Psk. Tülin Çizer, İzmit - Kocaeli'de, Çizer Psikolojik Danışmanlık Merkezi'nde psikolojik destek hizmeti vermektedir. EĞİTİM İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Estitüsü Personel Yönetimi Bölümü – Yüksek Lisans 1993 - 1995 İstanbul Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü - Lisans 1985 - 1989 MESLEKİ KARİYER Çizer Psikolojik Danışmanlık Merkezi (Psikolog) 2014 - Devam Ediyor Yüzyüze Danışmanlık (Psikolog) 2011–2014 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı (Psikolog) 2010- 2014 Kocaeli Sosyal Bilimler Lisesi (Rehber Öğretmen) 2008-2010 İzmit Mimar Sinan İlköğretim Okulu (Rehber Öğretmen) 2008-2005 Kredi ve Yurtlar Kurumu İstanbul Bölge Müdürlüğü (Psikolog) 1991-2002
SEMİNERLER – EĞİTİMLER
2010 EMDR 1. Düzey Eğitimi 2010 EMDR ve Kompleks Travma: Müdahaleler, Teknikler
2011 EMDR Terapistinin Alet Çantası
2012 When There Are No Words
2012 EMDR 2. Düzey Eğitimi
2013 Erken İlişkisel İhmal ve Taciz Kurbanlarıyla Çalışma ve Onları Anlama Çalıştayı"
2011 – 2012 Kısa Süreli Stratejik Aile Terapisi
2012 Kısa Süreli Çözüm Odaklı Terapi
2013 PACT ( Psychobiological Approach to Couple Therapy) 1. Modül Temel Eğitim 2. Modül Bağlanma ve Nörobilim 3. Modül İleri Düzey Bağlanma ve Uyarılma Regülasyonu
2013 Çocuk ve Ergenler İle EMDR 1.Düzey
2013 EMDR Terapisi'nin Çocuklarla Kullanımında İleri Stratejiler
2013 R-TEP: The Recent Traumatic Episode Protocol Yakın Tarihli Travmaya Müdahale"
2014 Çalıştay - Gebelik Bulantı Kusmasında ve Gebelikte EMDR Kullanımı - Travma'da Sosyal ve Politik Faktörler -
Oyun Terapisi ve EMDR - Çocuklarla EMDR ve Hikaye Tekniği -
Bilişsel Müdahale: EMDR'da Verimi Arttırmak"
2014 Çalıştaylar: - Psikodrama ve EMDR - OKB ve EMDR"
2014 “Bağlamsal ve Entegratif Yaklaşım: Aile Terapisi & EMDR 1 Aile Terapisi & EMDR 2"
2015 Çocuklarla Oyun Terapisi ve EMDR
2015 Çalıştay: EMDR Terapisi ve Sistemik Yaklaşımı: Çift Terapisi'nde Uygulanması"
2015 Çalıştay: İki Elin Sesi Var Bir Elin Nesi Var: Bir AIP Diyaloğu
2016 DeTUR - Tetikleyicilere Karşı Duyarsızlaştırma ve Dürtüleri Yeniden İşleme: Bağımlılık, İşlevsiz Davranışlar ve Altta Yatan Travmalarla Çalışmaya Dair Yeni Bir Yaklaşım Dürtü Azaltma Protokolü
2016 John-Julie Gottman Çift Terapisi Çiftler Arasındaki Köprüyü İnşa Etmek
2016 Çalıştay: OKB ve EMDR 2016 EMDR 3. Sempozyumu
2017 Çalıştay: Using the AIP Model and EMDR Therapy with complex clients: The integration of structure and flexibility"
2017 EMDR İle Yetişkinlerle Bağlanma Sorunları Üzerine Çalışmak 18 saatlik eğitim+8 saatlik süpervizyon
2018 Çalıştay: Migren ve Fibromiyalji Tedavisinde EMDR Terapisi"
2018 Çalıştay: EMDR Therapy as a Body Oriented Psychotherapy Beden Odaklı Psikoterapi Olarak EMDR Terapisi
2018 IV. EMDR Sempozyumu: Çocukluktan Yetişkinliğe Travma ve EMDR
2019 Brief London İleri Vakalarda Çözüm Odaklı Terapi
2019 Accreditation Commitee of the EMDR Europe Association'dan Accredited Practitioner in EMDR sertifikası aldı ve diğer EMDR terapistlerine süpervizyon verme yetkisi kazandı. EMDR Avrupa Terapisti
2020 EMDR ile çifti birlikte iyileştirmek Çift EMDR Uygulama Workshop'u ARAŞTIRMALAR – PROJELER
2013 – 2014 Kocaeli Büyük Şehir Belediyesi Çalışanları üzerinde Uzun Süreli Stresin Travmatik Etkileri Konulu Projesi (Projenin fikir sahibi) 2500 kişiyi kapsayan projenin oluşması ve hayata geçirilmesinde ve tüm birimlerle koordinasyonlu çalışılması sürecinde ve sonuçların yetkililere sunulması aşamalarında tek kişi olarak çalışılmıştır.
2013 - 2014 Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Oyuncuları ile Oyunculuk Performansını Geliştirme ve Emdr konulu araştırma (EMDR Sempozyum Sunumu)
2013 Başağrısı Şikayeti ile Başvuran Hastalarda EMDR Yaklaşımının Uygulanması Araştırması – Davranış Bilimleri
2015 EMDR Terapisi İle Fibromiyalji Tedavisi Konulu Araştırma Davranış Bilimleri EMDR Terapisi ile OKB Akademide bilimsel çalışmalar ve sonrasında OKB li danışanlara EMDR terapisi uygulamaları
2019 EMDR Avrupa terapisti akreditasyonu
EMDR Consultant Adaylığının kabulü ( 3 Yıldır bu alanda yapılan alınan süpervizyonlar ve yardımcı hoca olarak EMDR terapistlerine verilen süpervizyonlarla eğitim çalışmaları devam etmektedir. Ayrıca önceden alınan Emdr alanındaki eğitimlere güncelleme amacıyla katılmaya devam etmektedir.
EMDR ile OKB üzerine OKB Akademisinin geliştirici bilimsel çalışmalarına devam etmektedir.
İLGİ ALANLARI – HOBİLER Kültürel seyahatler, hayvanlar alemi, sinema ve tiyatro
EMDR Terapi
Evlilik Danışmanlığı
İlişki Terapisi
g...
Eşim de kendisinden tedavi hizmeti almıştı. Onun önerisiyle gittim. Çabuk sinirlenme, tahammül edememe, Mükemmeliyetçilik gibi durumlardan dolayı başvurdum. Uyguladığı tekniklerle ve bu tekniklerin yarattığı farkındalıklarla sürecin verimli gittiğinin farkına vardım. Çevreme kesinlikle tavsiye ederim.
T
t....a
Çift terapi için başvurdum. Boşanma eşiğindeydik, seanslar sayesinde şu an mutluyuz. Sorunlarımızı çözdük. Çok ilgili bir uzman, danışan takibi iyi, tarafsız dinliyor. Memnunum kendisinden.
el....
Tülin hanımdan bir seneden fazla düzenli online terapi aldım. İlgili ve anlayışlı bir psikolog. Terapi almamın üzerinden seneler geçse de tesiri kalıcı oldu . Öncesi ve sonrası arasında dağlar kadar fark var. Hayatımda baş edemeyeceğim bir durum olursa orada olduğunu bilmek güven veriyor.
• Çizer Psikolojik Danışmanlık Merkezi -İK Psikolojik Performans Geliştirme Merkezi • •
s...
Ben bir yakınımın tavsiyesiyle Tülin Hanıma ulaştım. İyi ki de ulaşmışım, takıntılarım ve öfke problemim vardı. Tülin Hanım sayesinde takıntılarımda gözle görülür azalma yaşadım. Öfkelendiğimde ne yapmam gerektiğini ve daha sakin nasıl kalırım öğrendim. Ben çocuklarım olduktan sonra kendimi değiştirmem gerektiğini fark ettim. Benim gibi olan takıntıları hayatını ele geçirmiş kişiler varsa buna dur demeli ve bir yerden başlayıp Tülin Hanıma gitmeliler. Herkese tavsiye ederim.
Uzm. Psk. Tülin Çizer
harika bir süreç yaşadık sizinle ve her seansımızda çok istekli ve katılımcıydınız.. iyiki yollarımız kesişmiş:))
h...
Tülin Hanım'a arkadaşımın referansıyla ulaştım. Sorunlarımı kendim çözmeye çalışan biriyim, bu yorucu olmaya başlamıştı, sıkıştığımı hissediyordum. Günlük ilişkilerimde hakkımı ararken suçluluk duyuyordum. Yapılan haksızlıklarda hakkımı aramak bile çok zordu. Suçluluk üzerine çalışmak basit gibi görünse de terapide derin bir süreç olduğunu anladım. Başlangıçta kedi fobimi üzerinden başvurarak kendimce uzmanı denedim. Sürecim tuhaftır akışta kedi ile başlamadı, hatta kedi fobisini hiç çalışmadık bile. Fakat sürecin sonuna geldiğimizde kedilere dokunabiliyordum. Özetle ben terapi sürecimden, geldiğim noktadan, suçluluk girdabından çıkmış olmaktan çok mutluyum. Süreçte Tülin Hanım ile yürüdüğüm için memnunum. Kendisini tavsiye ettim ve ederim.
Okurken gülümsedim.. çok hoşsunuz
Birlikte cok güzel bir ekip olduk ve her seansinıza çok önemseyerek geldiniz..
Emeginiz ve inancınız için teşekkur ederim
a...
Uzmana arkadaşımın tavsiyesi üzerine gittim. Eşimin öfkesi karşısında benim sessiz kalmam ve onun hakaretlerine maruz kalmam bu duruma artık tahammül etmemeye başlamam, bunun benim ruh sağlığımı bozmaya başlaması sonucunda başvurdum. Tülin Hanım'la çok verimli bir süreç geçirdik. Kendime güvenim geldi. Olaylara daha objektif bakmaya başladım. Kendimi güvende hissediyorum. Bir şey olursa Tülin Hocam bana yol gösterir diye düşünüyorum. Tavsiye de ediyorum.
Uzm. Psk. Tülin Çizer
Seanslariniza duzenli geldiginiz ve surecinizi sahiplendiginiz için çok teşekkürler
Z
z....i
İlişki durumu için başvurdum. 2 yıl boyunca sürekli gittim. Seanslarım güzel geçti, bana faydası olduğunu düşünüyorum. Kendimi tanımamı sağladı. Tülin Hanım çok cana yakın bir uzman. İnsanı kendisiyle yüzleştiriyor, memnun kaldım kendisinden.
Uzm. Psk. Tülin Çizer
Çok iyi bir iş çıkardınız.. zor duygularla yuzleşmek güç ve cesaret ister.. siz bunu her defasında yaptınız
e...
Kendimi çok kötü hissettiğim bir dönemde çaresizce arayış içindeyken bir tavsiye üzerine Tülin hanımla tanıştım. Yaşadığım kayıp sonrası kaygılı bağlanma sorunum için başvurmuştum, ancak hayatımın her alanına etkisi oldu Tülin hanımın…
EMDR yöntemiyle yaygın anksiyetem, bağlanma problemim ve kendimde negatif gördüğüm her şeyde belirgin düzelmem oldu. Kendi içimde hissettiğim ve çevrem tarafından fark edilen.
Her gidişimde vazgeçeceğim hiçbir şeyin düzelmeyeceği şeklindeki karamsarlıklarıma sabırla yaklaştı Tülin hanım. Sonunda bana olmak istediğim kişiyi görmemi sağladı ve ben şu an olmak istediğim kişiyim. İnişlerim çıkışlarım oluyor, ancak sebeplerini bilip nasıl yaklaşmam gerektiğini biliyor olmak hayatımı her anlamda daha da güzelleştiriyor.
Çok içtenlikle söyleyebilirim ki terapi almak hayatımda kendim için yaptığım en iyi şey ve bunu Tülin hanımla yapmak da en doğru karar oldu. Umarım benim gibi ihtiyacı olan herkese ışık tutarsınız Tülin hanım…• • •
Uzm. Psk. Tülin Çizer
Çok derin ve çok zor duygularınızla cesaretle yüzleştiginiz ve elimi tutmaya devam ettiginiz ve birakmadığınız için çok teşekkür ederim.. değişimlerinize şahit olmak çok buyuk bir mutluluktu
Ö
ö...
Birkaç kez terapiye başlamıştım fakat hep yarım bıraktım. Bu yarım kalmaların birikimini, gittiği noktayı gördüğüm zaman ciddi bir yardıma ihtiyacım olduğunu kabullendim ve çok şükür ki o bağlantıyı kurabildiğim Tülin Hanım'la karşılaştım. EMDR hakkında fazla bilgim yoktu ama doğal akışta ilerleyen, görev ya da yönlendirme içermeyen bir süreç olduğunu gördüm. İşin en güzel tarafı seanslarda bir furya halinde travmadan travmaya atlarken, bir anda başarabildiklerini, bazı şeylerle daha kolay baş ettiğini fark etmek oldu benim için. Seanslara başlarkenki konuya verdiğim tepki hatta anlatım şeklim bile değişmiş. Ben değişmişim, bakış açım değişmiş, algılama tarzım değişmiş. İnsan kendi içinde hep bir gelişim içinde ama bunu doğru bir rehberle yapma şansı olursa muhteşem sonuçları oluyor, gördüm. Çevremdeki birçok kişiye, uçan kuşlara kadar tavsiye ediyorum. Seanslarımda enteresan etkisi olan cümleyle tamamlıyorum “Şimdi buradan devam edelim."
Uzm. Psk. Tülin Çizer
Seanslarımiza gosterdiğinız ozen ve özveri için çok teşekkurederim.. sizi tanımiş olmakran çok mutluyum
s...
Tülin Hanım'a 4 sene önce tavsiye üzerine gitmiştim. O zaman da EMDR süreciyle birlikte panik atağı yenmeme çok yardımcı oldu ve travmaları düzelterek bende farkındalık oluşmasını sağlamıştı. 6 ay önce anksiyete ataklarımdaki artış sebebiyle yeniden başvurdum. Yeniden EMDR tedavisi uyguladı. Çözümlenmemiş yeni travmalarımı da bu şekilde çözdük sayesinde. Çok bilgili, çok naif, konuşması ses tonu sakinliği ile beni anladığını hissettirmesi, anlattığım her konuda ben ağlarken onun da gözlerinin dolduğunu görmek doğru yerdeyim dedirtiyor. İyi ki tekrar yollarımız kesişti ve yeni farkındalıklarımla beni yeniden hazırladı hayata.
Uzm. Psk. Tülin Çizer
Inancınızi ve umudunuzu canlı tuttugunuz ve bu zor yolda benimle yurüduğünuz için çok teşekkür ederim
Tülin Çizer isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Tülin Çizer, Psikoloji. Size Tülin Çizer tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Çift Terapisi, EMDR Terapi, Aile Danışmanlığı, Yetişkin Terapisi, Normal Randevu, İlişki Terapisi, Evlilik Danışmanlığı.
Tülin Çizer adresi nerede?Tülin Çizer şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Yenişehir Mah. Self Office, Konak Sok. No: 19 K: 2 Ofis No: 10 İzmit
Adresine gitmek zorunda kalmadan Tülin Çizer isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Hayır, şu anda Tülin Çizer online danışmanlık hizmeti sunmuyor.
Randevunun sonunda Tülin Çizer isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Tülin Çizer, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Nakit, Kredi kartı.
Tülin Çizer hangi dilleri konuşuyor?Tülin Çizer ile Türkçe dilinde konuşabilirsiniz.
Tülin Çizer isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Tülin Çizer tarafından DoktorTakvimi'ne eklenen saatler gerçek zamanlı olarak güncellenir, bu nedenle tek yapmanız gereken mevcut olanlardan size en uygun gün ve saati seçmektir. Randevu almak için ek ücret ödemezsiniz ve ayrıca randevudan önce bir hatırlatma alırsınız.
Hastalar / danışanlar Tülin Çizer hakkında ne düşünüyor?Toplam 149 hasta / danışan, Tülin Çizer hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.