Lisans eğitimimi Başkent Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik programında, yüksek lisans eğitimimi ise Ufuk Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık programında tamamladım.

Yüksek lisans sürecimde, Prof. Dr. Figen Çok danışmanlığında hazırladığım “Ebeveyn Tükenmişliği, Ebeveyn Stresi ve İlişkisel Yılmazlığın Sosyo-Demografik Değişkenler Açısından İncelenmesi” başlıklı tez çalışmasıyla uzmanlığımı aldım.

Mezuniyet sonrasında çeşitli özel kurumlarda okul psikolojik danışmanı olarak okul öncesinden liseye kadar farklı yaş gruplarıyla çalışma fırsatı buldum. Ardından Başkent Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Merkezi’nde üniversite öğrencilerine psikolojik destek sundum; öz-şefkat ve mindfulness (bilinçli farkındalık) temalı grup çalışmaları yürüttüm ve çeşitli seminerler verdim. Bu süreçte akademik üretimime de devam ederek birçok kongre ve sempozyumda bildiri sunma deneyimi edindim.

Şu anda kurucusu olduğum Dinç Psikolojik Danışmanlık Merkezi’nde danışanlarımla yolculuklarına eşlik ediyor, hem bireysel hem de grup çalışmalarımı sürdürmeye devam ediyorum. Bilişsel Terapi, EMDR, Kabul ve Kararlılık Terapisi, Şema Terapisi ile Öz-Şefkat ve Mindfulness temelli yaklaşımlar gibi birçok terapi ekolüyle çalışıyorum. Terapi sürecimde ağırlıklı olarak Öz-Şefkat ve Mindfulness temelli yaklaşımı benimsiyorum.

Kavaklıdere Mah. Bankacı Sok, Ankara 06640

Görüşler yakında geliyor

İlk görüşü yazın

Psk. Dan. Tuğba Dinç adlı sağlık profesyonelini ziyaret ettiniz mi? Ne düşündüğünüzü paylaşarak, diğer insanlara yardımcı olabilirsiniz.

Görüş ekle