Doç. Dr. Ahmet Şahan

Üroloji · Daha fazla

Nilüfer 2 adres

Dr. Ahmet Şahan, Medicana Bursa Hastanesi'nde Üroloji ihtisasında sağlık hizmeti vermektedir.

Üro onkoloji özellikli ilgi alanıdır. Ürogenital sistem kanserlerini ( Böbrek kanseri, Mesane kanseri, Prostat kanseri, Testis kanseri) minimal invaziv yöntemler ve standart yöntemlerle tedavi ve cerrahisini yapmaktadır.

Böbrek kanserlerinde kapalı yolla sadece kanserli dokuyu çıkararak hem böbreği koruyabilmekte hemde kanserden temizlemektedir. Hastalar çok kısa sürede normal yaşamlarına dönmektedir. Özellikle komplike zorlu böbrek kitlelerinde deneyimi çok fazladır.

Prostat kanserinde tanıyı en güncel yöntem olan MR füzyon biyopsisi ile koymaktadır. Laparoskopik yöntemle cerrahi müdahale ederken fokal tedavilerden irreversible elecrroporasuon (IRE), HIFU gibi tedavileri uygulayarak hastaların yaşam kalitesini bozmadan kanser tedavisini gerçekleştirmektedir.

Mesane kanserinin endoskopik tedavi ve takibi ile ilerlemiş kanserlerde Laparoskopik yöntemle mesanenin alınması ve yeni idrar yolu ve yapay mesane oluşturma işlemini gerçekleştirmektedir.

Testis tümörlerinde özellikle küçük ve benin kitlelerde parsiyel orşiektomi yaparak sadece kanserli dokuyu çıkararak testisi korumakta böylece ilerde oluşabilecek kısırlık ve cinsel fonksiyon bozukluklarını engelleyebilmektedir.

Böbrek taşlarının endoskopik ve perkütan yolla tedavisini be medikal takibini yapmaktadır.

Kadın ve erkeklerde idrar kaçırma cerrahileri (tvt,tot, artifisyel ürünler sfinkter(yapay idrar tutucu)botoks işlemlerini yapmaktadır.

Sertleşme sorunu olan hastalara medikal tedaviler penise ilaç uygulamaları, eswt, kök hücre tedavisi ve Penile protez işlemleri ile tedavi etmektedir.

Doğuştan veya geçirilmiş travma yada cerrahi ile oluşan üriner sistem anomalilerinin cerrahilerin yapabilmektedir. Üreteropelvik bileşke darlığı, vezikovajinal fistül onarımı, üreter ve üretra darlığı, kadınlarda rahim ve mesane sarkması cerrahilerini gerçekleştirmektedir.

Üretra darlığında endoskopik olarak soğuk bıçakla açılma işlemi ve ilaçlı balon uygulamaları ile açık üretroplati ameliyatlarını başarı ile gerçekleştirmektedir.

Odunluk Mahallesi, İzmir Yolu Cd No:41, Nilüfer 16150

• Sigortası olan hastalar

Üroloji Randevusu

• H

İki yıl önce sol böbreğimde 6 cm’lik kitle vardı. Birçok hocaya ve üniversiteye gittim, hepsi böbreğin tamamen alınması gerektiğini söyledi. Ahmet Hocam ise sadece kitlenin çıkarılarak böbreğin korunabileceğini belirtti ve kapalı yöntemle ameliyatımı yaptı. Bu sayede böbreğim kurtuldu.

Geçtiğimiz günlerde bu kez sağ böbreğimde, böbreğin içine gömülü 2 cm’lik yeni bir kitle çıktı. Farklı yerlerden görüş aldım, oldukça zor bir ameliyat olduğu söylendi. Yine Ahmet Hocam’a güvenerek ameliyat oldum. Yine kapalı yöntemle, böbreğimi koruyarak kitlenin tamamını çıkardı.

Annem diyaliz hastası olduğu için diyalizden çok korkuyordum. Ahmet Hocam sayesinde hem kanserden kurtuldum hem de diyaliz ihtiyacından uzak kaldım. Üstelik her iki ameliyatım da kapalı yöntemle yapıldığı için çok kısa sürede normal hayatıma döndüm.

Gerek tıbbi bilgisi gerekse insani yaklaşımıyla alanında gerçek bir uzman. Özellikle böbrek kanserinde çok doktor dolaştım yaklaşımıyla bu konunun uzmanı.

• Medicana Bursa Hastanesi Böbrek Kanseri Laparoskopik (Kapalı) Ameliyatları  •

Saygi deger hocam 4 gundur cektim bobrek.agrisini elle muaynede bile teshis etti.hemen ameliyatimi.planlayip mudahlede bulunup acilarim sona erdi.kendine ve ekibine basarilar dilerim iyki varsiniz

• Medicana Bursa Hastanesi Böbrek Taşı Cerrahisi  •

• H

Babamın PSA yüksekliği ile başlayan kaygılı sürecinde iyi ki hocamızla yollarımız kesişti. MR ve akıllı biyopsi sonrası prostat kanseri teşhisi kondu. Sonuçları birlikte detaylıca değerlendirdiler; hocamız tüm tedavi seçeneklerini büyük bir sabır ve açıklıkla anlattı. Ne yapılacağı konusunda kafamız çok karışıktı ama hocamızın ilgisi, bilgisi ve yaklaşımı sayesinde babam kendini güvende hissetti, biz de aynı şekilde rahatladık.

Fokal tedaviye karar verildi. Biyopsi işlemi gibi, ağrısız ve sancısız bir ameliyat oldu. Aynı gün taburcu edildi. Bir hafta sonda kaldı, ardından MR çekildi. MR da kanserli yerin tamamen temizlendiğini hocamızda birlikte gördük. Üzerinden bir ay geçti; babam hayatına kaldığı yerden devam ediyor. Çok korktuğumuz idrar kaçırma ya da diğer yan etkiler, çok şükür hiç yaşanmadı.

Babam ve ailem adına çok değerlisiniz

• Medicana Bursa Hastanesi Radikal Prostatektomi  •

Babamın böbreğinde bulunan 3.6 cm tümörü laparoskopik ameliyatla başarılı bir şekilde aldı. 2 gün sonra taburcu olduk.

• Medicana Bursa Hastanesi Parsiyel Nefrektomi  •

• G

Bursa medicana hastanesinde sayın Ahmet hocamdan Allah razı olsun 140 gr prostatım vardı. Holep ameliyatı ile mutlu sona ulaştık. Gençliliğimde nasıl idrar yapıyorsam şuan öyleyim Ahmet hocam elleriniz dert görmesin

• Diğer  •

• B

Çok değerli kıymetli doktorum AHMET ŞAHAN hocam Bursa da bulunan en nadide ve en kıymetli hekimlerden birisidir. Kendisi hastasını daha kapıdan içeri girerken hoşgörü ve güler yüz ile karşılıyor , hastasının şikayetlerini detaylı şekilde baştan sona dinliyor ve detaylı şekilde muayenesini yapıyor daha sonrasında gerekli olan isteyeceği tahlilleri istiyor ve neden o tahlilleri istediğin ide size detaylı şekilde açıklıyor sonuçlar için gittiğinizde ise size detaylı şekilde açıklama yapıyor ve gerekli olan tedaviyi uyguluyor ben kendisinden çok memnun kaldım hem muayenesinden hem karşılamasından çok memnun kaldım mesane ve idrar şikayetleri üzerine gitmiştim ve çok memnun kaldım.

• Medicana Bursa Hastanesi İdrar Kaçırma Tedavisi  •

Ahmet beyle annemin böbreğinde bulunan tümör nedeniyle kanser olduğunu öğrendiğimiz süreçte tanıştık. Kendisi mükemmel bir doktor. Bir gün içinde tanı konuldu 1 haftada da ameliyatı oldu. Kontrolleri esnasında da ameliyat sürecinde de son derece yardımcı oldu. Hepimizin korkularını hafifletti. Hiçbir zaman yanına gergin girmedik hep güleryüzlü hep anlayışlıydı. Ameliyat sonrası çok şükür annem iyileşti. Yıllık kontrollerine devam edildi. Yine annemin yıllık kontrolü için randevu almak istediğimizde Bursa’ya taşındığını öğrendik çok üzüldük.Ancak uzaktan dahi olsa kontrollerde raporu kendisine gönderdiğimizde son derece ilgili şekilde yine bize cevap vermekte ve ilgilenmekte. Bu süreçte kendisi bizim şansımız oldu. Hastalık sürecinde hem hasta hem ailesi çok zor dönemler geçiriyor bu dönemde kendisi sonuna kadar güvenebileceğiniz bir doktor.

• başka bir yer Diğer  •

• M

Merhaba, Sağ böbrekteki taş şikayeti ile kendisine gittim, dikkati sayesinde sol böbrekte başlangıç seviyesinde bulunan kitleyi fark edip daha büyük sorun olmadan aldı, bir günde de taburcu oldum. Sürecin her adımında detaylı bilgi vererek aydınlattı.

• Medicana Bursa Hastanesi Laparoskopik Cerrahi  •

• F

Ahmet ŞAHAN hocamla böbrek ultrason sonucu çıkan kitle nedeniyle tanıştım Ahmet bey detaylı kontroller sonrası hemen kapalı bir şekilde kitleyi aldı çok profesyonel bir ekip tavsiye ederim

• Medicana Bursa Hastanesi Böbrek Kanseri Laparoskopik (Kapalı) Ameliyatları  •

• G

Ahmet Şahan bey e idrar yolu darlığından dolayı gitmiştim yaptıgı testler sonucunda acık ameliyat olmam gerektiğini söyledi 25.10.2024 tarih inde ameliyat oldum agız içinden parça alarak idrar yolu yaptı başarılı bir ameliyat gerçek leştirdi alanında başarılı doktor ayrıca asistanı burak beyde çok ilgiliydi benim gibi acık ameliyat olmak istiyenler hiç düşünmeden kendisine gidebilirler.

• Diğer  •