Doç. Dr. İbrahim Gündoğmuş

Psikiyatri · Daha fazla uzmanliklar hakkinda

Ankara 1 adres

Psikiyatri alanındaki yolculuğuma İstanbul Sultan Abdülhamid Han Eğitim ve Araştırma Hastanesi Psikiyatri Kliniği'nde başladım. Daha sonra Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi Psikiyatri Kliniği’ne geçerek uzmanlık eğitimimi tamamladım. 2024 yılı Temmuz ayında, Üniversiteler Arası Kurul tarafından Psikiyatri Doçenti unvanı almaya hak kazandım. Bu süreçte Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi'nde uzman doktor ve Ankara Etlik Şehir Hastanesi Psikiyatri Kliniği'nde Öğretim Görevlisi olarak çalıştım.

Hekimliğe başladığım ilk günden itibaren temel yaklaşımım; danışanlarımın yaşadığı ruhsal zorlukların yalnızca belirtilerini değil, bu sorunların altında yatan düşünsel ve duygusal örüntüleri derinlemesine anlamak olmuştur. Tedavi süreçlerinde psikoterapi ve medikal yaklaşımları birlikte ele alarak, kalıcı ve bütüncül çözümler sunmayı hedeflemekteyim.

Uzmanlık sürecim boyunca farklı psikoterapi ekollerine yönelik eğitimler aldım ve bu yaklaşımları her danışanın bireysel ihtiyaçlarına göre uyarlayarak tedavi planlarıma entegre etmeye özen gösterdim.

Halen çeşitli dernekler ve akademik dergilerde görevler yürütmekteyim.

Turkish Journal of Traumatic Stress (Baş Editör)

Psychiatry and Clinical Psychopharmacology (Bölüm Editör)

Ayrıca psikiyatri alanında bilimsel paylaşımı ve mesleki etkileşimi artırmak amacıyla Etlik Psikiyatri Günleri’nin düzenlenmesinde aktif rol almaktayım. Bu toplantılar aracılığıyla güncel bilimsel gelişmelerin tartışılması ve meslektaşlar arasında bilgi alışverişinin güçlendirilmesi hedeflenmektedir.

Hedefim

Bir psikiyatri uzmanı olarak amacım; yalnızca tanı koymak ya da ilaç vermek değil, kişinin kendisiyle ve çevresiyle olan ilişkisini güçlendirmek, psikolojik dayanıklılığını artırmak ve yaşam kalitesini kalıcı biçimde iyileştirmektir.

Danışanlarımın içsel kaynaklarını keşfetmesine yardımcı olmak, onları kendi zihin süreçleriyle yeniden tanıştırmak ve bilimsel temelli yaklaşımlarla kalıcı çözümlere ulaştırmak için çalışmaya devam ediyorum.

Psikiyatri Randevusu

EMDR Terapi

Mustafa Kemal Mahallesi, No: 15/10, Çankaya, Ankara 06510

Görüşler yakında geliyor

İlk görüşü yazın

Doç. Dr. İbrahim Gündoğmuş adlı sağlık profesyonelini ziyaret ettiniz mi? Ne düşündüğünüzü paylaşarak, diğer insanlara yardımcı olabilirsiniz.

Görüş ekle