Diş Beyazlatma ile İlgili Merak Ettikleriniz

Yazar Yusuf Emre MeralDiş Hekimi • 23 Ekim 2019 • Yorumlar:

Diş beyazlatma, diş renginin açılması işlemidir. Ev ve Ofis olarak iki temel beyazlatma tekniği vardır. En kalıcı ve uzun ömürlü sonuç her iki tekniğin birlikte ve kombine uygulanmasıyla elde edilir.

Hangi teknik tercih edilirse edilsin, öncesinde mutlaka diş ve diş taşı temizliği yapılmalıdır. Yapılmaması durumunda, yüzeydeki olası eklentiler beyazlama etkisini azaltacak ve başarıyı olumsuz yönde etkileyecektir.

Ofis beyazlatma tekniğinde, diş hekimi klinikte birebir ve aktif olarak uygulamayı gerçekleştirir. Beyazlatma işleminde kullanılacak olan jelin konsantrasyonu diş eti için oldukça yüksektir ve hatalı uygulama sonucunda kolaylıkla hasar oluşabilir. Beyazlatma tek bir seferde değil, mümkün olan en fazla sayıda seansa bölünerek uygulanmalıdır. Bunun iki temel faydası vardır. İlk fayda, diş hassasiyeti oluşumu riski en düşük seviyede tutulmuş olur. İkincisi ise elde edilebilecek en üstün beyazlatma gerçekleştirilmiştir. Her bir seans sonrasında en az iki gün boyunca renklendirme riski olan hiç bir gıda tüketilmemelidir. Bu kritik iki günün sonrasıdaki sekiz gün boyunca yine renklendirici gıdalardan uzak durulmasında fayda vardır. Renklendirme etkisi nedeniyle uzak durulması gerekenler arasında; kırmızı şarap, kahve, çay, pekmez, asitli içecekler, tüm meyve suları, salçalı tüm yemekler… kısacası beyaz olmayan tüm gıdalar ve tütün ürünleri sayılabilir.

 

Ev beyazlatmada ise kişisel olarak hazırlanmış olan plaklar hasta tarafından uygulanır. Alt ve üst dişlere uygun bi şekilde yerleşecek şekilde üretilmiş olan plakların ön yüzeylerinde yaklaşık bir damla hacminde oluşturulan boşluklar beyazlatma jeline rezervuar görevi yapar. Her beyazlatma seansından önce ve sonra dişler fırçalanmalıdır. İşlem öncesi fırçalama beyazlatma etkisinin artmasını sağlarken, sonraki fırçalama ise mine ile düzensiz ve uzun süre temas sonucunda orantısız beyazlamanın ve olası hassasiyetin önüne geçilmesini sağlayacaktır.


Hemen her diş tedavisi ve uygulamasında olduğu gibi diş beyazlatmada da alanında uzman ve tecrübeli bir hekim tercih edilmelidir.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Yusuf Emre Meral Protetik Diş Tedavisi, Diş Hekimi Dr. Dt.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)