Baş Ağrısı Tedavisi

Yazar M. Levent DenizBeyin Ve Sinir Cerrahı • 24 Kasım 2019 • Yorumlar:

Baş ağrılarını, en fazla migren ve gerilim tipi baş ağrıları oluşturur.


Migren : Ataklar şeklinde gelir ve genelde tek taraflıdır. Hasta ağrısının geleceğini hisseder. Ataklar sırsında sese ve ışığa hassasiyet olur ve ağrı günlük yaşamı etkiler. Beraberinde bulantı – kusma gibi rahatsız edici semptomlar eşlik eder. Bayanlarda adet öncesi dönemde ve ovulasyon (yumurtlama) döneminde ağrılar artabilir. Hava kirliliği, parlak ışık, parfüm kokusu, doğum kontrol hapları, çikolata, kuruyemişler, açlık, uykusuzluk migren ataklarını tetikleyebilir.


Gerilim Tipi Baş Ağrısı : Genellikle stresle tetiklenen tek taraflı olmayan tüm başı ve özelliklede tepe kısmını tutan baş ağrısı şeklidir. Ağrı başın arkasından öne doğru yayılır. Migrendeki gibi ağır krizler olmaz. Ağrı 2 – 3 saat sürebileceği gibi 1 hafta 10 gün kadar devam edebilir. Boyun kaslarında spazmı olan, oturuş şekli bozuk olan ve yoğun stres altında çalışan kişilerde daha sık görülür.


Migrende Tedavi Yöntemleri

İlaç tedavisi genellikle tüm hastaların bir dönem muhakkak kullandığı seçenektir. Hem atakların sıklığını azaltacak hem de atak başlangıcında kullanılacak ilaçlar reçete edilir.

Ozon vücutta ağrıya neden olan enflamasyon tablosunu azaltır ve vücudun en önemli sistemlerinden biri olan antioksidan sistemin kapasitesini artırır. 


Nöral terapi vücudun iyileşme sistemini uyaran bir tedavi yöntemidir. Vücudunuzun tanımlanmış bazı bölgelerine çok düşük doz lokal anestezikli solüsyon enjekte edilerek vücudu iyileştiren vejatatif sinir sisteminin uyarılması hedeflenir.


Akupunktur
Enerji kanallarındaki tıkanıklık ağrı başta olmak üzere birçok şikayete neden olabilir. Tarihi milattan önceye dayanan bu doğal tedavi yöntemiyle vücudunuzda ve kulağınızda tanımlanmış özel noktalara özel iğneler batırılır ve verilen uyarı ağrınızı  azaltabilir ve işlem seanslar şeklinde tekrar edilerek ağrınız tedavi edilir.


Sinir blokları ağrının oluştuğu hatta bulunan sinirlerin geçtiği bazı bölgelere lokal anestezik ve deposteroid enjeksiyonu ile uygulanan bir yöntemdir.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

M. Levent Deniz Beyin Ve Sinir Cerrahisi Op. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)