Botoks

Botox (Botulinum Toxin) estetik amaçlarla günümüzde yaygın olarak kullanılan bir ilaç olmasına rağmen, hakkında tam bir bilgi sahibi olunmadan kullanıldığı da inkar edilemez bir gerçektir. Dolgu amaçlı kullanıldığını düşünenler olduğu gibi, yüz germe ameliyatına benzer şekilde yüzünün gerginleşip gençleşeceğini umanlar da vardır. Botox yüzdeki yağ kaybına bağlı çökmeleri doldurmaz, sarkmış, gevşemiş bir cildi gerginleştirmez. Botox, enjekte edildiği bölgedeki yüz kaslarını geçici olarak hareketsiz hale getirir. Sonuçta aşırı mimik kullanmaya bağlı deride oluşan kırışıklıklar kaybolur. Yüz daha genç bir görünüm kazanır. İlacın etkisi 3 ay civarında zirve yapar ve sonra yavaş yavaş azalarak 6 ay civarında tamamen kaybolur. Bu süreler kişiden kişiye değişiklik gösterebilir. 3-4 ay aralıklarla düşük doz takviyeler yapılarak etki süresi uzatılabilir. Böylece kırışıklıkların derinleşmesi engellenir, yüz daha uzun yıllar kırışıksız ve genç görünümünü devam ettirir.

Botox hakkında sıklıkla sorulan bir konu zararının olup olmadığıdır. Botox vücuda dağılarak iç organlara zarar verir mi? Sağlığımızı olumsuz yönde etkiler mi?

Öncelikle bilinmesi gereken şey botoxun bir çeşit bakteri tarafından üretilen bir zehir olduğudur. Bu zehir sinirlerin kaslara gönderdiği iletimi bloke ederek geçici hareketsizlik meydana getirir. Böylece kasa yapışan deri üzerindeki kırışıklıklar kaybolur. Etkisini sadece enjekte edildiği yerde gösterir. Vücuda dağılmaz ve iç organlara bir zarar vermez. Hatta yanlışlıkla damar içine bile enjekte edilse bir zararı olmaz. Bir flakonda 100 Ünite etkin madde vardır. Bir seferde kişiye 40 ila 100 ünite arasında enjekte edilir. Tehlikeli olmaya başladığı dozlar 2800-3500 ünite civarıdır. Yani bir seferde 28 -35 flakon botox enjekte edilirse zehirlenme belirtileri ortaya çıkar. Bu da asla yapılamayacak imkansız bir uygulamadır. Özetle; botox ehil ellerde uygulandığında son derece güvenli bir ilaçtır. Uygun dozda zehir ilaçtır. Aşırı dozda ilaç zehir olur. Lütfen botox uygulamalarınızı bu konuda uzmanlaşmış doktorlara yaptırınız.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Mübin Hoşnuter Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi, Ağız Yüz Ve Çene Cerrahisi, El Cerrahisi Prof. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)

Yazar

Mübin Hoşnuter

Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi, Ağız Yüz Ve Çene Cerrahisi, El Cerrahisi Prof. Dr.

Randevu al