Uzm. Dr. Ayşegül Taşdelen Kul

Psikiyatri daha fazla

Ankara 1 adres

Uzman Doktor Ayşegül Taşdelen Kul
Psikiyatrist, Psikoterapist, Cinsel Terapist
Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 2011 yılında mezun olmuş, ardından Ağrı ‘da pratisyen hekim olarak çalışmıştır. 2012-2017 yılları arasında Ankara’da Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde psikiyatri asistanı olarak çalışmıştır. 2017 yılında psikiyatri uzmanı olarak Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne atanmış, Eylül 2021 tarihine kadar burada görevine devam etmiştir. Eylül 2021’den itibaren Özel Boylam Hastanesi’nde çalışmaya başlamıştır.
Psikiyatride ilaç tedavilerini ve psikoterapileri kişiye özel planlamakta ve eş zamanlı sürdürmektedir. Bilişsel davranışçı terapiler, cinsel terapi, aile terapisi, şema terapi, erişkin dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu, psikofarmakoloji ve nörobilim özel ilgi alanlarıdır. Çalışma hayatı boyunca alanında pek çok eğitime, kursa ve kongreye katılmıştır. Kongrelerde çok sayıda poster ve sözel bildirisi vardır. Yerli ve yabancı dergilerde çok sayıda araştırma makalesi ve vaka bildirimi yayınlanmıştır. Yine çeşitli yerli ve yabancı dergilerde hakemlik yapmıştır. Yeme bozuklukları ve psikolojik taravma ve afet psikiyatrisi üzerine iki ayrı kitapta bölüm yazmıştır. Psikiyatri asistanlarına yönelik eğitim dersleri vermiştir. Akademik çalışmalarına, eğitim ve kurslara devam etmektedir. Anadolu Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nde ikinci lisans eğitimine devam etmektedir. İngilizce bilmektedir.

Aldığı eğitimler ve katıldığı kurslar:
* Bilişsel Davranışçı Terapi Kuramsal-Uygulama Eğitimi ve Süpervizyon Eğitimi (TPD, 2014-2017, Ankara)
* Cinsel Terapi: CETAD 1. Modül: Cinsellik ve Cinsel İşlev Bozuklukları Temel Eğitimi; 2. Modül: Cinsel Terapi Eğitimi; Cinsel Terapi Süpervizyon Eğitimi (2019-2021)
* Dinamik Yönelimli Cinsel Terapi Eğitimi (Prof. Dr. D. Şahin)
* Cinsel Terapi Eğitimi 1. ve 2. Modül (2015, Prof. Dr. S. Doğan)
* Cinsel İşlev Bozuklukları: Vajinismus ve Erken Boşalma Tedavisi Kursu (TPD, 2012, C.Kısa)
* Şema Terapi 1-6. Modül Eğitimleri, (ISST, 2020, G.S.Pekak)
* Dinamik Psikoterapi Eğitimi (Prof. Dr. D.Şahin)
* Travma ve İlişkili Ruhsal Bozukluklarda EMDR Uygulaması Eğitimi, 1.-4. Modül (Doç. Dr. B.Kaya)
* Temel Hipnoz Eğitimi (TPD)
* Hipno-BDT (Bilişsel-Davranışçı Hipnoterapi Temel Eğitimi) (REB-HP, 2015, Prof. Dr. A.Soykan)
* İlk Görüşmede Bilişsel Davranışçı Terapi Uygulaması Eğitim ve Süpervizyonu (Prof. Dr. M.Z.Sungur, 2021)
* Aile ve Evlilik Terapisi Uygulamalı Eğitimi 1-2. ve 3. Modül Eğitimleri (2015, Prof.Dr.H.FIŞILOĞLU)
* 10 soruda çift terapileri kursu (Prof. Dr. M.Z.Sungur, 2015)
* Kişilerarası İlişkiler Psikoterapisi Eğitimi (2016, KİPT Derneği)
* Türkiye Psikiyatri Derneği Uzmanlık Yasamına Hazırlık Kursu (2017, İstanbul)
* Yetişkinlerde DEHB İçin Tanısal Görüşme (DIVA 2.0) uygulama kursu (Sandra Kooij, 2015)
* Bipolar Depresyonda Psikofarmakoloji ve Psikoeğitim Kursu (TPD, 2014)
* Erişkinde Otizm Spekturumu Kursu (TPD, 2015, C.Atbaşoğlu)
* Nöroloji Polikliniği Radyoloji Kursu (2015)
* Elektroensefalografi (EEG) Kursu (TPD, 2013)
* Uyku Bozukluklar Kursu (TPD, 2012)

Tıbbi ilgi alanları:
* Psikiyatrik ilaç tedavileri
* Bireysel psikoterapi
* Cinsel terapi
* Duygu durum bozuklukları (depresyon, mani, bipolar bozukluk…)
* Anksiyete (kaygı) bozuklukları, fobiler
* Obsesif kompulsif bozukluk
* Şizofreni ve diğer psikotik bozukluklar
* Erişkin dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu
* Cinsel işlev bozuklukları
* Ruhsal travma ve ilişkili bozukluklar
* Dürtü kontrol bozuklukları
* Kişilik bozuklukları
* Bağımlılıklar
* Uyku bozuklukları
* Yeme bozuklukları (Obezite, anoreksiya nervoza…)
* Bedensel belirti bozuklukları
* Konversiyon bozukluğu
* Disosiyatif bozukluklar
* Nörobilişsel bozukluklar

Ayşegül Taşdelen Kul Muayenehanesi (veya online)

Söğütözü Mahallesi, 2176. Sk. No :7 Platin Tower İş Merkezi, (MTA metrosu çıkışı, Medicana Hast.Yanı), Kat:12 No: 46, Çankaya, Ankara 06000

• Sigortası olan hastalar

Psikiyatri Randevusu

Cinsel Terapi

Şema Terapi

Söğütözü Mahallesi, 2176. Sk. No :7 Platin Tower İş Merkezi, (MTA metrosu çıkışı, Medicana Hast.Yanı), Kat:12 No: 46, Ankara

Ayşegül Taşdelen Kul Muayenehanesi (veya online)

Bilgi beş harflidir. Beşte dördü İLGİ dir. İlgilinin karşılığı Ayşegül hocam oldu. Başarısı ve işinde uzman olması zaten ayrı güzel...

• F

Randevudan memnun kaldım yeni başladım tedaviye devamında daha net bilgim olacak

• Ayşegül Taşdelen Kul Muayenehanesi (veya online) Psikoterapi  •

• B

Yeme bozukluğu yaşamam nedeni ile kendisiyle görüşmeye başladık ilk izlenim olarak memnun kaldım devam etmeyi düşünüyorum. Daha önce başka kişilerle de görüşmüştüm ama bir türlü bir şey olmamıştı. Ayşegül hanımla olacak gibi duruyor

• Ayşegül Taşdelen Kul Muayenehanesi (veya online) Psikiyatri Randevusu  •

İlk defa psikiyatriste gidiyorum. Çok ön yargılıydım ve ailemin zorlaması ile gittim. Fakat ilk seanstan itibaren çok iyi geldi. İnsan kendisini bile tanıyamıyormuş. Doktor hanım süreçte bana çok yardımcı oldu

• G

Görüşmelere yeni başlamamıza rağmen temel şemalarımla ilgili birçok farkındalık kazandım. Çok fayda göreceğime inanıyorum. Görüşmelerimiz çok iyi gidiyor.

• Ayşegül Taşdelen Kul Muayenehanesi (veya online) Normal Randevu  •

• G

Çok ilgili ve profesyonel, benim için çok faydalı oldu

• Ayşegül Taşdelen Kul Muayenehanesi (veya online) Psikiyatri Randevusu  •

Dr. Ayşegül Hanım’a beş aydır terapiye gidiyorum. Kendisi son derece anlayışlı, dikkatli ve iyi bir dinleyici. Uzun süredir yaşadığım sıkıntıları adlandırmamda yardımcı oldu ve çözümleri birlikte buluyoruz. Kendimi günden güne daha iyi hissediyorum. İyi ki yollarımız kesişmiş. Canı gönülden tavsiye ediyorum.

• Ayşegül Taşdelen Kul Muayenehanesi (veya online) Şema Terapi  •

• B

Uzun süreli bir depresyon geçiriyordum. 2 haftada fazlaca fayda gördüm.

• Ayşegül Taşdelen Kul Muayenehanesi (veya online) Normal Randevu  •

Kendimi daha iyi anlamama yardımcı oldu, üstümden bir yük kalkmış gibi hissettim çok iyi bir dinleyici devam edeceğim çok özellikle şema çalışmaları ve benlik alanındaki uzmanlığı etkileyiciydi o kadar iyi geldi ki

• Ayşegül Taşdelen Kul Muayenehanesi (veya online) Şema Terapi  •

Yaklaşık 5,6 seans aldım.Çok memnun kaldım . Birçok alışkanlığım çok çok azaldı.Ayşegül Hanım'ın iletişimi iyiydi.