Anne Sütünü Artıran 6 Besin

Yazar Öykü YıldırımDiyetisyen • 22 Eylül 2020 • Yorumlar:

Bebeğinizi kucağınıza aldığınız ilk anda başlayan; 'Sütüm Yetecek Mi?' endişesini kuşkusuz her anne yaşamaktadır. Belirtmeliyiz ki siz bebeğinizi ne kadar mutlu ve rahat emzirirseniz sütünüz o kadar artacaktır. Çünkü süt salınımı ve yapımını sağlayan hormonlar beyinde ki hipofiz bezinden sağlanmaktadır. Bu yüzden stres, endişe, gerginlik hali sütünüzü etkilemektedir.

Şimdi gelin anne sütünü artıran 5 besine değinelim...

Su Tüketimine Dikkat... Anne sütünün yaklaşık %90’ı sudur. Dolayısıyla su tüketimi anne sütünün artırmasın da etkilidir. Her gün düzenli bir şekilde 2,5-3 litre su tüketimine özen gösteriniz.

Rezene Çayı... Rezene çayı, emzirme döneminde gaz problemi için oldukça etkilidir. Annenin gün içerisinde içeceği 1 fincan rezene çayı, prolaktin ve östrojen hormonunu artırarak anneyi psikolojik olarak rahatlatırken sütünü artıracaktır ve bebek ile annenin gaz problemine iyi gelecektir.

Tahin... Tahin besin değeri yüksek, yağ içerikli bir besindir. Yapılan çalışmalar susam, tahin gibi besinlerin östrojeni artırdığından;sütün kalitesini ve salınımını olumlu yönde etkilediği belirtiyor. 

Yağlı Tohumlar...Ceviz, badem, fındık gibi kuruyemişler magnezyum, çinko ve omega-3 den zengin besinlerdir. Günde belirli miktarlarda tüketeceğiniz kuruyemişler sütünüzü artırırken bebeğinizin beyin gelişimine de olumlu etki sağlayacaktır.

Siyah Kuru Üzüm ve Hurma İkilisi... Demir  ve lif kaynağı olan siyah kuru üzüm ve hurma anne sütünü arttırırken;  tatlı isteğini de baskılamaktadır. Diyabet veya hipoglisemi gibi problemleriniz de kontrollü tüketmekle beraber ara öğünleriniz de 1 adet hurma ile 7-8 adet siyah kuru üzüm tercih edebilirsiniz.

Bira Mayası ve Malt Özü...Yapılan çalışmalar bira mayasının ve maltın anne sütünün artırdığını belirtmekte. Beslenme programınıza hekim kontrolünde ekleyeceğiniz tablet şeklinde ki bira mayası ve malt un ile yapılan ürünleri tercih edebilirsiniz.

Belirtmeliyiz ki bebeğinizin gelişimi için anne sütü en önemli noktadır. Tüm bu besinler ile kahvaltı da 1 adet yumurta, gün içerisin de ise 1 bardak süt ve 1 kâse yoğurt yemeye özen göstererek sütünüzün kalitesini artırabilirsiniz.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)