteğini aldım. Benim için en kıymetlisi, yalnızca o anki sorunların üstesinden gelmeme yardımcı olması değil; zamanla kendimi daha iyi tanımamı, yaşadıklarımı anlamlandırmamı ve hayatın getirdiği zorluklarla daha sağlıklı baş edebilmemi sağlaması oldu.
Kendimi tanımak, ne istediğimi bilmek, sınır koyabilmek ve kendimle kalabilmek birlikte çalıştığımız en önemli konulardan.
Son bir yıldır anne oldum. Gebelik ve lohusalık sürecimde yaşadığım zorlanmalarda da kendisinden destek aldım. Hayatımın farklı dönemlerine uzun yıllardır eşlik eden bir uzman olması benim için çok kıymetli.
Kendini keşfetmek, hayatını anlamlandırmak ve zorluklarla daha sağlıklı baş etmek isteyen herkese öneririm.• • •
Uzm. Psk. Zeliha Özata
Güveniniz ve bu içten paylaşımınız için çok teşekkür ederim. Hayatınızın farklı dönemlerinde size destek olabilmiş olmak benim için çok kıymetli. Değerli yorumunuz ve tavsiyeniz için teşekkür ederim.
s...
Zeliha Hanım ile çalıştığım şirket aracılığıyla tanıştım. Kendimi tanıma sürecimde ve kendimin en iyi versiyonunu keşfetmem için bana yol arkadaşı olması için kendisiyle iletişime geçtim. Çevremdeki kişilere tavsiye ederim, kendisi beni çok dikkatle dinliyor ve benim içimden geçen ama dile getiremediğim şeyleri su yüzüne çıkartmamda destek oluyor. Bana karşı yaklaşımı her zaman çok profesyonel.
Uzm. Psk. Zeliha Özata
Değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim. Kendinizi tanıma ve keşfetme sürecinizde size eşlik edebilmek benim için çok kıymetli. Güveniniz ve tavsiyeniz için teşekkür ederim.
Zeliha Özata isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Zeliha Özata, Psikoloji. Size Zeliha Özata tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Agte- Ankara Gelişim Tarama Envanteri, Mmpi- Minnesota Çok Yönlü Kişilik Envanteri, Bilişsel Davranışçı Terapi, EMDR Terapi, Oyun Terapisi, Aile Danışmanlığı, Kanserde Psikolojik Destek, Fobilerden Kurtulmak, Çocuk ve Ergen Psikolojisi, Aile İçi İletişim Sorunları.
Zeliha Özata adresi nerede?Zeliha Özata şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Hakan Sepetçi Caddesi Bursa
Adresine gitmek zorunda kalmadan Zeliha Özata isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Evet, Zeliha Özata uzaktan danışmanlık sunuyor. Takvimden randevunuzu alırken "online danışmanlık" seçeneğini seçmeniz yeterli, uygun tarih ve saatleri görebileceksiniz.
Randevunun sonunda Zeliha Özata isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Zeliha Özata, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Nakit, Banka Havalesi.
Zeliha Özata hangi dilleri konuşuyor?Zeliha Özata ile İngilizce dilinde konuşabilirsiniz.
Zeliha Özata isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Zeliha Özata tarafından DoktorTakvimi'ne eklenen saatler gerçek zamanlı olarak güncellenir, bu nedenle tek yapmanız gereken mevcut olanlardan size en uygun gün ve saati seçmektir. Randevu almak için ek ücret ödemezsiniz ve ayrıca randevudan önce bir hatırlatma alırsınız.
Hastalar / danışanlar Zeliha Özata hakkında ne düşünüyor?Toplam 65 hasta / danışan, Zeliha Özata hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.
Zeliha Özata hangi sigortaları kabul ediyor?Zeliha Özata tarafından kabul edilen sigorta şirketlerinden bazıları şunlardır; Diğer (İade) Sizinkini de içerip içermediğini görmek için kabul ettiği sigorta şirketlerinin tam listesini kontrol edin.