Psikoloji · Daha fazla uzmanliklar hakkinda

Üsküdar 1 adres

0850 333 0388 Ücret öğren

Klinik Psikolog Ayşegül Eken, Üsküdar Üniversitesi Psikoloji bölümünden mezun olmuş sonrasında yine Üsküdar Üniversitesi'nde Klinik Psikoloji Tezli Yüksek Lisans Programını tam burslu bir şekilde kazanmış ve Yüksek Onur Öğrencisi olarak tamamlamıştır. Öğrenim hayatı sürecinde psikoloji lisans stajını İstanbul Üniversitesi Çapa Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi' nde yapmış; yeni gelen ve devam eden hastaların ruhsal durum muayene ve takiplerine katılmış, vaka toplantılarına dahil olmuş ve alanındaki yetkin psikiyatrist ve klinik psikologlardan eğitim almıştır. Lisans eğitimi sürecinde gönüllü olarak çeşitli vakıflarda görev almıştır. Bu kapsamda T3 Vakfı DeneYap Atölyesi ortaokul yaş grubu çocuklar için atölye yazımında bulunmuştur. Klinik Psikoloji Yüksek Lisans stajını NPİstanbul Beyin Hastanesi' nde gerçekleştirmiş; bağımlılık alanında psikoterapi ve rehabilitasyon uygulamalarına katılmış, genç ve yetişkin alanında hasta takibi ve vaka toplantılarına dahil olmuştur. Yüksek Lisans eğitim sürecinde 1,5 yıl boyunca Üsküdar Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık Birimi' nde üniversite öğrencilerine alanında yetkin hocaların süpervizyonu dahilinde bireysel psikoterapi hizmetinde bulunmuştur.

Klinik Psikolog Ayşegül Eken, birçok farklı eğitim almıştır. Kısa Süreli Çözüm Odaklı Terapi, Objektif Çocuk Değerlendirme Testleri'ne ek olarak Dr. Mehmet Teber' den Çocuk Merkezli Oyun Terapisi ve Bilişsel Davranışçı Oyun Terapisi Eğitimleri almış, süpervizyonlarını tamamlamıştır. Neredeyse 1 yıl süren eğitim sürecinde Prof. Dr. Nusret Soylu hocadan Bilişsel Davranışçı Terapi Eğitimi' ni almış, vaka takibi ve süpervizyonlarını tamamlamıştır. Prof. Dr. Doğan Şahin eğitmenliğinde Dinamik Psikoterapi eğitimini tamamlamıştır. Dışavurumcu Terapiler eğitimini Reyhana Seedat 'tan almıştır. Şuanda çocuk, ergen ve yetişkin yaş gruplarıyla bireysel psikoterapi kapsamında çalışmaktadır.

Yetişkin

• Banka Havalesi

Görüşler

• R

r...

Ayşegül Hanım’a bir arkadaşımızın vesilesiyle ulaştık. 10 yaşındaki kızımızın korkusu ve aile içindeki agresif tavırları sebebiyle başvurduk. 25 seans kadar sürdü. Biz çok memnun kaldık. Kızımda ciddi ilerleme kaydettik. Çocuğuma yaklaşımı bilgisinden çok memnun kaldık. Tavsiye ederiz.

Kl. Psk. Ayşegül Eken

Sürecinize eşlik etmek benim için keyifliydi. Geri bildiriminiz için teşekkür ederim.

• B

b...

Ayşegül Hanım'la iyi ki yollarımız kesişti diyebilirim. Ergenlik ve yetişkinlik danışmanlığı almak için başvurduk. Kendisi her konuda her zaman yardımcı olup yol gösterdi. Yeri bizde çok ayrı. Herkese gönül rahatlığıyla tavsiye edebileceğim klinik psikologdur.

s...

Ayşegül Hanım'la okulumun psikolojik danışmanlık birimine başvurduğumda tanıştım. Kendisiyle gerçekten depresyon ve anksiyete sebebiyle çok verimli olarak seans sürecimi yürüttük. İletişimi, danışana yaklaşımı, almış olduğu ekollere uygun vermiş olduğu psikoeğitimi açısından benim açımdan aldığım en verimli terapi süreciydi diyebilirim. Kendisiyle seans sürecimi sonlandırdıktan belli bir süre sonra yeniden bir süreç başlatmak için iletişime geçmiştim ve çok yardımcı olmuştu. Yeniden bir terapi süreci yürütecek olsam kendisine başvururum veya çevremde terapi hizmeti almak isteyen biri olsa kendisini öneririm.

• H

h...

Ayşegül Hanım'ı kuzenim tavsiye etmişti. İlk başta yüz yüze, daha sonra online olarak devam ettik. Ortaokulda yaşadıklarım, ailemle ilgili bazı şeyler, aynı odada yaşadığım babaannemin kaybı, o dönem uzak mesafede olduğum sevgilimle ayrılmam ve yalnızlık hissimin artması gibi birçok konuyu aynı anda ele alıyorduk. Özgüvenle alakalı problemlerim de vardı; otobüste boş bir koltuğa oturmayı hak etmediğimi düşünecek kadar pasif biriydim. Alışkanlıklarımdan vazgeçemezdim. Seanslardan sonra kendimi sevmeye başladım, bir işe girdim part-time olarak, aynı zamanda üniversiteye de başladım. Bu süreçlerin hepsinde konuştuk ve gerçekten o kadar profesyoneldi ki asla benim hakkımda ne düşündüğünü anlamadım. Ama her defasında sorduğu sorularla beni doğru düşünmeye yönlendirdiğini fark ettim. Bir süre sonra konuşacak bir konu kalmamıştı çünkü artık kendi kendime sorup cevaplıyordum. İkimiz de bu gelişmenin farkındaydık. İyi ki terapiye başlamışım ve iyi ki Ayşegül abla ile karşılaşmışım.

• G

g...

Annemin arkadaşının referansı ile ulaştık. Sınav sürecinde yaşadığım zorluklar sebebiyle başvurdum. Süreç gayet güzel ilerledi, Ayşegül abla hep yardımcı oldu, çevreme de kesinlikle tavsiye ederim.

• R

r...

Biz Ayşegül Hanım'la referans sayesinde tanıştık. Oğlumun anneannesinin kaybından sonra oluşan şikayetleriyle ilgili başvurduk. Oyun terapisi aldık ve çok memnun kaldık. Ben, etrafımda problemi olan, psikolog arayan kimi görsem hiç tereddüt etmeden Ayşegül Hanım'ı öneriyorum. Ona olan güvenimiz sonsuz; biz oğlumuzun aldığı terapilerin etkisini gözlerimle gördük. Sıcakkanlı, sabırlı, samimi ve güler yüzüyle oğlumun da kendisini sevmesini sağladı.

• Ş

ş...

Sosyal medya üzerinden kendisini bulmuştum. Oğlum için gittik, süreç çok güzel ilerledi, çok memnun kaldım. Hatta oğlumun süreci tamamlanınca kendim için de seansa başladım. Oğlumun kaygı duyduğu birçok konu vardı, onları nasıl yönetmesi gerektiğini güçlenerek öğrendi. Bu hayatımızı çok daha konforlu hale getirdi. İyi ki Ayşegül hoca ile tanışmışız.