Tıp fakültesi eğitimimi 1996-2002 yılları arasında Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tamamladım. Sonrasında Pratisyen Hekim olarak Elazığ Karakoçan Merkez Sağlık Ocağı ve Elazığ Sarıcan Sağlık Ocağı'nda mecburi hizmet görevimi yaptım.
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanlık İhtisasımı Adana Çukurova Üniversitesi'nde 2005-2010 yılları arasında tamamladım. Ardından 2010-2012 yılları arasında Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı olarak Hakkari Devlet Hastanesi'nde mecburi hizmet görevimi yaptım.
2012 yılında devlet görevimden ayrılarak 8 yıl Özel Acıbadem Hastanesi'nde Çocuk Hastalıkları ve Uzmanı olarak görev yaptım. Ekim 2020 tarihinden itibaren de kendi muayenehanemde hizmet vermeye devam ediyorum.
- Tüm Çocuk Hastalıkları
Aşı takvimi
Bebek Masajı Eğitimi
Bebek Takibi ve Aşılar
Uzm. Dr. Bircan Hızlı Karabacak
Boğaz İltihabı Testi (Hızlı Streptokok Bakteri Testi)
Büyüme Takibi
Çocuklarda Egzema
Çocuklarda Kabızlık
Çocukta gelişimi izleme
Uzm. Dr. Bircan Hızlı Karabacak
Hurmalı Mahallesi, Kurtuluş Caddesi, Central Plaza, No:39/25, Kat:2, Seyhan, Adana 01060
- Sigortası olan hastalar
bü...
Bebeğim 1,5 aylıkken ve emme ve kilo alma problemleri yaşarken doktorumuzla tanıştık ve o günden beri birebir ilgisi , hassas yaklaşımı samimi konuşmalarıyla doktorumuzla çok mutluyuz ve çok memnunuz herkese tavsiye ediyorum.
• Uzm. Dr. Bircan Hızlı Karabacak • Çocuk Sağlığı Ve Hastalıkları Randevusu •
K
k....)
Yenidoğan rutin kontrollerine başladık. Düzenli olarak kendisine gidiyoruz. Çocuğum 4 aylıkken virüs geçirdi. Söylediklerini yaptık, kısa sürede olumlu sonuçlar aldık; hemen toparlandı. Birbirimizden memnunuz. Şu anda bebeğim 16 aylık; gitmeye devam ediyoruz. Yetişkin olana kadar devam etmeyi düşünüyorum. Çok sıcak kanlı bebeğimi kendi bebeğiymiş gibi sahiplenip candan seviyor. Kontrole gittiğimizde çok güzel muayene ediyor, her yerine bakıyor. Kilosuna bile kuru bezle bakıyor. Bunlar benim için çok güzel şeyler. Karşılıklı olarak anlaştığımızı düşünüyorum.
e....)
Oğlum 1,5 yaşında ateşli havale geçirdi; kendi doktoru çok ilgilenmeyince Bircan Hanım’a tavsiye üzerine başvurduk. Şu anda 8 aylık bebeğim var, onu da kendisine götürüyorum. Çok ilgili bir doktor; mesaj atsam hemen dönüş sağlıyor. Oğlum havale geçirdiği için çok ilgilendi, takip etti. Şu anda bebeğim hasta; hastanede yatıyoruz; yanımıza uğrar, ilgilenir; benimle de ilgileniyor. En büyük şansımız Bircan Hoca’yı bulmak.
g....)
İl değişikliği yaptık; çocuklarıma doktor arayışı içindeydim. Arkadaşlarımızın tavsiyesiyle Bircan Hanım'a ulaştık. Çok memnunuz, kendisinden. Büyük kızım doktora gitmek istemiyordu; kendisini yerlere atıyordu, ama Bircan Hanım'ın yanına giderken şu an mutlu. Oyun doktorumuz diyorlar. İki kızım için güvenle gidebileceğim bir isim. İlgili bir doktor; kendisini çok seviyoruz. Uyguladığı tedavilerden kısa sürede çözüme ulaşabildik. Bir dönem çok hastalık atlattık. İki çocuğum arasında 2 yaş fark var. Hastalıklarının teşhisi ve tedavisinde çok güzel yol aldık. Yerinde teşhisler koydu. 3,5 yıldır kendisine gidiyoruz. İlk bir yılda iki kızım çok hastalık geçirdi. Uyguladığı tedavilerde güzel ilerledik. Son 2,5 yıldır ağır hastalık geçirmiyorlar. Herkese tavsiye ediyorum. Genelde çocuklar doktorlardan korkuyor, ama bizim çocuklarımız sevinçle mutlulukla gidiyorlar. O kadar doktor gezdik ki hiçbiri Bircan Hanım gibi yaklaşmadı.
K
k....)
Çocuğum 3 aylıkken başvurmuştum; şu anda 3 yaşında, uzun zamandır kendisiyle birlikteyiz. Rutin kontroller için kendisini tercih ediyoruz. Her aradığımda ulaşabiliyorum. Ben aramasam bile kendisi beni arar. Hasta takibi çok iyi bir doktor. Uyguladığı tedavilerden kısa sürede çözüm alıyoruz. Gereksiz ilaç kullanımına yönlendirmiyor. Farklı hastanelere ve doktorlara gittik; geniz eti, burun tıkanıklığı, vb. teşhisler konuldu. Ama kendisi laringomalazi teşhisini koydu. Çocuk gelişiminde gırtlaktaki ses azalacak dedi. Bircan Hanım çok iyi bir doktor. Çocuklara karşı sıcak kanlı, bizlere de çok açıklayıcı. Her şeyi onunla öğrendim. Bildiğim bir şeyi bile anlatır. Çocuğa karşı tutumu çok iyi. Çocuğum yemek yemez ama kendisi arayınca yer. Doktor gibi değil de teyze gibi yaklaşıyor. Çocuğum onu dinliyor. Çevremdeki herkese tavsiye ettim.
f....)
Yenidoğan bebeğim için başvurdum. Sürecimiz çok güzel geçiyor, çok memnunum. Tavsiye üzerine gitmiştim. Sarılık sürecinde ve emzirme döneminde bile bana yardım etti. Allah kendisinden razı olsun.
s....)
Kızım için başvurduk. 2,5 yıldır kendisine gidiyoruz; 13 günlükken başladık. Bircan Hanım'ı çok seviyoruz. Kendisi bu hayattaki en büyük şansım olarak görüyorum. Çocuğum çok hasta oldu; virüsler geçti, hastanelerde yattı. Bircan Hanım sayesinde çok rahat ettik. Kızım COVID-19 olmuştu. Bircan Hanım'ın kliniğinde yoktu; Adana'da doktora gittik ama yanlış tanı koydu. Bircan Hanım kızımı görür görmez doğru tanıyı koydu. Merhametli, kızımı kendi çocuğuymuş gibi sahipleniyor. Çocuğumun tuvaletini bile temizledi. Çocukların yaşına seviyesine inebiliyor; bu çok önemli, herkes başaramaz. Anne baba odaklı değil, çocuk odaklı. Bir anne olarak, bu benim hoşuma gidiyor. Kişiliği ve mesleki başarısı o kadar ki, daha iyi bir doktorla karşılaşabileceğimi düşünmüyorum. Çocuğum 30 yaşına gelse bile biz kendisine gideriz.
b....)
Yenidoğan kızım için tavsiye üzerine başvurdum. Sürecimiz güzel geçiyor. Kızım 1,5 yaşında; hala devam ediyoruz. İstediğim zaman arayabiliyorum; ulaşabiliyorum. Bircan Hanımı seviyoruz. Çocuklara karşı çok ilgili. Uzun süre gitmeyince kendisi arayıp soruyor. Para odaklı doktor değil, tamamen çocuk odaklı. Gece gündüz fark etmeden ulaşıyoruz. Çok memnunuz kendisinden.
b....)
Çocuğum rahatsız olduğu için başvurdum. İnfluenza oldu; Bircan Hanım'ın sayesinde daha hafif atlattık. Hala kendisine gitmeye devam ediyoruz. Her aradığımda ulaşabiliyorum. Bircan Hanım ilgili, kolay ulaşılabilir iletişimi kuvvetli ve bilgisine güvendiğim bir doktordur.
a....)
9 yıldır çocuğumu kendisine götürüyorum. Daha önce yeğenlerimi götürüyordum. Orada tanıştım. Son derece sabırlı, sevgi dolu bir doktor. Çocuklara antibiyotik vermeden doğal yollarla hastaneye yatırmadan toparlamaya çalışıyor ve her zaman yardımcı oluyor. İstediğim zaman kendisine ulaşabildim, deprem dahil. Uyguladığı tedavilerden çözüm alabiliyoruz. Herkese tavsiye ederim.
Bircan Hızlı Karabacak isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Bircan Hızlı Karabacak, Çocuk Sağlığı Ve Hastalıkları. Size Bircan Hızlı Karabacak tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Çocuk Sağlığı Ve Hastalıkları Randevusu, Randevu, Kontrol Randevusu, Çocuk Immünizasyonu(Aşılanması), Kan Basıncı (Tansiyon) Ölçümü, Apgar Skoru, Çocuk Gelişim Testi, Yenidoğan Takibi, Çocukta gelişimi izleme, Gelişimsel bozuklukların erken tanısı.
Bircan Hızlı Karabacak adresi nerede?Bircan Hızlı Karabacak şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Hurmalı Mahallesi, Kurtuluş Caddesi, Central Plaza, No:39/25, Kat:2 Adana
Adresine gitmek zorunda kalmadan Bircan Hızlı Karabacak isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Hayır, şu anda Bircan Hızlı Karabacak online danışmanlık hizmeti sunmuyor.
Randevunun sonunda Bircan Hızlı Karabacak isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Bircan Hızlı Karabacak, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Nakit, Kredi kartı.
Bircan Hızlı Karabacak hangi dilleri konuşuyor?Bircan Hızlı Karabacak ile İngilizce dilinde konuşabilirsiniz.
Bircan Hızlı Karabacak isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Bircan Hızlı Karabacak tarafından DoktorTakvimi'ne eklenen saatler gerçek zamanlı olarak güncellenir, bu nedenle tek yapmanız gereken mevcut olanlardan size en uygun gün ve saati seçmektir. Randevu almak için ek ücret ödemezsiniz ve ayrıca randevudan önce bir hatırlatma alırsınız.
Hastalar / danışanlar Bircan Hızlı Karabacak hakkında ne düşünüyor?Toplam 36 hasta / danışan, Bircan Hızlı Karabacak hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.
Bircan Hızlı Karabacak hangi sigortaları kabul ediyor?Bircan Hızlı Karabacak tarafından kabul edilen sigorta şirketlerinden bazıları şunlardır; Allianz Sigorta, Mapfre Sigorta, Anadolu Sigorta, Halk Bankası A.Ş. Mensupları, Türkiye İş Bankası Sigorta, Acıbadem Sağlık Grubu (ÖSS) Sizinkini de içerip içermediğini görmek için kabul ettiği sigorta şirketlerinin tam listesini kontrol edin.
- Adana bölgesinde Diğer (İade) kabul eden Çocuk Sağlığı Ve Hastalıkları Doktorla
- Adana bölgesinde Ak Sigorta kabul eden Çocuk Sağlığı Ve Hastalıkları Doktorla
- Adana bölgesinde Allianz Sigorta kabul eden Çocuk Sağlığı Ve Hastalıkları Doktorla
- Adana bölgesinde Mapfre Sigorta kabul eden Çocuk Sağlığı Ve Hastalıkları Doktorla
- Adana bölgesinde Anadolu Sigorta kabul eden Çocuk Sağlığı Ve Hastalıkları Doktorla