Uzm. Kl. Psk. Sena Harman

Psikoloji daha fazla

Bursa 1 adres

Psikolog Sena Harman, 2021 yılında Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nü dereceyle bitirmiş ve onur öğrencisi olarak mezun olmuştur. 2022 yılında İstanbul Medipol Üniversitesi Klinik Psikoloji (Tezli) Yüksek Lisans Programını dereceyle kazanmıştır. Yüksek Lisans tezinde Öz Şefkat, Başa Çıkma Tutumları, Psikolojik Dayanıklılık, Mizah ve Oyunsallık değişkenleriyle deneysel bir çalışma yapmış ve uzmanlığını almıştır. Lisans dönemi boyunca Bolu Fiziksel Engelliler ve Gönüllüler Derneği denetim kurulu başkan yardımcılığı yapmıştır. Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Pozitif Psikoloji Terapi Merkezi’nde klinik psikoloji stajlarını tamamlamıştır.

Lisans ve yüksek lisans süreci boyunca Psikodinamik Terapi, Kabul ve Kararlılık Terapisi (ACT), Bilişsel Davranışçı Terapi (CBT) odaklı eklektik bir eğitim görmüştür. Sonrasında Prof. Dr. Doğan Şahin’den Aktarım Odaklı Psikodinamik Terapi Eğitimi, CdtPsikanalist Handan Süreyya Aysun tarafından verilen Psikanalitik Varoluşçu Terapi Çalışma Eğitimi, Prof. Dr. Murad Atmaca’dan Bilişsel Davranışçı Terapi Eğitimi, Uzman Psk. Nilay Nalça’dan Öz Şefkat Odaklı Sanat Terapisi ve Ergen Odaklı Sanat Terapisi Eğitimi, Uzm. Klinik Psk. Didem Doğan tarafından verilen Psikodinamik Odaklı Çift ve Aile Terapisi Eğitimi ve Türk Psikologlar Derneği tarafından verilen MMPI (Minnesota Çok Yönlü Kişilik Envanteri) Eğitimini almıştır. Bakış açısını genişletmek adına dördüncü ekol eğitimini Dr. Klinik Psk. Ferhat Jak İçöz ve Varoluşçu Akademi tarafından verilen Temel Varoluşçu Analiz Eğitimini tercih etmiştir. Öğrenim hayatı boyunda ağırlıklı olarak psikodinamik ekol kapsamında eğitim almış ve 400 saatlik psikodinamik yönelimli süpervizyon sürecini tamamlamıştır. Halen çeşitli sempozyum ve eğitimlere katılarak kendi sürecini derinleştirmeye ve güçlendirmeye devam etmektedir.

Kendisi Türk Psikologlar Derneği üyesi olup Maraş depreminden sonra gönüllü psikolog olarak Elbistan ve Hatay deprem sahasına giderek Türk Psikologlar Derneği adına çeşitli çalışmalarda bulunmuştur. 2024 yılında Bi’Şey Seans Psikolojik Danışmanlık Merkezi’nin sunduğu “Seans Destek Projesi” kapsamında online seans vermiştir. Günümüzde Bursa Dama Psikolojik Danışmanlık Merkezi’nde ergen, yetişkin ve çiftlerle YÜZ YÜZE ve ONLINE seanslarına devam etmektedir. Seanslarında psikodinamik ve varoluşçu psikoterapi ekollerini kullanmaktadır. Seanslarında sıkça Yas ve Kayıp, Travma, Duygu Durum, Kaygı ve Panik temaları üzerine çalışmaktadır. Seçtiği ekoller gereği derinlikli bir çalışma tarzını benimsemektedir.

Kabul edilen yaş grubu: yetişkin, en az 13 yaşındaki çocuklar
Banka Havalesi

Psikoloji Randevusu +27 daha fazla

Dama Danışmanlık
Barış Mahallesi, Nilüfer Hatun Caddesi, Sami Bey Evleri,No:1 B Blok D:7, 16140 Nilüfer/Bursa, Nilüfer, Bursa

Kabul edilen yaş grubu: yetişkin, her yaştan çocuk
Nakit, Banka Havalesi, Kredi kartı

Psikoloji Randevusu +27 daha fazla

Barış Mahallesi, Nilüfer Hatun Caddesi, Sami Bey Evleri,No:1 B Blok D:7, 16140 Nilüfer/Bursa, Bursa

Konum: Online Danışmanlık Diğer

Nereden başlasam inanın bilemiyorum… Sena Hanımla tanışmadan önce kendime eziyet ediyormuşum diye düşünüyorum. Kendisi çok naif işinde de gerçekten çok profesyonel. Eğer yorumlara bakarak karar veriyorsanız benden size sonsuz tavsiye. Yaklaşık 2 aydır seans yapıyoruz etkisini ben ve çevrem o kadar farkediyoruz ki. Kendisi gerçekten bu yolda öncü oldu tekrardan saygılarımı iletiyorum kendisine.

Konum: Online Danışmanlık Çift Terapisi

Bir süredir eşimle aramda sıkıntı yaşıyorum. Bu durum yoğun bir depresyon, geceleri uyuyamama ve evden çıkmak dahi istememe neden oluyordu. Bu zorlu sürecimde profesyonel yaklaşımı, desteği hayata bakış açımı değiştirdi ve beni iyileştirdi. Artık kendime ait alanını koruyabiliyorum. Nelerden zevk aldığıma yönelik kendimde araştırma yapıyorum. Bu durum ilişkime de yansıdı. Hayatımın bu zorlu sürecinde Sena hanımla yollarımızın kesişmesinden dolayı kendimi çok şanslı görüyorum.

Konum: Dama Danışmanlık Online Terapi

Psikiyatristim anksiyete tedavisi için terapiye gitmem gerektiğini söyledi. Sena hanımı tanıdığım biri vasıtasıyla buldum. Anksiyete ataklarım çoğu zaman panik ataklara dönüşüyordu. Anksiyete yaşadığım durumları, nelerin neden olduğunu, onlarla nasıl baş etmem gerektiğini derinlemesine konuştuğum bir terapi süreci geçirdim. Kendimi çok yargılayan ve aşırı mükemmelliyçi biri olarak çok daha şefkatli yaklaştığımı söyleyebilirim. Yeniden nefes almayı öğrenmek gibi bir deneyim benim için. Çok memnun kaldım.

O
Konum: Dama Danışmanlık Online Terapi

Bir süredir depresyonda hissediyordum. Yaptığım araştırmalar sonucunda Sena hanımı buldum. Kendisiyle bir süredir görüşüyoruz. Terapide kendime dair birçok hiç farkında olmadığım yönümü keşfetme fırsatı buldum. Üzüldüğüm, çıkmazda hissettiğim çoğu şey aslında görünür sebeplerin ötesindeydi. Kendime karşı bir yolculuğa çıkmış gibi hissediyorum. Seanslarda anlaşılmış hissetmenin yanında çok daha iyi hissediyorum. Sena hanım çok iyi bir eşlikçi. Henüz keşfetmemiş çok yönüm var. Süreç kesinlikle zorlayıcı tarafları olsa da keyifli bir hal almaya başladı. Merakla sonraki seansları bekliyorum.

Konum: Online Danışmanlık Online Terapi

Terapi süreci boyunca kendisinden çok memnun kaldım. Kendisi kişiliği ve sakinliği ile bana güven verdi. Deneyim sahibi bir psikolog. Seanslarım boyunca bana çok büyük katkılar da bulundu.Çıkmaz bir sokaktayken onun sayesinde denize çıkan sokağa girmiş gibi hissediyorum kendimi. Bana inanılmaz farkındalıklar kattı.

Konum: Dama Danışmanlık Bireysel Terapi

Sena Hanım oldukça zor bir dönemimde bana yardımcı oldu.Gayet memnun kaldım.

Konum: başka bir yer Diğer

Aldığım ilk terapi deneyimi kendisi ile oldu. Bu süreci en iyi şekilde anlamama ve en etkili şekilde kullanmama çok büyük yardımı oldu. Terapilerim sonrasında büyük farkındalık yaşamamı sağladı. İyi ki varsınız hocam :)

R

Anksiyete şikayeti ile gittim kendisine. 10-11 seans aldım. Kişisel sebeplerden dolayı bırakmak zorunda kaldım. Hiçbir şekilde olumsuz bir şey yaşamadım. Bana çok yardımcı oldu ve yol gösterdi. Her zaman destek oldu. Sena Hanım çok iyi bir dinleyici. Süreçte beni çok iyi yönlendirdi. Hayatımda onu görebildim. Hayatıma dokunduğu noktalar çok oldu. Çok memnun kaldım.

Z

Arkadaşımın tavsiyesiyle kendisine ulaştım. Duygu karmaşası sebebiyle başvurdum. Ses tonuyla ve beni tüm dikkatiyle dinlemesiyle süreçte kendimi oldukça rahat hissettim. Sena Hanım'ın açtığı pencereler sayesinde kurduğum bağlar kuvvetlenmeye başladı. Kesinlikle çok memnunum, gönül rahatlığıyla tavsiye ediyorum.

Psk. Sena Harman’a sosyal aracılığı ile ulaştım. Özgüven kaynaklı bazı problemlerim vardı. Kendisinin naif, samimi ve profesyonel yaklaşımı ile kendimde pozitif yönde değişimler görmeye başladım. Böylece değişimlerin de güzel olabileceğini fark etmemi sağladı. Kesinlikle tavsiye ediyorum.