MÜSVEDDE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK

İstanbul Atatürk Fen Lisesi’nde lise eğitimimi,
Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde lisansımı,
Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde psikiyatri ihtisasının ilk iki senesini,
Marmara Üniversitesi’nde aile danışmanlığı programını,
Birleşik Krallık – İngiltere, Brighton & Sussex Üniversiteleri Tıp Fakültesinde doktoramı,
Anadolu Üniversitesi AÖF’de sosyal hizmetler ön lisansımı,

tamamladım.

Üç ayrı dönemde, psikiyatri ihtisasım sırasında, aile danışmanlığı programında, kendi danışanlarımı kabul ettiğim bağımsız profesyonel yaşantımda süpervizyonlarımı aldım. Halen de zaman zaman danışanlarımla ilişkilerime yönelik süpervizyona başvuruyorum.
Farklı zamanlarda varoluşsal, bilişsel ve çözüm odaklı çalışan üç ayrı psikoterapist ile kendi psikoterapötik süreçlerimden geçtim.

MESLEK HAYATIM
Psikiyatri polikliniği yaptığım 2004 yılından beri danışan kabul ediyorum.
Düzce Üniversitesi Psikiyatri ABD’da araştırma görevlisi olarak ayaktan ve yatılı hastaların takiplerini yaptım.
Karabük Üniversitesi’nde Yrd. Doç. Dr. olarak mecburi hizmet yaptım.
Kendime ait Müsvedde Psikolojik Danışmanlık markasını kurdum.
Yetişkin bireysel ve çift danışanlarımı yüz yüze ve online kabul ediyorum.
Özel bir yatılı fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezinin kurum hekimiyim ve ayrıca işyeri hekimliği yapıyorum.
“Müsvedde – Klinik Psikoloji Üzerine Denemeler” kitabım basım, bir diğer popüler psikoloji kitabım yazım aşamasında.

KURAMSAL YAKLAŞIMLARIM
Temel olarak Transaksiyonel Analiz (TA) modelini benimsiyor, onunla çalışıyorum. Kavramsallaştırma, güzergâh çizmede yol haritam TA olurken, seans pratikleri sırasında hemen her meslektaşım gibi eklektik bir yaklaşımla hareket ediyorum. Başta varoluşsal terapi, BDT ve kısa süreli çözüm odaklı terapi olmak üzere değişik modellerden teknikleri uygulamalara sıkça dahil ettiğim oluyor.

KİŞİSEL HAYATIM
Evliyim, bir kız babasıyım.
Okumaya, yazmaya, kitaplara – kitapçılara - kitap kafelere, bilime, beyaz perdeye, kahve ve kahvaltıya, şehri keşfetmeye, müziğe, dostlarıma ve onlarla yarenliğe düşkünlüğüm var.
“Ilık Zehir” isimli bir şiir kitabım basıldı.
Anı-Mektup kitabım “O Halde – OHAL’de - sevda” redaksiyon, üç ayrı uzun hikayeden oluşan “Emel ve Ecel” kitabım yazım aşamasında.

Haritayı büyüt
Müsvedde Psikoloji - OFİS

Sahrayı Cedit, Güzide Sok. Moğulkoç İş Merkezi Belhi Psikoloji ofisi D:5. Kat No:9/6, 34734 Kadıköy/İstanbul, İstanbul

• Sigortası olan hastalar

Haritayı büyüt

• Sigortası olan hastalar

Aile Danışmanlığı Randevusu

Z
Konum: Müsvedde Psikoloji - Online Sorunlu Aile İlişkileri Terapisi

Yalasik iki yil seans aladim.salih hoca ile cok yol aştık.bazen güldük bazen üzüldük...hayatimda bir cok sey degisti.seanslar sayesinde yeni bir yol cizdim ve hatalarimin farkina vardim.kendimi tanidim.guzel ve heyecanli yonlerimle tanistim ve artik ne istedigini bilen, özünü taniyan, seven ve önemseyen bir kadinim.hayatimdaki yikilmasi mumkun olmayan duvarlari kirmakla ugrasip zaman kaybetmek yerine o duvarlari hic gormemeyi ogrendim.saglikli birey farkinda olandir farkinda olmak ise yön degistirmektir.

Dr. Salih Yıldırım

Güzel sözleriniz için çok teşekkürler.
Yazdıklarınızı okurken bile adeta sesiniz daha ferah, daha cıvıl çıkıyor, ne güzel.
Size bu yolculuğunuzda eşlik etmiş olmak bir ayrıcalıktı. Bu güvene layık gördüğünüz için teşekkürler.

Randevu doğrulandı
Konum: Müsvedde Psikoloji - Online Online Terapi

Salih beyle hayatımın en tuhaf döneminde tanıştık, tüm bu sürece bizzat tanık oldu, bu süreçte benim duygularımı doğru kanalize etmem için gerekli yönlendirmeleri yaptı/yapıyor. Kendisiyle iletişimimden oldukça memnunum.
Gönül rahatlığıyla tavsiye edebilirim.

Dr. Salih Yıldırım

güzel sözleriniz için teşekkürler... umuyorum bu "tuhaf" süreç sizin için yıkıcı değil de çok rengin bir bahar'ın hazırlayıcısı bir kış mevsimi gibi ne ara bitti anlamadan geçip gidecek ama "tohumlarınızı" çok derin beslemiş olacak

Konum: Müsvedde Psikoloji - OFİS Bireysel Danışmanlık

Salih hoca ilk ve muhtemelen son danışmanım :)
Yıllarca doğru danışmanı bulamama kaygısıyla başlayamamıştım.1 yılı aşkındır Salih hocaya açıkçası bu zaman nasıl geçmiş anlamadım bile. Ama neler neler değiştirdi o süreçte bende… Salih hoca çok doğaldır, sonra bi anda entellektüel ve inanılmaz donanımlı bir adam görüverirsiniz. Öyle olması yetmez asıl önemli olan bunu size çok güzel aktarır. Bir örneğiyle, yıllardır sizi yiyip bitiren kaygı düğümleri açılmaya başlayıverir, dünyada hem biricik hem de minik bir toz zerreciği olduğunuzu aynı anda hissettirir. Kilitli olan her şeyi anlatasınız gelir, çünkü onda anahtar olmasa bile size anahtarı nerede bulacağınızı öğretir. Saklıyı görünür kılar, saklanması gerekeni korur. En önemlisi sizi görür. Tabii ki bunu sihirli bir değnekle yapmaz ama yapabilmen için seni sana gösterir.
Umarım herkes kendi yolculuğunda psikolojik yardım alacak fırsatı bulur, bu konuda Salih hoca çok doğru bir adrestir, gönülden tavsiye ederim.

Dr. Salih Yıldırım

Bu güzel ve heyecanlı sözleriniz için çok teşekkürler,

En sevindirici kısmını ise "neler neler değiştirdi o süreç bende…" deyişiniz buldum. Böyle bir yol almış, olmanız ne güzel.

Benim hakkımda yazdıklarınız ise başta beni birazcık tedirgin etmişti. Yürekten samimiyetinizden emindim, zerre şüphe duymuyordum ama boyumu aşkın bulmuştum söylediklerinizi.

Ama sonra ayıktım, kendime dedim ki "Konu seninle ilgili değil, sen kendin sürekli söylemiyor musun danışanlarına: sen o odada sadece bir aynasın.
Sen yoksun ki neyinin tevazu telaşına düşüyorsun."

O halde ben sadece odanın bir köşesine usulca pusup, danışanımın kendiyle dansını izliyorum müsaadenizle. Adım adım gelişen; hangi Koreografinin üretilmekte olduğunu benim de baştan bilmediğim; ayaklara basmalar, ritmi tutturamamalar... bir sürü öfkeyle tutuşan; yerlerde yuvarlanarak kahkahalarla eğlenilen; kan-ter yorgunlukla "eeh!" denerek bir köşeye çökülen, neden sonra tekrar kalkılıp devam edilen... ama her halükarda adım adım, taş taş üstüne inşa olunan bu dansı, bu "sanat"ı hayranlıkla izliyorum sadece. Dudaklarımda bir mırıltı:

"bilmem ne hâl oldu bana
ben sen miyim, sen ben misin?
can mahvoldu cânan bekâ
ben sen miyim sen ben misin?"

Sizden aldığım cesaretle "Fena fid-Danışan" dedim gitti buna! Varsın recmetsinler beni de. Tanımı da şu yaptım: "Hazreti İnsan" karşısında hayret makamı... gibim bişi.

Konum: Müsvedde Psikoloji - Online Diğer

Salih Bey'den online terapi aldım
Çok zor bir süreçten geçiyordum.
Online olmasına rağmen çok yol kat ettik.
Kafama takılan ne varsa sorduğumda gün için de mutlaka dönüş sağladı.
Sabrı ve ilgisi sayesinde korkularımı yenerek şimdi tedavime devam ediyorum.

kibar sözleriniz için teşekkürler

bence siz uzun süredir boğuştuğunuz problemlerin yönetiminde artık baya profesyonelleştiniz

Konum: Müsvedde Psikoloji - OFİS Kaygı Bozuklukları Tedavisi

Salih Hocam alanında uzman. Onunla konuşurken sizi çözüyor. Eğer kasıtlı olarak anlaşılmak istemiyorsanız akışına bırakırsanız faydalanmama riskiniz yok. Hem uzman hem de içten yaklaşımı sayesinde nedenini bilmediğim buhranlarımın kaynağını bulduk. Süreci çok iyi yönetti ve sorularıyla beni yönlendirdi.Sorunlarımın kaynağını bilmek beni çok rahatlattı. Şimdi sorunları çözmek için kendimi daha güçlü hissediyorum. Onunla karşılaşmış olmak bir şans

Dr. Salih Yıldırım

Güzel sözleriniz beni mutlu etti, ondan da çok artık kendinizi daha iyi bir noktada daha iyi bir yerde hisssetmeniz mutlu etti.
"eğer kasıtlı olarak anlaşılmak istemiyor değilseniz" tespitiniz de çok ince, beni tebessüm ettirdiniz :)
Bu yolculuğunuzda size eşlik etmemize izin vererek bizi onurlandırdığınız için teşekkürler

Konum: Müsvedde Psikoloji - OFİS

Salih Bey ile aile danışmanlığı sürecimizde tanıştık. Alanına hakimiyeti, sabırlı yaklaşımı ve objektif bakış açısıyla bize çok yardımcı oldu. Hem bireysel hem de ailevi sorunlara çözüm odaklı yaklaşımı sayesinde önemli ilerlemeler kaydettik.

güzel sözleriniz için teşekkürler

Kendinizi "ilerlemiş" hissettiğinize çok memnun oldum. Zaten mesele "ilerlemek"tir, "varmak" değil. Varmak yok ki... "işler yolunda" sözünü çok severim. Her halükarda olabileceğimiz en iyi yer (bir son istasyon değil) istikametini bulmuş bir yoldur. Yolculuk hep devam ediyor.

Sizin yolculuğunuzun bir bölümüne eşlik etmemize izin vererek bizi onurlandırdığınız için teşekkürler

Konum: Müsvedde Psikoloji - Online

Salih Hocam verdiğiniz bilgiler doğrultusunda hayata daha renkli daha keyifli bakıyorum. Negatifliğin yerini ,pozitiflik güçsüzlüğün yerini enerji, ümitsizliğin yerini Ümit ,stresin yerini yüksek moral aldı. Vermiş olduğunuz fikirler doğrultusunda hayatımız daha anlamlı hale geldi .

Dr. Salih Yıldırım

Ne pozitif, ne mutlu haberler bunlar! Ve sizdeki bu iyimserlik ne kadar da renkli böyle...
Ne diyeyim, her gününüz o güne kadar yaşadıklarınızın en iyisi, ondan sonra yaşayacaklarınızın en kötüsü olsun.
Bu yolculuğunuzda size eşlik etmemize izin vererek bizi onurlandırdınız. Teşekkür ederiz

T
Konum: Müsvedde Psikoloji - OFİS Stres Yönetimi

Doktor Salih Bey sayesinde kendimi çok daha iyi tanıma ve sorunlarımla sağlıklı şekilde başa çıkma fırsatı buldum. Profesyonelliği, sabrı ve empatik yaklaşımı ile her seansta ne kadar doğru bir seçim yaptığımı fark ettim. Psikolojik destek arayan herkese gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.

Dr. Salih Yıldırım

Hakkımda güzel sözleriniz beni mutlu etti ve ondan da çok kendinizi daha iyi bir noktaya, daha iyi yerlere varmış bulmanız mutlu etti. "kendini tanımak" "sorunlardan (kurtulmak değil de) sağlıklı başa çıkmak..." ne kadar iç (ve dış) görülü ne kadar adeta bilgece yaklaşımlar bunlar, alkışlıyorum sizi.