Tuna Yağmur Koca, 2022 yılında Yeditepe Üniversitesi PDR bölümünden onur öğrencisi olarak mezun oldu. Şu anda Eskişehir Osmangazi Üniversitesinde Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık alanında tezli yüksek lisans yapmaktadır. Üniversitede eğitim gördüğü yıllarda PDR alanında saha tecrübesi kazanmak ve bilgilerini pekiştirebilmek için kreş ve ilkokullarda ve Beşiktaş RAM’da staj yaptı. Daha sonra Kendilik Psikolojisi Enstitüsü’nde gönüllü olarak staj yaptı. Ayrıca birçok aldığı eğitimler kapsamında psikolojik danışman olarak online görüşmelerle danışan takip etti. Bir eğitim-öğretim yılı boyunca Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı bir okulda rehber öğretmenlik yaptı. Şu an bir özel eğitim kurumunda psikolojik danışman olarak çalışmaktadır. Seanslarında Şema Terapi(eğitim aşamasında) ve Kısa Çözüm Odaklı Terapi metotlarıyla ilerlemektedir. Çocuk, ergen ve yetişkinlere hizmet vermektedir. Çocuklara özellikle uzmanlığını almış olduğu; objektif çocuk testleri ve zeka testleri ile bireysel danışmanlık hizmetinin yanı sıra bireysel danışmanlık hizmetinin yanı sıra Aile ve Çift danışmanlığı da vermektedir. Aldığı Eğitimler: Hem lisans eğitimi sürecinde hem de sonrasında aldığı eğitimler ile mesleki gelişimine katkı sağlamış ve hala sağlamaya devam etmektedir. İstanbul Biruni Üniversitesi Aile Danışmanlığı; yine aynı okuldan Şema terapi eğitimine devam etmektedir. Ayrıca; • Ankara Gelişim Tarama Envanteri • Bender Gestalt Görsel Motor Algı Testi • Metropolitan Okul Olgunluğu Testi • Gesell Gelişim Figürleri Testi • Porteus Labirentleri Testi • Kent EGY Testi • Frankfurter Dikkat/Konsantrasyon Testi • Peabody Resim Kelime Testi • Goodenough-Harris Bir İnsan Çiz Testi • Teele (TIMI) Çoklu Zeka Testi • WISC-R Zeka Testi (Eğitim Aşaması) olmak üzere çeşitli test eğitimleri almıştır. Şu anda Ankara'da yüz yüze ve online seanslar vermektedir.

Bilge Psikogelişim Merkezi

Plevne Caddesi, 109. Sk., Mamak, Ankara

• Ö

Yağmur Hanım’la 1 yıla yakın süredir çalışıyoruz. Bugüne kadar birçok konu hakkında konuştuk: kaygı, anksiyete, toksik ilişkiler ve bağlar, hayat planlama gibi. Kendisinin bana ne kadar yardımcı olduğunu sanırım anlatmam mümkün değil. Bugüne kadar karşılaştığım en başarılı terapist olduğunu söyleyebilirim. Hayatımda ilk defa somut gelişmeler gördüm sayesinde.

• N

Yağmur hanımla kaygı ve stres yönetimi üzerine çalıştık. 3 ayda oldukça etkisini gördüğüm bir süreçti benim için. Oldukça güler yüzlü ve sorunlarınıza hassasiyetle yaklaşarak size güven veren biri. Çok memnunum kendisinden

• T

Tuna Hanım ile stres bozukluğu yönetimi hakkında büyük gelişmeler katettik. En iyi anlaşabildiğim danışmanımdı kendisi.